Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zebra kocka Sütőtöktől

Zebra kocka Sütőtöktől
Zebra kocka Sütőtöktől
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a zebra kocka nagyon felkapott lett az utóbbi időben, több helyen láttam a receptet, és én is elkészítettem. Az eredeti verzióban nekem sajnos kevés lett a krém, és a "tésztájában" is módosítottam egy-két apróságot. Így pedig a tapasztalatok után elkészült a magam sütije, ami a család és az én véleményem szerint is a legeslegjobb kókuszos sütik egyike.:) Persze ez szubjektív, de mostanság ha valaki nálunk édességre vágyik, ez az első, amit akar, pedig ettünk és sütöttünk már sok-sok finomságot... Anyukámmal minden hétvégén összenézünk tág pupillákkal, és egyszerre kibökjük, hogy "Csináljunk zebra kockát MOOOOST!", de sajnos nem mindig állunk neki, mert akkor 5000 kalória/fő alatt nem lesz napi fogyasztás. :D Volt olyan, hogy két nap egymás után kellett csinálnom egy-egy tepsivel, mert a három fős szűk család délután megette, és másnap reggel megint azt akartuk, pedig nem egy "légiesen könnyű" desszert. :D Függőséget okozott.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Mindig, bárkinek, sokat és sűrűn.:D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel és a kókusz felével, majd folytonos keverés mellett sűrűre főzzük pár perc alatt. Ha kész, levesszük a tűzről, belekeverjük a többi kókuszt, a likőrt, a vaníliát, vajat és a cukrokat. Hagyjuk hűlni.
  2. A lapok hozzávalóit alaposan összegyúrjuk annyi tejjel, hogy szépen formázható, nem porló és nem ragadó masszát kapjunk.
  3. A cipót 3 részre osztjuk, és egy nagy darab folpackon kinyújtjuk tepsi méretűre egyenként sodrófával.
  4. Ha kész az első lap, ráfordítjuk a kivajazott tepsi aljára. Ezt megkenjük a kókuszkrém felével.
  5. Ráfordítjuk a második lapot, és ezt is megkenjük a maradék kókuszkrémmel.
  6. Ezt befedjük a harmadik lappal.
  7. A süti tetejére összeolvasztjuk a csokit a tejjel és a vajjal, majd rásimítjuk.
  8. Fél órára hűtőbe tesszük dermedni, majd szeleteljük.
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 114 382
elküldve: 229
receptkönyvben: 2 174
elkészítve: 64/124
Facebookon megjelent: 4

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos krémes, kekszsüti kókuszkrémmel, krémes réteges sütés nélkül

Hozzászólások (46)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sütikészítő
sütikészítő Sun, 2014-05-04 12:31

Ugye az elején írja ezt.:
A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel és a kókusz felével, majd folytonos keverés mellett sűrűre főzzük pár perc alatt. Ha kész, levesszük a tűzről, belekeverjük a többi kókuszt, a likőrt, a vaníliát, vajat és a cukrokat. Hagyjuk hűlni.
ezt hány fokon főzzük? :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2014-05-04 21:50

Közepes lángon kell az ilyen lisztes-tejes krémeket főzni, de a pudingokra is igaz ez. :) Azért kell elkeverni hidegen a cuccot a tejben, mert úgy gyönyörű sima lesz, forrón azonnal összecsomósodna. Csak keverd el hidegen, tedd fel a lángra és közepes fokozaton kevergesd folyamatosan, míg krémes nem lesz. Ahogy elkezd sűrűsödni, na akkortól kezdve piszkosul kavard, míg leszakad a karod. :D De megéri, és az a szakasz csak pár perc. :D

csillagszem22
csillagszem22 Fri, 2014-04-18 09:11

Nem vagyok egy mester sütikészítő, de ez a süti díjnyertes, tökéletes arányokkal, fenséges ízzel. Csak a csokimázat csinálom másképp, mert arra van egy tuti receptem. Nagyon köszönöm.

eny24
eny24 Mon, 2013-10-07 17:00

Köszönöm a receptet! Elkészítettem ma és isteni finom lett!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-05-15 09:48

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

j.erzsy
j.erzsy Tue, 2013-05-14 11:41

Az lenne a kérdésem, hogy miért kell kivajazott tepsibe tenni?

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Tue, 2013-05-14 11:54

Úgy könnyebb kiemelgetni a tepsiből. :) Hajlamos vaj nélkül picit leragadni, de nem vészes, csak ezzel szoktam "bebiztosítani", hogy semmi gond ne legyen. Nem kell sok vaj, csak éppen hogy vékonyan, de alaposan ki legyen kenve. :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-05-14 10:06

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Reset
Reset Mon, 2013-05-13 19:08

Mielőtt beletesszük a vajat a főzött krémbe, nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön? Nem lesz így folyós?

Reset
Reset Mon, 2013-05-13 19:20

Köszönöm a gyors választ, ez lesz a következő süti, amit el akarok készíteni...tök :) érdekes, eddig főzött krémnél mindig az volt a lényeg, hogy meg kellett várni, hogy teljesen kihűljön, mielőtt a vaj belekerül, nehogy szétfolyjon az egész, nagyon kíváncsi vagyok, nekem is sikerül-e így!

zadri07
zadri07 Wed, 2013-03-27 23:25

Segítsetek légyszi! Már kétszer megcsináltam, de mind a kétszer azt mondtam, hogy kivágom és soha többé nem állok neki! Egyszerűen alig áll össze a tésztája! Nyújtani sem tudom, szétesik, úgy foltozgatom, nyomkodom a tepsibe. Mi lehet a gond?? Pedig tényleg nagyon finom, de emiatt macerásabb, mint a sütős sütik.

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2013-03-28 13:11

Szia! Az lehet a gond, hogy túl száraz a masszád. Nyugodtan adj hozzá plusz tejet vagy lekvárt, ha porlik és törik, mert akkor az azt jelenti kevés benne a nedvesség és nem elég rugalmas. Sajnos van, hogy kicsit többet vesz fel, máskor kevesebbet. Ez függ pl. a lekvár sűrűségétől, folyósból kevesebb is elég. Kísérletezz bátran, én is úgy szoktam, hogy addig locsolgatom több kis részletben, míg nem lesz gyurmaszerű. :) Ha meg ne adj' Isten túl lágy lenne, hát beletehetsz még kekszet vagy kakaót. Egyébként attól nem kell megijedni, hogy toldozgatjuk, mert én is van, hogy kifoltozom a szélét kisebb darabokból. A tepsiben úgysem látszik ebből semmi, felvágásnál meg már összeáll szépen! :) Ne add fel! :)

szendo
szendo Tue, 2012-10-16 18:46

Kedves Sütőtök! Mennyi lisztet használsz? A hozzávalók között én nem találom.
Köszike

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Wed, 2013-02-13 16:17

Kedves szendo! Azért nem szerepel a liszt sehol, mert ennek a süteménynek a "tésztájában" nincs liszt. :) Csak a krém a főzött fajta, de az fel van tüntetve!

Zsóka0313
Zsóka0313 Mon, 2012-10-01 17:16

A tepsi mérete mekkora? Isteni lehet a süti imádom a kókuszos sütiket

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Mon, 2012-10-01 20:11

Kb. 25x35 cm, a receptleírás alatt megtalálod a többi adat közt! :) Hajrá, jó "sütést"! (nem is kell sütni, muhaha :D)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2012-10-01 10:31

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.09.30. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2012-09-30 19:42

Köszi! :) Én sajnos eddig az istennek nem találtam kókusz aromát, pedig égen-földön keresem. :( Ezért használok likőrt helyette.

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2012-09-27 09:48

Gyakorlatilag bármilyen édes, nem gyümölcsös likőrrel, amit szeretsz és illik bele: tojás likőr, Bailey's, csoki likőr, vanília likőr, ilyesmi.:) Csak kávés ne legyen.:)

Kisgyurkáné Évi
Kisgyurkáné Évi Thu, 2012-09-27 08:55

Szia Sütőtök!
Megláttam a képet és egyből tudtam, hogy ez a te sütid! Mostanában sajnos nem nagyon van időm sütkérezni, de amint lesz kipróbálom, mert szeretjük a kókuszos sütiket!(is!) :) További jó sütögetést! Üdv.: Évi

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2012-09-27 09:49

Jaj, de nagy dicséret ez nekem, hogy felismertél!!:) Köszönöm és remélem, ezt is nagyon fogjátok szeretni!:) Legyen szép napod!

Riuska
Riuska Wed, 2012-09-26 22:36

Hihi,én kerestem a sütőtököt! :) De megtaláltam,csak nem a sütiben! :) Nagyon tetszik ez a recept,ki fogom próbálni! :)

1802
kekszmorzsa 500 g
cukrozatlan kakaópor 5 ek
sárgabaracklekvár 4 ek
rum 2 ek
likőr 1 ek
vaj 50 g
porcukor 5 ek
tej 3 dl
vaj 1 ek
tej 5 dl
finomliszt 5 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 8 ek
vaj 70 g
kókuszreszelék 200 g
likőr 5 ek
vaníliaaroma 2 kávéskanál
étcsokoládé 20 dkg
vaj 1 ek
tej 3 ek