Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű hólabda vaníliás krémmel

Egyszerű hólabda vaníliás krémmel
Egyszerű hólabda vaníliás krémmel
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gimibálra is elkészítettem ezt a finomságot, és sok sütemény mellett ezt is árultuk. Minden sütiből maradt, de az én hólabdám mind elfogyott, ezek szerint finom... de ki kell próbálni!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 5 tojássárgáját a cukorral, a forró vízzel kikeverjük kb. fél óráig (géppel 4 percig).
  2. Hozzáadjuk a kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a habbá vert fehérjét.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, megsütjük.Első 10  percben 220c-fokon,és ne nyissuk ki eddig a sütő ajtaját.Majd csökkentsük a hőt 200 c-fokra. Tűpróbát végezzünk.
  4. Közben el lehet a krémet készíteni. A tejet a liszttel simára keverjük, felfőzzük állandó kavarás mellett.
  5. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük.
  6. Miután kihűlt a tészta, kiszaggatjuk, és félbevágjuk.
  7. A félbevágott sütiket megkenjük a krémmel, tetejét, oldalát is bekenve, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
  8. Jó étvágyat!


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 71 823
elküldve: 23
receptkönyvben: 758
elkészítve: 19/23
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
662 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos sütemény vaníliakrémmel töltve, vaníliakrémes-kókuszos labdácskák

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2014-12-18 14:23

Szia Magdi!Mármint milyen banános sütemény receptjét kérnéd..??Küldöm ha megtudom melyikre gondolsz!! :-))))))

yvycsajszi
yvycsajszi / yvycsajszi Thu, 2013-01-17 12:41

Kedves Ilus!
Még soha sem sütöttem ezelőtt hólabdát, és a te recepted volt a legszimpatikusabb, ezért ezt készítettem el. A krémje verhetetlen, csak ezt fogom eztán is használni, mert ez a főzött krém sokkal finomabb nekem, mint a pudingos változatok. A tésztája viszont nem sikerült (szerintem) egészen jól, kicsit tömény, masszív lett, és eléggé lapos is. Én valami habos-könnyű-puha, szinte piskóta-szerű magas tésztára gondoltam, de ez inkább egy nehezebb, kevert tészta állagú lett. Az ízével nem volt baj, de ilyennek kell lennie? Te mekkora tepsiben sütöd ezt a mennyiséget? Kb. hány darab hólabdád lesz belőle? Válaszod köszönöm: Ivett

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2013-01-17 15:46

Valahányszor elkészítem,könnyű piskótát kapok,és elég magasat is.A tojás fehérjét,óvatos,lágy mozdulatokkal keverted hozzá,biztos nem 'törted' össze?-akkor szokott nehezebb lenni a tészta.10 percig magasabb (220c-fok)hőmérsékleten kell sütni,majd levenni 200-ra.Az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját,a magas hőtől szalad fel.Ha kinyitod,összeesik.A tepsi mérete 35x22 cm.17-20db lesz,attól függ,mekkora formával szaggatod.Majd legközelebb tuti jó lesz! :-))

yvycsajszi
yvycsajszi / yvycsajszi Thu, 2013-01-17 22:13

Köszönöm gyors válaszod! Persze, nem adom fel, megpróbálom majd ismét! Igen, úgy bántam a masszával, mint a piskótával szokás (nem törtem a habot, nem is nyitottam a sütőt), mert a leírás alapján arra számítottam, hogy ez egy piskóta-szerű tészta. Valamit azért mégsem csináltam jól, és szerintem túl nagy (a hagyományos zománcos piros) tepsiben sütöttem, ez volt az oka. Majd legközelebb az általad írt méretűben készítem el :) De mint mondtam, nem volt vele túl nagy gond, szép is lett, kis guszta, ízre is fantasztikus. Legközelebb a tészta is habkönnyű lesz, tuti :) Mentve a kedvenceim közé!

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2011-09-14 08:56

Szia gyorgyi!Úgy kell ügyeskedni a krémmel,mikor a külsejét kened,hogy kerek alakja legyen.Én sosem figyelek erre,valahogy magától mindig kiadja a gömbölydedségét.Ha megpróbálod tuti sikerül! :-))

1356
tojás 5 db
cukor 25 dkg
finomliszt 18 dkg
sütőpor 0.25 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 3 ek
kókuszreszelék 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 2.5 dl
finomliszt 3 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg