r
Nosalty Logó

Chilis-garnélás-paradicsomos linguine (Linguine scampi aglio e peperoncino)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Chilis-garnélás-paradicsomos linguine (Linguine scampi aglio e peperoncino)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2362 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3054.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    825 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 2362 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    535 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk egy edénybe vizet a linguine főzéséhez, tegyünk bele egy pici sót és egy evőkanál olívaolajat is. Ha forr a víz, tegyük bele a tésztát, és főzzük al dentére (nem teljesen puhára).
  2. Közben tisztítsunk meg 4 darab garnélát (a helyes tisztításukról a recept Ajánlás részében olvashatsz), vágjuk apróra.
  3. Hevítsünk 6-7 evőkanál extra szűz olívaolajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá a 2 gerezd fokhagymánkat zúzva, egy csipet chilipehellyel vagy apróra vágott friss chilivel, egy szál friss petrezselyemmel. Amikor a fokhagyma még csak aranysárga, adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat. (Ha nem szeretjük a fokhagymát, vagy zavar az étel vizualitásában, ezután kiszedhetjük őket). Főzzük közepes lángon, amíg a koktélparadicsom megpuhul, majd egy villával könnyedén pépesítsük őket.
  4. Adjuk hozzá az apró darabokra vágott garnélákat, egy csipet sót, majd pár percig főzzük. Ezután mehet hozzá az egész garnélarák is, öntsük nyakon konyakkal, majd lefedve főzzük nagyjából tíz percig.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 2092
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 20.

Ajánló

A garnéla tisztítása: Egy éles kést használva, határozott mozdulattal válasszuk le a fejrészt a garnélánkról. A páncél megtisztítását a hasi résznél (a lábaknál) kezdjük, egészen a farok részig haladjunk. A farokvég lehúzása előtt kicsit bontsuk meg alulról a páncélt, és csak ezután húzzuk le lassan és óvatosan, mert a garnéla húsos farokrésze könnyen beletörhet a páncélba. A garnéla háti részét egy éles késsel felnyitjuk. Ezután a késsel kiemeljük kis tápcsatornát és egy mozdulattal eltávolítjuk. Ezzel konyhakész a garnélánk, most már főzhetjük, süthetjük vagy akár grillezhetjük is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis-garnélás-paradicsomos linguine (Linguine scampi aglio e peperoncino)
Hering András 188 recept

A Linguine scampi aglio e peperoncino maga a nyár! Nem véletlenül imádja egy egész világ az olasz konyhát: kevés alapanyagból tudnak könnyen ízletes, nagyszerű és laktató ételeket készíteni. Liszt, tojás, víz, nap érlelte paradicsom, friss fűszerek és némi tenger gyümölcse, csupán ennyi elég ahhoz, hogy felejthetetlen gasztronómiai élménynek legyünk részesei akár otthon is. Ez alkalommal egy egyszerű, mégis különleges ízvilágú, tradicionális olasz paradicsomos-garnélás linguine tésztát hoztam, amely a chili által pikáns, egy csepp konyaknak köszönhetően pedig igazán egyedi ízvilágú lesz. Mielőtt bárki megijedne, ezzel a recepttel a garnéla pucolása sem lesz nehéz, mi mutatunk mindent, amit tudnod kell az állat megtisztításához!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...