r
Nosalty Logó

Knédli - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Knédli - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2007 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 502 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4582.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    2904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 2007 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb pohárban (1/2 l) öntjük a meleg tejet, hozzáadjuk a cukrot. Jól elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a friss élesztőt, elkeverjük, letakarjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, ezalatt a tej felfut.
  2. Közben kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, jól összekeverjük.
  3. A liszthez ütjük a tojást, hozzáadjuk a felfuttatott tejet, majd kézzel jól összedolgozzuk. Ha a tészta száraz, kevés vizet adunk hozzá, jól összedolgozzuk, gyúrjuk (kb.10-15 perc). A tészta legyen puha, de ne ragadjon a kézre.
  4. Letakarjuk, meleg helyen kelni hagyjuk kb. 30 percet. Ügyeljünk arra, hogy a helyiségben ne nyissunk ablakot, ne legyen huzat. (Én paplan alá szokom tenni.)
  5. Egy lábasba belehelyezzük a knédlifőzőt (párolótalpat), vizet öntünk alá (ne érje a főző alját), feltesszük forralni. A knédlifőzőt beolajozzuk, hogy ne ragadjanak le a knédlik.
  6. A megkelt tésztából vízbe mártott kézzel 4 cipót formázunk, és amikor a víz forr a knédlifőzőre helyezzük őket kettesével, mert még nőnek főzés közben.
  7. A tetejüket beolajozzuk, lefedjük a lábast, és 20 percig főzzük őket. Ez alatt az idő alatt a fedőt nem vesszük le.
  8. Ha kész, fakanál segítségével kivesszük a knédliket, ellenőrizzük a víz mennyiségét, olajozzuk a talpat, ráhelyezzük a cipókat, olajozzuk őket, lefedjük, készre főzzük.
  9. A knédliket szeleteljük, sült húsok, libasültek mellé kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16864
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 06.

Ajánló

Sült húsok, liba- és kacsasült mellé köretként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a finomságot először anyukám készítette el gluténmentesen nagy örömömre.  Ügyesen elkészíthető, bátran ajánlom! Igaz, a színe nem a megszokott a hajdinaliszt miatt. Más lisztkeverékkel még nem próbáltam, nekem így is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...