Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Knédli mikróban sütve

Knédli mikróban sütve
Knédli mikróban sütve
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Knédlit akartam a szegedi káposzta mellé ebédre. De őszintén megvallva, nem nagy kedvem volt vele dolgozni, és épp az üzletben sem volt knédli. Így rákerestem az interneten valamilyen gyorsan elkészíthető knédli recept után. Szerencsém volt, mert többfélét is találtam, de ez tetszett közülüka legjobban, elkészítettem, és nagyon finom volt. Ami a legjobb benne, hogy 20-25 perc alatt elkészült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vadasok mellé, szegedi káposztához és ilyen szaftos ételek mellé ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is az élesztőt, a cukorral és a langyos tejjel felfuttasuk fel. Amikor az élesztő felfutott,  adjuk hozzá az átszitált lisztet, az olajat, az ásványvizet, a maradék tejet, a sót és a sütőport. Ez a tészta valamivel lágyabb/hígabb, mint a hagyományos. Hagyjuk kelni 10-15 percet.
  2. Miután megkelt a tészta, öntsük egy kiolajozott szilikonformába (én kuglóf formát használtam). Óvatosan a tészta tetejét olajozzuk meg. Hagyjuk állni 5 percig (még egy kicsi kel), és tegyük a mikrohullámú sütőbe 10 percre 750 W-ra.
  3. Tíz perc elteltével borítsuk ki a formából egy tányérra.

  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 235
elküldve: 7
receptkönyvben: 206
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

knédli gyorsan, élesztős tésztaköret mikróban

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kugyimama
Kugyimama Mon, 2013-11-04 11:04

Kedves Maria!
Nekem nagyon tetszik ez a recept, de nem szeretném a mikroban sütni.
szerinted rendes sütőben is ugyanígy kell elkészíteni?
Köszönöm előre is a válaszod.

Kugyimama
Kugyimama Wed, 2013-11-06 12:57

Köszönöm gyors válaszod, meg fogom próbálni és majd leírom a tapasztalatomat.
Üdv. Kugyimama

Jolanda5
Jolanda5 Sat, 2011-11-26 16:27

Nagyon finom és egyszerü recept! Utólagos engedelmeddel megosztottam Facebookon!

ejiku
Maria. / ejiku Sun, 2011-11-27 15:29

Szia Jolanda5!
Nagyon örülök hogy ízlett.Én is amióta rátaláltam erre a receptre gyakrabban készítek knédlit,mert nálam a gyors és egyszerü sütés fözés nagyon fontos.Mivel olyan a miunkám hogy sosem tudom mikor kerülök haza,de a családnak attól még ennie kel.örülök hogy megosztottad másokkal is.Köszi Maria

Pancsika088
Pancsika088 Tue, 2011-09-06 14:20

Köszönöm szépen!
Arra gondoltam, hogy csak a napraforgó olaj jó-e! :)

ejiku
Maria. / ejiku Mon, 2011-09-05 19:09

Szia Pancsika088!
Kikenésnél és a teteje kenésére gondolsz,hogy kell-e az olaj?!
A tetejére minden képpen kel,nehogy kiszáradjon.A forma is szerintem jobb ha ki van kenve,mert akkor könyebben kicsusszan belöle a tészta.De ha gondolod próbáld meg olaj nélkül,lehet hogy anélkül is jó lesz.
Mária

zsuzsi965
zsuzsi965 Wed, 2011-08-24 18:18

Szia! Knédli elmentve, a szegedi káposztát is felraknád? Köszi: Zsuzsi

ejiku
Maria. / ejiku Wed, 2011-08-24 22:00

Syia zsuzsi965!
Neharagudj hogy csak most válaszolok,de munkában voltam.
Örülök hogy tetszik a recept.Ha legkozelebb megcsinállom akkor majd lefotózom és felrakom.Azt hidtem hogy van már ilyen recept itt,azért sem raktam fel.

szépróza
szépróza / szépróza Wed, 2011-08-24 10:56

Kedves Maria,

Nem kötekedésképp, de az ásványvíz nem egyenlő a szódával. Szerintem a szénsavas (ásvány- vagy csap)vízre gondoltál.

Köszönet a receptért!

ejiku
Maria. / ejiku Wed, 2011-08-24 11:44

Szia szépróza!
Oda írtam pl.szóda,mert nem mindenki vásárolja az ásvínyvizet,és a szóda mindenkinél általában megtalálható.Én sem szokok emiatt a recept miatt ásványvizet venni,de szóda az mindig van otthon (saját készítésü).Örülök hogy azért tetszik a recept.Reméllem ha elkészíted ízleni is fog.Köszönöm.Maria

472
finomliszt 400 g
tej 3 dl
friss élesztő 42 g
napraforgó olaj 2 ek
szódavíz 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
1 kávéskanál
sütőpor 1 kk
napraforgó olaj 1 ek