Knédli ahogy Évi néni készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
Pirított kifli
Tészta
Összesen
177
Kcal
- 14% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
Pirított kifli
Tészta
-
200g tej112 kcal
-
150g tönkölybúza liszt507 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
1050
Kcal
- 14% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 660.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
177
Kcal
- 14% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.1 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3964 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 886 mg
-
Nátrium 2360 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 109 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
1050
Kcal
- 14% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 726 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
194
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Pirított kifli
- Egy kanál kacsazsíron megpirítjuk a felkockázott bacont, sózzuk, borsozzuk.
- Mikor már pirosodik, hozzáadjuk a 1-1,5 cm + 1-1,5 cm-es kockákra vágott kiflit, és megpirítjuk. Félrehúzzuk kihűlni.
Tészta
- A tejet meglangyosítjuk, beleöntjük robotgép táljába. Rámorzsoljuk az élesztőt, és 5-6 perc alatt felfuttatjuk.
- Ha kellően habos, hozzákeverjük a lisztet, tojást. Géppel 2-3 perc alatt kikeverjük, megsózzuk.
- Ehhez a híg tésztához keverjük a megpirított baconös kiflikockákat, a felaprított rozmaringot, borsozzuk.
- Lefedve egy órát kelesztjük langyos helyen. Addig a tésztában lévő felesleges folyadékot a pirított kiflikockák magukba szívják.
- Két réteg folpackot egymásra fektetünk, felső rétegét kevés kacsazsírral megkenjük, és ráhalmozzuk a megkelt tésztát. Megformázzuk cipó formájúra, beletekerjük a folpackba.
- Gőz fölött (itt bambusz párolóba téve) kb. 40 perc alatt átpároljuk.
- Ha elkészült, fóliástól hagyjuk kihűlni egy kicsit rácson, és csak utána bontjuk ki.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 22267
- Feltöltés dátuma: 2014. március 13.
Ajánló
Raguk, szószok mellé jó ízű köret. Én házilag sütött bagettből készítettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:

Évi néni
1830 recept
Ma egy finom paradicsomos-zöldséges marharagut készítettem, s hozzá ez volt a köret.
Hozzászólások (3)
MEGÕRÜLÖK Vasska; én teljesen ugyanígy készítem (legtöbbször ugyan gombócozom csak), kivéve a rozmaringot...a kis pirított kockák a baconnel szuper finomak, az élesztõ könny?vé teszi, nem ragacsos...guszták a szineid! Én néha magos, tk lisztes zsemlét használok, attól olyan jó tarka lesz a gombóc. Na, akkor mindjárt be is nézek a blogodra! Kellemes hétvégét, puszi, Torma :)
Én ezt a dédit?l láttam így készíteni. Jó a bacont és a zöld f?szert én tettem hozzá, de ez mégis csak hagyomány. Jó pihenést kívánok! Puszillak: Vass
Kedves Évi! Ez nagyon jól néz ki, kedvcsináló, de miután megnéztem a krumplis knédlidet is, lehet, hogy kombinálom a két receptet és úgy csinálom meg ennek a krumplis variációját. Minden esetre jó ötletet adtál, legközelebbi marhahús köret ez lesz, már úgy is régen csináltam knédlit. A kertben már szép a rozmaring bokrom. Köszönöm a receptet. üdv: Margó
Kedves Margó! Ha másért nem, akkor csak azért is, hogy ne mindig egy-két köretet együnk. Nem igaz? Remélem ízleni fog, ha elkészíted. Üdv: Évi néni
Kedves Évi! Ma Zuzuka Stifadojához (bitang jó) készítettem végül ezt a knédlidet, sajnos éppen nem volt itthon friss rozmaringom, csak szárított, de az íze így is jó volt, de sajnos a párolása nem lett tökéletes, - g?zben volt, egy nagy fazékba tett nyeles, hálós fémkosárban, de nem tudtam így teljesen lefedni, gondolom emiatt. Egyszer régebben kuktában pároltam, lyukas betét felett, amit kiemeltem pár csésze alátételével, így teljesen g?zben párolódott. Vissza kell térni ehhez a megoldáshoz, akkor lesz tökéletes. Azért ami maradt, a mikróban utólag h?kezeltem, remélem javított rajta. Miután volt itthon egy kis medvehagymám azt is tettem bele, nem ártott meg neki. üdv: Margó
Kedves Margó! Tudsz élni. Lehet, hogy nehezebb lesz egy kicsit, de fincsi. Üdv: Évi néni