r
Nosalty Logó

Knédli ahogy Évi néni készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Knédli ahogy Évi néni készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pirított kifli

Tészta

Összesen 177 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pirított kifli

Tészta

Összesen 1050 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pirított kifli

Tészta

Összesen 194 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 177 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3964 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    2360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1050 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Pirított kifli

Tészta

Elkészítés

Pirított kifli

  1. Egy kanál kacsazsíron megpirítjuk a felkockázott bacont, sózzuk, borsozzuk.
  2. Mikor már pirosodik, hozzáadjuk a 1-1,5 cm + 1-1,5 cm-es kockákra vágott kiflit, és megpirítjuk. Félrehúzzuk kihűlni.

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, beleöntjük robotgép táljába. Rámorzsoljuk az élesztőt, és 5-6 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Ha kellően habos, hozzákeverjük a lisztet, tojást. Géppel 2-3 perc alatt kikeverjük, megsózzuk.
  3. Ehhez a híg tésztához keverjük a megpirított baconös kiflikockákat, a felaprított rozmaringot, borsozzuk.
  4. Lefedve egy órát kelesztjük langyos helyen. Addig a tésztában lévő felesleges folyadékot a pirított kiflikockák magukba szívják.
  5. Két réteg folpackot egymásra fektetünk, felső rétegét kevés kacsazsírral megkenjük, és ráhalmozzuk a megkelt tésztát. Megformázzuk cipó formájúra, beletekerjük a folpackba.
  6. Gőz fölött (itt bambusz párolóba téve) kb. 40 perc alatt átpároljuk.
  7. Ha elkészült, fóliástól hagyjuk kihűlni egy kicsit rácson, és csak utána bontjuk ki.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 22267
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 13.

Ajánló

Raguk, szószok mellé jó ízű köret. Én házilag sütött bagettből készítettem.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Knédli ahogy Évi néni készíti
Évi néni 1830 recept

Ma egy finom paradicsomos-zöldséges marharagut készítettem, s hozzá ez volt a köret. 

Hozzászólások (3)

Torma

MEGÕRÜLÖK Vasska; én teljesen ugyanígy készítem (legtöbbször ugyan gombócozom csak), kivéve a rozmaringot...a kis pirított kockák a baconnel szuper finomak, az élesztõ könny?vé teszi, nem ragacsos...guszták a szineid! Én néha magos, tk lisztes zsemlét használok, attól olyan jó tarka lesz a gombóc. Na, akkor mindjárt be is nézek a blogodra! Kellemes hétvégét, puszi, Torma :)

Évi néni

Én ezt a dédit?l láttam így készíteni. Jó a bacont és a zöld f?szert én tettem hozzá, de ez mégis csak hagyomány. Jó pihenést kívánok! Puszillak: Vass

dadimami

Kedves Évi! Ez nagyon jól néz ki, kedvcsináló, de miután megnéztem a krumplis knédlidet is, lehet, hogy kombinálom a két receptet és úgy csinálom meg ennek a krumplis variációját. Minden esetre jó ötletet adtál, legközelebbi marhahús köret ez lesz, már úgy is régen csináltam knédlit. A kertben már szép a rozmaring bokrom. Köszönöm a receptet. üdv: Margó

Évi néni

Kedves Margó! Ha másért nem, akkor csak azért is, hogy ne mindig egy-két köretet együnk. Nem igaz? Remélem ízleni fog, ha elkészíted. Üdv: Évi néni

dadimami

Kedves Évi! Ma Zuzuka Stifadojához (bitang jó) készítettem végül ezt a knédlidet, sajnos éppen nem volt itthon friss rozmaringom, csak szárított, de az íze így is jó volt, de sajnos a párolása nem lett tökéletes, - g?zben volt, egy nagy fazékba tett nyeles, hálós fémkosárban, de nem tudtam így teljesen lefedni, gondolom emiatt. Egyszer régebben kuktában pároltam, lyukas betét felett, amit kiemeltem pár csésze alátételével, így teljesen g?zben párolódott. Vissza kell térni ehhez a megoldáshoz, akkor lesz tökéletes. Azért ami maradt, a mikróban utólag h?kezeltem, remélem javított rajta. Miután volt itthon egy kis medvehagymám azt is tettem bele, nem ártott meg neki. üdv: Margó

Évi néni

Kedves Margó! Tudsz élni. Lehet, hogy nehezebb lesz egy kicsit, de fincsi. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

Pirított kifli

Tészta

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

További cikkek