Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Knäckebrot

Knäckebrot
Knäckebrot
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor csak rágcsálna az ember lánya, de büntetlenül, ha lehet. :D. Ez egy olyan rágcsa.

hozzávalók / 4 adag

  • 120 g teljes kiőrlésű liszt (tönkölybúza)
  • 120 g zabpehely
  • 50 g napraforgómag
  • 50 g szezámmag
  • 50 g lenmag
  • 2 ek mák
  • 250 ml víz
  • 1⁄2 tk só (vagy ízlés szerint)
  • 2 ek olívaolaj

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra.
  2. Kb. 25 g napraforgómagot, a lisztet, zabpelyhet, lenmagot, szezámmagot, mákot keverjük össze. Adjuk hozzá a vízben feloldott sót és olajat. Alaposan keverjük össze.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és meghintjük a maradék napraforgómaggal.
  4. Süssük kb. 15 percen át, majd vágjuk fel darabokra. Tegyük vissza a sütőbe további 30 percre (vagy míg ropogósra nem sül), majd hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 561
elküldve: 5
receptkönyvben: 161
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: sós süti
alkategória: sós tallér
hasonló kategóriák: párna, sós torta, sós masni, pirog, sós batyu, sós stangli, fonat, sós rúd, grissini, sós csiga

egyéb elnevezések

diétás kenyér, ropogós kenyér diétásan, ropogós kenyérlepény, magos kenyérke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!