r
Nosalty Logó

Knäckebrot

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Knäckebrot
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 486 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1943 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 286 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 486 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5427.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1016 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    2095 mg
  • Nátrium
    1220 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 1943 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 286 Kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra.
  2. Kb. 25 g napraforgómagot, a lisztet, zabpelyhet, lenmagot, szezámmagot, mákot keverjük össze. Adjuk hozzá a vízben feloldott sót és olajat. Alaposan keverjük össze.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és meghintjük a maradék napraforgómaggal.
  4. Süssük kb. 15 percen át, majd vágjuk fel darabokra. Tegyük vissza a sütőbe további 30 percre (vagy míg ropogósra nem sül), majd hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6271
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Knäckebrot
Rumiszivi 91 recept

Sokszor csak rágcsálna az ember lánya, de büntetlenül, ha lehet. :D. Ez egy olyan rágcsa.

Hozzászólások

lindros

Nagyon, nagyon jó!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?