adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A salátához
555
Kalória
14.9g
Fehérje
55.8g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
311.8g
Víz
-
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
A salátához
Összesen
555
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
A salátához
Összesen
1109
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 692.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 311.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 960 micro
Összesen
555
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1384.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 111.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 623.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 778 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 375 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 995 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1920 micro
Összesen
1109
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
86
kcal
Elkészítés
A salátához
- Az újkrumplit felkarikázzuk, majd 10 perc alatt előfőzzük. Leszűrjük, egy nagy tepsire tesszük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk-borsozzuk, majd 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.
- A görög joghurtot elkeverjük a reszelt fokhagymával és mustárral, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Egy tálra kenjük a joghurtot és elrendezzük rajta a még meleg sült krumplit, a felkarikázott újhagymát és a friss kaprot.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
A krumplisaláta közismert verziója komfortosan nehéz, gyomrokat eltelítő és szinte önmagában felér egy főfogással. Az alábbi, tavaszias recept ezzel szemben friss, könnyed és telis-tele van harsány ízekkel, alapanyagokkal. Érdemes kipróbálni!