r
Nosalty Logó

Tavaszi újburgonya-saláta

Lakos Benedek
Tavaszi újburgonya-saláta joghurtos öntettel, friss újhagymával és kaporral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

555
Kalória
14.9g
Fehérje
55.8g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
311.8g
Víz
-
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Összesen 1109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Összesen 86 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    311.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    623.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1920 micro
Összesen 1109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. Az újkrumplit felkarikázzuk, majd 10 perc alatt előfőzzük. Leszűrjük, egy nagy tepsire tesszük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk-borsozzuk, majd 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.
  2. A görög joghurtot elkeverjük a reszelt fokhagymával és mustárral, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Egy tálra kenjük a joghurtot és elrendezzük rajta a még meleg sült krumplit, a felkarikázott újhagymát és a friss kaprot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A krumplisaláta közismert verziója komfortosan nehéz, gyomrokat eltelítő és szinte önmagában felér egy főfogással. Az alábbi, tavaszias recept ezzel szemben friss, könnyed és telis-tele van harsány ízekkel, alapanyagokkal. Érdemes kipróbálni!

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...