Nosalty Logó

Kinder tejszelet - ahogy Klivi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kinder tejszelet - ahogy Klivi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 318 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    276 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2532.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.6 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 5762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 318 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a felvert tojással összemelegítjük gőz fölött.
  2. A lisztet összedolgozzuk a felmelegített keverékkel, és kétfelé vesszük. Ha keményebbnek éreznénk a masszát, lehet egy kevés tejföllel lágyítani. Egyenként kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán kb. 6 perc alatt megsütjük a lapokat. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel! A lapokat kihűtjük.
  3. A pudingport sűrűre főzzük a tejben, majd a tűzről levéve forrón belekeverjük a cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A vajat és a mascarponét habosra keverjük a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó lapon. Ráhelyezzük a felső lapot, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz összemelegítjük a darabokra tördelt csokit és az olajat. Várunk vele, amíg hűl egy keveset, és kezd visszasűrűsödni. Egyenletesen rákenjük a süti tetejére, és hagyjuk megdermedni.
  5. A süteményt alufóliával lefedjük, és egy éjszakán át hűtőben hagyjuk. Másnapra a lapok bepuhulnak, a krém összeáll, és szépen szeletelhető lesz.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 68
  • 7 napos nézettség: 743
  • Össznézettség: 647474
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Többféle tejszelet recept is közismert, nekem viszont az egyik túl vajas, a másik pedig túl tejszínhabos. Nem állítom, hogy ez a legolcsóbb recept, de szerintem a legfinomabb...

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves Klivi ! Már ránézésre is rögtön beleharapnék ! A leírtak alapján nagyon finom lehet, ráadásul még nagyon mutatós is. Gratulálok: Olaszné Anci

Törölt felhasználó

Köszi Anci, kedves vagy!

Szofika

Kedves Klivi! Imádom a tejszeletet,és a recept alapján ez nagyon eredetinek t?nik:) ha egyszer rászánom magam, ezt fogom kipróbálni! Üdv: Szofika

Törölt felhasználó

Szia Szofika, Tényleg nagyon finom, nem fogod megbánni, ha megcsinálod! :) Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Hú! Ez csuda jó néz ki. És a leírás alapján is finomnak t?nik. El van mentve.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy tetszik :)

Bató Edit

Kedves Klivi! Hmm ez aztán csodásan néz ki, szívesen megkóstolnám, mert el tudom képzelni, hogy milyen finom lehet. Ráadásul olyan szép!!! Ügyi vagy :-))) Üdv.Edit

Törölt felhasználó

Köszi Edit :)

andita1

Annyira jól néz ki hogy én el is készítettem. Ez a tészta egyszer?en tökéletes! Azon kívül hogy könny? elkészíteni és az állaga is kit?n?, még finom is. És másnapra tényleg megpuhult. Ez a recept így jó ahogy van! Köszönöm a feltöltést! üdv: andita1

Törölt felhasználó

Köszi andita1! Örülök, hogy te is ennyire jónak találtad :) Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Én új vagyok itt,muszáj volt regisztrálnom,egyszer?en guszti ez a süti.Holnap kiderül nekem hogy sikerül.Remélem ilyen szép és finom lesz.Gratula neked.

Törölt felhasználó

Köszi Magpie, biztosan jól fog sikerülni! :)

Törölt felhasználó

Szia Klivi!Hát,elkészítettem tegnap!Fini is lett,csupán nem olyan a tészta mint itt a képen.Ez ugyanaz a süti?Itt másfajta a tészta nem?Üdv

Törölt felhasználó

Szia Magpie, Ugyanaz van a képen is , mint a leírásban, nincs semmi trükk... :)

Törölt felhasználó

Kedves Klivi Vasárnap megcsináltam a tésztájával egy kicsit megszenvedtem,nekem nagyon törött .Hogy miért? Nem tudom,hogy mit rontottam el pedig úgy csináltam ahogy le van irva.Amúgy tényleg finom.

Törölt felhasználó

Szia Ildi, Lehet, hogy kissé túlsültek a lapok, olyankor el?fordul, hogy kiszárad és törik.

Törölt felhasználó

Kedves Klivi! Én is elkészítettem a recepted rendkívül finom lett, igaz én mascarpone helyett tejszínt raktam a süteményhez! Nekem sem a tészta sem a krém nem lett olyan vastag mint neked a képen ennek nem tudom mi lehet az oka, de legközelebb dupla adagot csinálok és akkor vastagabb lesz. Köszönöm a receptet! =)

Törölt felhasználó

Kedves Anikó! A tepsimérett?l függ, hogy milyen magas lesz a süti, de a képen is t?nhet magasabbnak, hiszen közelr?l lett fotózva. Örülök, hogy ízlett! Üdv. Livi

Marcsi

Ez nagyon gusztán néz ki. Korábban már készítettem más recept alapján, de nem sikerült. Újrapróbálom! Köszi

Törölt felhasználó

Nálunk ez lesz a karácsonyi süti, remélem sikerülni fog!!- Hát megsütöttem és isteni!! Mindenkinek ajánlom!!

Törölt felhasználó

Elkészítettem! Pont úgy néz ki, mint ahogy a képen is látható. Az íze pedig egyszer?en mennyei! Köszönet!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett! :)

Törölt felhasználó

Karácsonyi sütemény lett,íze nagyon finom,ajánlom mindenkinek!

Chrita

egy tippet adnék! olaj helyett egy kis habtejszín keverjünk bele, mert sokkal finomabb, mint az étolaj íze a csokiban. dán és német vidéken is inkább tejszínnel keverik, és nagyon igazuk van! mennyei!

Törölt felhasználó

Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni! Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Kedves Klivi! Segítséget kérek, nagyon fontos lenne, mert holnap szeretném elkészíteni a süti. A kérdésem a tészta elkészítésével kapcsolatos. Az 1. pontot szeretném, ha elmagyaráznád pontosan. A tojásokat miel?tt összemelegítem g?z felelett a többi hozzávalóval robotgéppel felverem? A g?z feletti melegítés során a többi hozzávalót robotgéppel keverem a tojásokhoz vagy már csak óvatosan fakanállal? A melegítés során szükséges kevergetni? Mennyi ideig kell melegíteni? El?re is köszönöm a válaszodat! Teri

Törölt felhasználó

Kedves Teri! A tojásokat csak villával kell felverni, és úgy összemelegíteni a többi hozzávalóval, közben kevergetni kell. Nem kell forralni, csak addig keverni, míg egynem? lesz. Sok sikert! Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Kedves Lívi! Köszönöm a gyors választ. Id?közben rájöttem, hogy ez egy mézes tészta, amit én is szoktam sütni, csak én nem melegítem g?z felett. Természetesen minden úgy csináltam ahogy tanácsoltad és jól sikerült. Egészen úgy néz ki, mint a fényképen. Mindenkinek ajánlom ezt a sütit! Nagyon gyönyör?ek a többi sütieid is. Igazi profi vagy. Gratulálok! Felvettelek a kedvenc szakácsaim közé. Köszönettel: Teri

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett a süti. Annak pedig különösen, hogy tetszenek a receptjeim. Köszi a kedves hozzászólást! :)

Törölt felhasználó

Megkérdezném t?led pontosan azt a tésztát,mivel elkészítettem de nem úgy sikerült ahogy a képen látható.A leírtak alapján haladtam,csak annyi kivétellel,hogy a tojást nem vertem fel villával,mint ahogy az alábbiakban egyik válaszodban láttam,csak beletettem.Ahogy összedolgoztam a tésztát már nekem akkor nem lehetett kisodorni,de nagy nehezen sikerült,de ahogy megsütöttem nem jött fel nagyon.Valahogy keveslettem a tésztamennyiséget 2 lapra.

Törölt felhasználó

Sajnálom, nem tudom mi az oka, hogy nem sikerült. Ez a lisztmennyiség két laphoz, ekkora tepsi hátán sütve szerintem elegend?. Eddig még csak pozitív visszajelzéseket kapott ez a recept, tényleg sajnálom, hogy nem jött össze, talán legközelebb...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek