Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder tejszelet - ahogy Klivi készíti

Kinder tejszelet - ahogy Klivi készíti
Kinder tejszelet - ahogy Klivi készíti
42 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (163)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféle tejszelet recept is közismert, nekem viszont az egyik túl vajas, a másik pedig túl tejszínhabos. Nem állítom, hogy ez a legolcsóbb recept, de szerintem a legfinomabb...

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a felvert tojással összemelegítjük gőz fölött.
  2. A lisztet összedolgozzuk a felmelegített keverékkel, és kétfelé vesszük. Ha keményebbnek éreznénk a masszát, lehet egy kevés tejföllel lágyítani. Egyenként kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán kb. 6 perc alatt megsütjük a lapokat. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel! A lapokat kihűtjük.
  3. A pudingport sűrűre főzzük a tejben, majd a tűzről levéve forrón belekeverjük a cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A vajat és a mascarponét habosra keverjük a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó lapon. Ráhelyezzük a felső lapot, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz összemelegítjük a darabokra tördelt csokit és az olajat. Várunk vele, amíg hűl egy keveset, és kezd visszasűrűsödni. Egyenletesen rákenjük a süti tetejére, és hagyjuk megdermedni.
  5. A süteményt alufóliával lefedjük, és egy éjszakán át hűtőben hagyjuk. Másnapra a lapok bepuhulnak, a krém összeáll, és szépen szeletelhető lesz.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 860 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 56
össznézettség: 470 757
elküldve: 343
receptkönyvben: 5 306
elkészítve: 269/381
Facebookon megjelent: 5

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszelet mascarponés krémmel, tejszelet

Hozzászólások (163)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

melcherp
melcherp Mon, 2018-01-15 02:02

Nagy reményekkel álltam a sütihez, a negatív hozzászolásokat én nem is láttam előtte, csak az első párat olvastam, amiben csupa jókat írtak.
Sajnos a tészta nekem se sikerült valamiért, darabos lett, nem akart összeállni nyújthatóra. Ekkor álltam neki elolvasni a hozzászólásokat, és találtam egy olyat ahol valaki tejjel próbálta javítani, de neki nem sikerült úgy se. Nos én is megpróbáltam és engem ez mentett meg, úgyhogy köszönöm az illetőnek! Talán azért nem lett jó a tészta, mert cukrozatlan kakaó helyett a nyuszis kakaót használtam, gondoltam jó lesz az is, de nem tudom... Így a tészta mézeskalácsszerű és világosbarna lett, nem puha és sötétbarna, piskótás.
A krémnek nálam is inkább sajt íze volt a mascarpone miatt, mint kinder tejszeletes mézes-tejszínes.
Az étcsokis máz is nagyon töredezett szeléskor, pedig a rákenésnél még bizakodó voltam, mert szépnek tűnt.
A családnak ízlett egyébként, de számomra csalódás abból a szempontból, hogy Kinder tejszeletre számítottam. :(
Mézes krémes lett inkább. Annak végülis tényleg nem volt rossz. :)

Nyctea
Nyctea Tue, 2017-04-04 12:23

Nagyon finom lett a sütemény, az egész családnak ízlett. :) Nekem mondjuk a tészta nem akart összeállni, nagyon morzsalékos lett, ezért tettem hozzá még egy tojást. Úgy már jól gyúrható volt.

Fruzskám
Fruzskám / Fruzskám Thu, 2016-02-18 11:15

Szia, nagyon tetszik a recept és ahogy olvasom ezzel nem vagyok egyedül. A hétvégén szeretném elkészíteni de bajban vagyok, hogy mekkora tepsire simítsam a tésztát, hogy ne legyen túl vastag sem és a krém is elég legyen. Köszönöm szépen előre is a segítséget.

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Mon, 2014-12-15 13:38

Kedves klivi,
Ez egy tokeletes recept , kovettem szorol-szora es egy csodas szulinapi tortat keszitettem belole a lanyomnak :)) koszonom!
Udv: Agi

Lakos Istvánné
Erzsi / Lakos Istvánné Wed, 2014-10-01 08:51

Nagyon mutatós ez a süti gondolom olyan finom is, de jó lenne ha a tepsimérete is megjelent volna, azt hiszem nem csalódtak volna ennyien.

gretus76
gretus76 Fri, 2014-06-13 16:19

A legjobb süti ami hasonlít a kinderre, isteni finom volt az utolsó morzsáig elfogyott nálunk!

oscina
oscina Mon, 2014-04-28 21:42

Szia Klivi! Nagyon tetszenek a receptjeid és ezt is szeretném elkészíteni.
Szeretném a segítségedet abban kérni, hogy milyen tortabevonót használsz? Sajnos nekem ez a rész a süteményeknél sosem sikerül. Vagy lefolyik, vagy pedig a szeletelésnél nagyon törik.

Válaszod előre is köszönöm.

klivi
klivi / klivi Tue, 2014-04-29 08:53

Szia,
Tortabevonóból az ét Party-t szoktam használni, de gyakran veszek táblás étcsokit is erre a célra.
Forró víz alá tartott és letörölt késsel nagyon szépen lehet szeletelni, így biztosan nem reped meg a csokimáz.
Remélem, tudtam segíteni. Jó sütögetést :)
Üdv. Livi

sznoemi89
sznoemi89 Sun, 2014-04-06 15:01

Szia Klivi!
Megcsináltam szülinapi tortának, igaz brownie alappal és málnával, de fantasztikus lett a krém, nagyon szépen köszönöm :)

cs.d.bogi
cs.d.bogi / cs.d.bogi Wed, 2014-03-26 17:04

A valóságban milyen magas a süti? :P Nekem is vékonyka lett a tésztája, talán a recept fotóján másképp látszik.

dr.Bogi
dr.Bogi Mon, 2014-03-24 09:19

Elkészítettem én is. 2 nap után megpróbáltam felszeletelni, de olyan kemény volt, hogy inkább eltört a tészta. A krém pedig nem volt olyan extra, a mascarpone ellenére sem...

Nózer
Nózer / Nózer Fri, 2013-11-29 19:25

Sziasztok,
Az íze nagyon jó, de a képen megjelentnél jóval laposabb egy 24*34 cm-es tepsiben....

barbicur
Barbicur / barbicur Thu, 2013-11-21 10:58

Szia! Nekem a tésztához más receptem van, de a krémjét mindig így csinálom a recepted alapján! És isteni, sosem rontanám el tejföllel csak hogy spóroljak 200 Ft-ot...Így jó ahogy van!!! :) Tökéletes :)

Swampi
Swampy / Swampi Sun, 2013-09-29 20:35

Hibátlan. Minden úgy jó ahogy le van írva. Ízélmény 5. :) szuper lett , köszi. Berni

istria
istria Sun, 2013-09-22 14:30

Tegnap este elkészítettem, a tészta könnyen kezelhető volt, olyan vékonyra sikerült kinyújtani, hogy a kislányom a maradékból fenyőfákat szaggatott, hátha hamarabb jön a Mikulás :)
Hajlamos vagyok lezseren értelmezni a habosra keverjük kifejezést, a hozzám hasonlóaknak ajánlom, hogy a krémet jól habosítsák fel és akkor pont olyan lesz ez a finomság, mint a képen: két vékony tésztaréteg közt sok-sok töltelék. Köszönjük szépen a receptet, isteni finom!

kat6
kat6 Sun, 2013-04-14 17:29

Ebben a receptben egy hiba van. Nem 8 főre szól az adag, egyedül meg tudnám enni az egészet! :) Köszi!

Egriné seri
Seri / Egriné seri Sat, 2013-04-13 12:08

azt hittem hogy nehezebb elkésziteni de ment minden simán egyből kétt adagot csináltam nagyon finom kőszi

seri egriné

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sat, 2013-03-16 17:59

Elkészült! A gyerekeimnek nagyon ízlett! Én mostanában ezeket a pudingos krémeket nem szeretem, ennek ilyennek kellett lenni, de...nekem nem ez a favorit... Csináltam már hasonlót tej-tejszín-zselatin kombóval az jobban bejött, sorry.
Üdv: Scarlett

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Fri, 2013-03-15 17:40

Elkészült! Azt még nem tudom, h mennyire finom, de nem igazán értem a problémákat akik a tésztával, vagy a krémmel nem boldogultak...Mindkettő tökéletes lett, én a tésztát egy nagy tepsiben sütöttem meg, és még melegen kettőbe vágtam, így az idővel és az energiával is spóroltam. Csak vaníliás pudingporom volt, vszleg nem ugyanolyan lesz, mint a tejszínessel, de így is finomnak látszik. A tetejére pedig én csináltam a csokimázat.
Üdv: Scarlett

andilawyer
andilawyer Tue, 2013-03-12 16:00

Kedves Klivi!

Megcsináltam, nagyon finom süti!
A tészta egyből összeállt, én a tepsi hátán sütendő - másnapra bepuhuló tésztákat mindig 2 folpack között nyújtom, így nagyon könnyű áttenni tepsire is. Tényleg nagyon kell figyelni, hogy ne szárítsuk ki a sütőben - ezt mindenkinek a saját sütőjéhez mérten kell kalkulálni. Egyébként nincs semmi probléma az arányokkal.
A töltelék pedig a legfinomabb tejszelet-krém, én még tettem hozzá habtejszínt is felverve!:-)

Andi

Margo1964
Margo1964 Sun, 2013-02-24 08:52

Kedves klivi! Megsütöttem a leírtak szerint,minden tökéletes,tésztával sincs semmi gond.Unokáim imádják,eddig ez a legegyszerűbb és leggyorsabb nasika amit készítettem.Kinek miért nem sikerült azt nem tudom,de szerintem a hozzávalókkal lehetett a gond(minőségileg).
köszönöm a receptet
üdv Margó

nemesbrigi
nemesbrigi / nemesbrigi Sat, 2013-02-23 21:16

Tegnap készítettem el második alkalommal, de most torta lett belőle édesanyám szülinapjára. A tésztából 3 tortalapot sütöttem és a krém nem csak a lapok közé, hanem az oldalára is került. A tetejét természetesen csokival vontam be. Most is nagy sikere volt, akár csak a süti változatnak, még egy fotózható szelet sem maradt.
Köszi a receptet! :)

Kriszti0711
Kriszti0711 Sun, 2013-02-17 20:21

Kedves Livi!
Pénteken megsütöttem és sajnos én is azok táborát erősítem, akiknek nem úgy sikerült ahogy kellett volna:S
Pedig nagyon rákészültem...
Üdv!
Kriszti

NellielTu
NellielTu Tue, 2013-02-05 13:38

Megsütöttem, nagyon finom lett, nincs semmi probléma a recepttel, köszönet érte :)

kathy55
kathy55 / kathy55 Sat, 2012-12-15 10:23

Szia! Elkészítettem én is a sütidet. Elolvasva a hozzászólásokat, kicsit félve álltam neki, de mégis dupla adaggal indítottam. A tésztája jól összeáll, könnyen nyújtható. A titka csak annyi, hogy a gőz fölött valókat éppen csak annyira kell gőz fölött tartani, míg az egész egynemű massza nem lesz, nem szabad, hogy teljesen átmelegedjen. A nyújtáskor nagyon minimális lisztet szabad csak használni, éppen csak annyit, hogy ne ragadjon le, bár én ezt nem tapasztaltam. És minél többet áll a tészta, annyival nehezebb lesz vele dolgozni, és törékeny lesz. Én az utolsó tészta adagot már kicsit megmelegítettem mikróban, hogy el tudjam nyújtani. Az első lapot elrontottam, mert túl korán vettem ki, a 6 perc nálam kevésnek bizonyult, és szét is tört. De mivel nem tudom sosem akkorára nyújtani mint a tepsi, így a leeső részekből kijött még egy lap. A krémnél sajnos tejszín ízű pudingporom nem volt, így vaníliát használtam, de azzal is nagyon finom íze lett. Amit nem mertem a recepted alapján csinálni, az az volt, hogy a cukrot nem kevertem bele a meleg pudingba, mert a tapasztalatom az, hogy ha a pudingba rakom a cukrot, akkor lesz olyan "ikrás" a krém, és folyósabb is a kelleténél. Sokszor kipróbáltam már, de nekem még soha nem vált be, így én a porcukrot a vajas-mascarponés krémhez kevertem inkább. Nincs a recepttel semmi baj, csak óvatosan kell mindennel bánni. Nagyon finom, és azt hiszem a holnapi disznóvágásos kaja után mindenkinek jól fog esni! Köszi a szuper receptet! Szép napot! :)

klivi
klivi / klivi Sun, 2012-12-16 15:09

Örülök,hogy sikerrel jártál! Pontosan így kell elkészíteni a lapokat! :)

pipacsvirág3
pipacsvirág3 Thu, 2012-12-06 15:23

Elkészítettem én is ezt a sütit - tökéletes lett, látványra is éppen olyan, mint a fotón. Mindent a recept szerint csináltam, bár - a hozzászólásokat megfontolva - 10 dkg Rámát, illetve szűk másfél kanál kakaót tettem a tésztába. Nagyon könnyű volt mind a tésztát, mint a krémet elkészíteni. Ma délután lesz az ovis Mikulás ünnepségen a főpróba (a kisfiaim már tesztelték, nagyon ízlett nekik)!

Ancsalinyo
Ancsalinyo Thu, 2012-12-06 13:05

Nagyon köszönöm a receptet. Ez az első ilyen jellegű sütim, s remek lett! Nagy sikerélmény :)

Katiecica
Katiecica Fri, 2012-11-23 20:12

Ha kész lesz a konyhám (remélem 3 nap múlva meglesz), akkor ezt fogom elsőnek megsütni :)
Egész nap ezzel a recepttel szemeztem :)
Ritkán mondok ilyet, de mikor lesz már hétfő :)))

718
finomliszt 35 dkg
vaj 8 dkg
cukor 10 dkg
méz 2 ek
1 csipet
fahéj 1 csipet
szódabikarbóna 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojás 1 db
tej 5 dl
tejszínízű pudingpor 2 tasak
cukor 15 dkg
vaj 5 dkg
mascarpone 25 dkg
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek