r
Nosalty Logó

Kinder-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kinder-szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1660 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6629 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 320 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1660 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    316 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3955.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    1055 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.2 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2195 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 6629 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A porcukrot, vajat, kakaót, tojásokat és a mézet gőz felett összedolgozzuk.
  2. Ha összeolvadt, levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a lisztet, amibe belekeverjük a szódabikarbónát.
  3. Vigyázva összedolgozzuk, mert kicsit meleg.
  4. 2 cipót készítünk és egy tepsi hátán két egyforma lapot sütünk belőle.
  5. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet:
  6. A tejfölben elkeverjük a lisztet és a pudingport.
  7. Hozzákeverjük a tejet és sűrűre főzzük. (Állandóan kevergessük, mert könnyen összecsomósodik.)
  8. Hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.
  9. A vajat habosra keverjük a porcukorral és ha a massza kihűlt, összekeverjük.
  10. A két lap közé kenjük a krémet (az összeset).
  11. Tetejére öntjük a megolvasztott tortabevonó csokit.
  12. Kicsit állni hagyjuk. Legjobb, ha egy éjjel pihen, és felszeleteljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 348543
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Kisalföld című lapban találtam ezt a sütireceptet. Kipróbáltam, és rögtön a kedvencek közé sorolta a család.

Hozzászólások (43)

Mignon

Kedves Mária! Megtetszett a recept, de egy kis pontosítást és segítséget kérnék a tészta sütése kapcsán. A cipókat kinyújtod (mekkorára?) és úgy teszed a tepsi hátára vagy azon nyújtod eleve? Alatta megvajazod? A két lapot egymás után sütöd? Hány fokon és mennyi ideig? El?re is nagyon köszönöm! Üdv: mignon

Törölt felhasználó

Kedves Mignon! A cipókat egyenként nyújtom ki jól meglisztezett deszkán, és utána teszem rá a tepsire.Felcsavarom a nyújtófára, és úgy rakom rá. Akkorára nyújtom amakkora a tepsi.Amin én sütni szoktam az 35x20 cm. A tepsi hátát jól meg kell vajazni, mert mézes tészta és kicsit ragad. Minden lapnál meg kell vajazni.A süt?m nekem régi, így én nagy lángon szoktam sütni, kicsit el?melegítem a süt?t. Nagyon gyorsan sül, nem kell sokáig sütni. Ha jön az illat, tapintsd meg, és ha világos mézesszíne van akkor jó. Nagyon könnyen meg ég, mert méz van a tésztájában. Örülök hogy megtetszett, bátran próbáld ki. A tésztáját kicsit nehéz kinyújtani, de a végeredmény ezt feledteti. Üdv Marika

Törölt felhasználó

Én ezt egy tálban keverem ki,ahogy kikevered a tojást és a cukrot habosra utána mindent bele az olaj liszt süt?por és az almákat kiskockáravágva a fahéjjal össze keverve bele a kikevert tésztába, el?melegitett süt?be süt?m. közepes tepsi ki vajazva 30szor 25 ös bátran próbáld nagyon finom és egyszerü,

Törölt felhasználó

Kifogom próbálni az ötleted és megfogjuk kóstolni! Mindíg tanul valamit az ember. Köszi!

Mignon

Kedves Marika! Nagyon köszönöm a részletes leírást, így már neki merek vágni és hétvégén (ha id?m úgy engedi) feltétlenül elkészítem!! Természtesen beszámolok majd a végeredményr?l! Köszönettel: mignon

Bebe1015

Kedves Olvasótársaim! Én is megsütöttem ezt a sütit, és csak jót tudok mondani. Nagyon könnyen elkészíthet?, nagyon guszta, nagyon finom, nagyon köszönöm ezt a tuti receptet. Megosztanám veletek a nyújtási technikámat, amit csak ajánlani tudok mindenkinek. Legyen a konyhádban egy kétszer akkora méret? er?s fólia darab, mint a tepsid. A nyújtani való tésztát kissé megformázva közzé kell tenni ennek a összehajtott fóliának és egy szikra liszt nélkül gyönyör?en el lehet nyújtani a tésztát, a szélét egyenesre formázni. Mikor kész szépen le lehet választani róla a fels? réteg fóliát, rásimítani a tepsi méretére vágott szilikonos süt?papírt, aminek a segítségével meg lehet az egészet fordítani és a másik rész fóliát lehúzni róla, aztán mehet a tepsire, majd az el?melegített süt?be. Nincs szükség tepsi vajazásra, zsírozásra, mikor kész simán lejön a papírról, ami többször is felhasználható. Ajánlom legyen mindenkinek a konyhájában szilikonos süt?papír, mert ha megismeri nem tud leszokni róla. No meg a tésztanyújtáshoz er?s fólia, amit szintén többször fel lehet használni, csak szépen meg kell tisztítani, törölgetni. Ha van kérdés szívesen segítek, ha valami nem egyértelm?.

Törölt felhasználó

Kedves Bebe1015! Nagyon jó és hasznos tanácsokat írtál le. Szeretnélek megkérdezni, hogy pontosan hol lehet venni szilikonos süt?papírt és ilyen er?sebb fóliát, ami a sütéshez kell? Többsz?r hallottam már róla, de ez idáig még nem találkoztam velük sehol. Köszi a választ el?re is!

Törölt felhasználó

Szia! Megsütöttem a sütit,finom lett,de a tészta kicsit száraz lett és nem is lett olyan szép magas.Szerinted mi lehetett a hiba?Köszi a receptet.Hédi

Törölt felhasználó

Szia Hédi! Nem tudom milyen lisztet használtál, én a Gutai finom lisztb?l szoktam sütni. Ha nagyobb tepsin sütötted, akkor vékonyabb lehetett a tészta. Az enyém nem szokott száraz lenni, de másik sütiknél, pl a Zserbónál szoktam észrevenni, hogy ha más a liszt, vagy kicsit nagyobb a tojás akkor más lesz a végeredmény. Remélem azért ízlett, próbáld újra, és akkor biztos jobban sikerül. Marika

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszik a recept, akkor a közepes méret? tepsimet használjam, igaz? A tejfölt tényleg fel kell f?zni? Nem fog összecsomósodni? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Közepes tepsiben nyugodtan sütheted. A Krémet úgy készítsd ahogy le van írva. Kevergesd és akkor nem lesz csomós. Én drótos habver?vel szoktam. Nyugodtan állj neki nem olyan bonyolult mint aminek látszik, és garantáltan ízleni fog! Boldog Karácsonyt!

Törölt felhasználó

A süti tényleg nagyon fincsi lett, és nem bonyolult elkészíteni! Köszönet a segítségért, és a ezért a szuper receptért!

Törölt felhasználó

Érdekl?dni szeretnék, hogy milyen típusú pudingból csináljam, Dr Oetker f?z?s? de akkor azt f?zni kell nem?

Törölt felhasználó

Nyugodtan készítheted Dr Oetker f?z?s vanília pudinggal. Keverd el a pudingport a tejföllel és a tejjel és f?zd fel, mint amikor pudingot készítesz.Kevergesd, hogy ne csomósodjon meg. Ha kih?lt akkor keverd a krémhez hozzá és azzal töltsd meg a lapokat Sok sikert hozzá!.

Törölt felhasználó

Nagyon finom olcsó és a gyerekekkel együtt lehet csinálni.Már sokszor csináltam.Kösz a receptet

Törölt felhasználó

Sziasztok, nagyon jól néz ki a süti, és mivel mindenki csak dicséri ezért ma el is készitem! Kérdésem az volna, hogy én a mézet kiakarom hagyni. Lesz attól valami baja a tésztának?:D És a képem látható sütit 35*20 cm tepsibe sütted? Márcsak azért mert szeretném, ha annyira feln?ne mint a képen:D

Törölt felhasználó

Nem tudom miért akarod kihagyni a mézet,az kell bele, mert különben nem ilyen lesz a tésztád. meg lehet próbálni nélküle, de a végeredmény bizonytalan.A tepsi méret valóban35x20 cm

Törölt felhasználó

Sziasztok. Nah én is elkészitettem...De sajnos egy kicsit kés?n vettem észre, hogy meg kell olvasztani a tojásokat,a vajat..stb g?z felett..Hát igen..pedig ezerszer elolvastam a receptet és annyira akartam h hamara legyen kész, hogy a tészta hozzávalót mind egybe raktam és kezdtem gyúrni..Hát ne mondjam h nagyon nagyon kemény masszát kaptam :)))))) A tésztája pedig....hát keksz lett..De persze tegnap este sütöttem és akartam hagyni egy éjszakát állni, de tegnap már a 3/4-e el is fogyott (persze úgyis hiába lett volna..mivel mára se puhult meg a kekszecském:D). Innen látszik, hogy nagyon finom még akkor is ha bakival készül el.De hamarosan újra készitek majd.Szép napot mindenkinek!

Törölt felhasználó

Kingácska ne keseredj el másodszor már biztos sikerül. Az ember a hibáiból tanul a legjobban,és ha keményen is elfogyott akkor nem volt olyan rossz, csak kicsit keményebb mint kellett volna.Szép napot és jó próbálkozást! Marika

Törölt felhasználó

Sziasztok! A hétvégén én is el fogom készíteni a sütit, mert gyönyör?en néz ki, és látom írtátok azt is hogy finom. Bebe1015 én is köszönöm a tippjeidet, nekem van szilikonos süt?lapom, de még nem mertem kipróbálni, de ezek után ki fogom. Mesebaba21 er?s fólia szerintem jobb min?ség? szemeteszsák is lehet, én a szilikonos süt?lapokat pedig a www.konyhatizezercikk.hu oldalon rendeltem. Szilikonos ecsetet is vettem, az nagyon szupi, mert nem jön ki bel?le szál mint a régi ken?tollakból és könny? elmosni. Köszi a receptet Mária! Üdv.:Kata

Törölt felhasználó

Kedves Marika! Elkészítettem a sütit, de több problémám is volt. Egyrészt az, hogy nekem sokkal több liszt kellett, hogy egyáltalán nyújtani tudjam. Nehéz volt kinyújtani, és nem emelkedett meg eléggé a süti. El?ször kemény volt a tészta, de másnapra megpuhult. A krém nekem nem fehér hanem sárga lett, és nehezen s?r?södött, még mindig folyós kicsit, pedig kétszer is bes?rítettem. Ez azért is érdekes, mert amikor a t?zhelyen kevergettem akkor meg alig bírtam megmozdítani a habver?t benne... Végül nem lett olyan rossz, de a krém aggaszt a legjobban mert még mindig folyós...

Törölt felhasználó

Nem tudom miért nem sikerült, több buktatója is lehet a dolognak. Nagyobb kanállal tetted a mézet, vagy nagyobbak voltak a tojások, de a lisztt?l is függhet a dolog. Ha több lisztet használsz akkor keményebb lesz a tészta és nem sül olyan szépen.Kinyújtani kicsit amúgy is nehéz, de kaptunk hozzá tippeket. Szilikonos süt?papír között nekem is sokkal jobban sikrült kinyjtani mint hagyományosan. A krémet sem értem igazából, lehet hogy nem vártad meg míg teljesen kih?l a pép. Ne keseredj el legközelebb biztos hogy jobban fog sikerülni.Marika

melcsi78

Megcsináltam, és hát csatlakozom az el?ttem szólóhoz... :) nekem is sárga lett a krém (úgy látszik ez puding függ?... lehet, hogy tejszín íz? pudingból fogom legközelebb csinálni - ha megcsinálom), de ez még ok, viszont ez a süti nagyon nehéz és macerás... szerintem... Gyakorlott süt? vagyok, de szerintem egy mézes-krémes vagy egy zserbó százszor könnyebb ... nekem. És annyira kicsire bírtam kinyújtani (pedig a fóliás technikával csináltam, süt?papíron sütöttem), hogy nem éri meg... Ezt kb 2 óra alatt be fogjuk falni ketten :) Most áll a spájzban. Azért remélem finom lesz... Nem a sütivel, hanem velem van a baj... Én egyszer?en nem szeretem az ilyen macerás - viszont nem kiadós sütiket. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz kinyújtani a tésztát.

loncsi

Kedves Melcsi78! Nem tudom mi sikerülhetett félre, mert ez egy nagyon kiadós sütemény, és igazán remek ízzel és kinézettel, ha még tudok segíteni, akkor kérlek nézd meg az én változatomat: http://www.nosalty.hu/tejkrem_szelet_recept_10475 Szeretettel loncsi

Törölt felhasználó

Kedves Melcsi! Próbáld mégegyszer, ne add fel. A süti jó kiadós. Valóban nehéz kicsit bánni a tésztájával. Próbáld pontosan betartani az adagokat. Miel?tt kinyújtod tedd be a h?t?be kis id?re. Én nem szoktam sem süt?papírt sem fóliát használni a kinyújtásához mégis sikerülni szokott. A krémhez én a LIDL-ben szoktam pudingport venni Belbacke néven. Ne hibáztasd egyszerre magad. Inkább próbáld meg mégegyszer. Marika

Törölt felhasználó

Sziasztok! A hétvégén én is megsütöttem. Talán azzal kezdeném, hogy én az ehhez hasonló lapokat mindig egy nagyobb tepsi (n) ben sütöm egyrészt hamarabb kész, kevesebb a lees? rész, valamint némi id?t és energiát takarítok meg így.Ha a hátoldalán sütöm, lekenem olajjal és azon nyújtom el a tésztát.Én is szoktam süt?papírt a tészta tetejére rakni, így könnyebben nyújtható. Ha benne sütöm, akkor a süt?papírt beleszabom és azon nyújtom el a tésztát. Valóban úgy van, hogy a liszt min?ségét?l nagyban függ a tészta állaga. Nekem is nehezen puhult, majd egy nap után lett élvezhet?en puha az állaga. A krém viszont nekem is lágyabb lett kih?lés után, pedig Dr. Oetker pudingport használtam. A megoldás az lett, hogy egy teáskanál zselatint feloldottam 1 dl. vízben és a krémhez kevertem. Így már jó lett. Áldott Húsvétot!

Törölt felhasználó

Ma én is elkészítettem ezt a sütit. Nekem tökéletes lett a tészta és a krém állaga is. A tésztát nyújtás el?tt fél órára betettem a h?t?be (minden mézest így készítek), nem ragadt, nem kért több lisztet. A krém természetesen sárga lett, mivel vaníliás pudingporból kevertem. Máskor tojásokkal f?zöm a krémet, nem pudingporozok mert sajnos én mindig kiérzem a zacsis puding "m?" ízét. Összességében jól sikerült, egy bibi van csak, hogy nem gondoltam volna, hogy ilyen kevés lesz bel?le. Holnap ebéd után tálalom, de van egy olyan érzésem, hogy egy szelet sem marad délutánra. :)) Köszi a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Elképesztő külsejű kenyeret sütöttünk lila édesburgonyából

"Lila kenyér, ami egészséges? Ugyan már!" - gondoltam magamban, aztán kicsit utánamentem a dolognak, és kiderült, hogy van benne igazság. Az 'ube' (magyarul lila édesburgonya) egy népszerű alapanyag Ázsiában nemcsak a színe, hanem jótékony hatásai miatt is. Tele van A- és C-vitaminnal, antociánnal, ami egyúttal egy erős antioxidáns is, ja, és Instagramon is jól mutat! Ideje tehát mostantól több lila kenyeret fogyasztani!

Réthly Dávid

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.