Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder Pingui házilag

Kinder Pingui házilag
Kinder Pingui házilag
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy ismerősömtől kaptam, mivel nem merte kipróbálni, és én szeretem a kihívást. :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Tejszínes krém

Csokoládés krém

Bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legegyszerűbb, ha már alapból kettészedjük a tészta hozzávalóit, és úgy keverjük ki a 2 tészta lapot. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, majd elkeverjük sütőporos lisztel. A kakaóport szitáljuk bele, és lassan keverjük össze a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a megmaradt tojásfehérjék keményre vert habját is keverjük hozzá.
  2. Előmelegített sütőben légkeverésen 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.
  3. A krém hozzávalóit is felezzük meg, és úgy dolgozzunk vele tovább. A zselatint készítsük el, ha kész, akkor verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 evőkanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Ha ez kész, akkor verjük kemény habbá.
  4. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsunk rá, és tegyük hűtőbe.
  5. Mikrohullámú sütőben 45 ms-ig megolvasszuk a csokoládét a margarinnal és az olajjal, majd ha megolvadt, akkor jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
  6. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni 1-2 órára.
  7. Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
  8. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe. Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt, és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 33 210
elküldve: 4
receptkönyvben: 201
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Péter kalandjai a konyhában

Mióta szakács: 2014.02.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis tejszínes süti, csupa csoki süti tejszínes krémmel, csokis süti tejszínes csokis krémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

meli5
meli5 Wed, 2017-03-22 10:18

Sziasztok! A csokoládés rétegbe mennyi olaj kell? A hozzávalóknál nincs írva hogy kell olaj, de a leírásban viszont igen.
Köszönöm.

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sun, 2015-04-19 07:20

növényi tejszín.... :/ a növényeknek általában nincs tejük sem... (bocsánat, a recept biztos jó, de mindig megborzongok az ilyesmitől és el sem olvasom a receptet... zsírszegény tejszín, zsírszegény tejföl, növényi tejszín, huú lalla, mesterséges édesítőszerek, margarin, ... már a létezésük is hazugság... )

sárkányszív
Timi konyhája / sárkányszív Sat, 2014-09-13 11:27

nagyon finom,de én újítottam kicsit rajta és így valóban olyan íze van mint a boltinak.A tejszínbe nem zselatint raktam hanem tehéntúrót kikavarva,isteni finom :)

Hasibecker
Hasibecker Sun, 2014-03-09 20:35

Nagyon guszta süti, kicsit macerás, de gondolom a végeredményért megéri pepecselni vele. Milyen méretű a tepsi? Köszönöm, ha megírod.
Üdv.: Marika

718
tojás 6 db
cukor 6 ek
víz 6 ek
finomliszt 6 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
növényi tejszín 5 dl
zselatin 1 ek
vaníliaaroma 0.5 kávéskanál
margarin 10 dkg
víz 1 ek
csokoládé 15 dkg
víz 1 ek
margarin 10 dkg
étcsokoládé 20 dkg