r
Nosalty Logó

Kinder Pingui házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Péter kalandjai a konyhában
Kinder Pingui házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Tejszínes krém

Csokoládés krém

Bevonat

Összesen 721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Tejszínes krém

Csokoládés krém

Bevonat

Összesen 5753 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Tejszínes krém

Csokoládés krém

Bevonat

Összesen 346 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    417.4 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6714.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    2773 mg
  • Nátrium
    1757 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.6 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1598 micro
Összesen 5753 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Tejszínes krém

Csokoládés krém

Bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legegyszerűbb, ha már alapból kettészedjük a tészta hozzávalóit, és úgy keverjük ki a 2 tészta lapot. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, majd elkeverjük sütőporos lisztel. A kakaóport szitáljuk bele, és lassan keverjük össze a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a megmaradt tojásfehérjék keményre vert habját is keverjük hozzá.
  2. Előmelegített sütőben légkeverésen 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.
  3. A krém hozzávalóit is felezzük meg, és úgy dolgozzunk vele tovább. A zselatint készítsük el, ha kész, akkor verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 evőkanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Ha ez kész, akkor verjük kemény habbá.
  4. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsunk rá, és tegyük hűtőbe.
  5. Mikrohullámú sütőben 45 ms-ig megolvasszuk a csokoládét a margarinnal és az olajjal, majd ha megolvadt, akkor jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
  6. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni 1-2 órára.
  7. Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
  8. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe. Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt, és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 36343
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Péter kalandjai a konyhában 7 recept

Ezt a receptet egy ismerősömtől kaptam, mivel nem merte kipróbálni, és én szeretem a kihívást. :)

Hozzávalók

Tészta

Tejszínes krém

Csokoládés krém

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek