Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder pingui torta

Kinder pingui torta
Kinder pingui torta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet, a Kinder pingui süteményt itt láttam a NoSalty oldalán. Nitta szakács készítette. Én tortaformában sütöttem, és egy pici dzsemet kentem az egyik tésztalapra, hogy oldja a csoki és hab töménységét.:) Nagyon finom torta sikeredett belőle!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

ajánlat

A tésztát érdemes előző este megsütni, a krémmel és a habbal másnap rakjuk össze. Macerásnak tűnhet a hűtés rétegenként, de nem az! Az egész csak addig tart, amíg éppen a következő műveletet készítjük elő, és már vehető is ki. Amíg felkeverjük a csokit, a hab már le is hűlt. Szépen szeletelni forró vízbe mártott késsel lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, a tojássárgáját a meleg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját. Mint a piskótát, ki hogy szokta:)
  2. Egy kerek tortaforma alját bevonjuk alufóliával, így biztosan szép, hibátlan lapot kapunk. Két lapot sütünk.
  3. Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve oldjuk fel, hogy áttetsző legyen.
  4. Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött Hulalát, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot, és csurgassuk bele a zselatint is.
  5. Az egyik lapot tegyük vissza a tortaformába, kenjük meg nagyon vékonyan egy pici dzsemmel (eper vagy meggy), és a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amíg a csokiréteget elkészítjük.
  6. Mikróban olvasszuk fel a 15 dkg étcsokit a margarinnal és a 2 ek olajjal. (Nem kell folyósra, kis habverővel egyenletes krém állagúvá felkeverjük.)
  7. A kihűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, ráhelyezzük a másik tésztalapot és a maradék habot. Újra vissza a hűtőbe. Amíg ez hűl, elkészítjük a mázt ugyanúgy, mint a közbülső csokiréteget.
  8. Végül a második réteg hideg habon elkenjük (lapos tortalapáttal) a mázt, és visszatesszük a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1750 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 103 724
elküldve: 136
receptkönyvben: 1 335
elkészítve: 41/77
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kakaós-tejszínes torta, krémes-kakaós torta kinder pingui módra

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadcic
vadcic Fri, 2017-02-10 14:45

Na engem megtévesztett a "két lapot sütünk",utána olvastam el hogy egy lapot sütsz és azt vágod ketté.Én külön sütöm most,meglátjuk milyen lesz. :(
A másik,hogy nincs feltünteve a sütési idő a lapnál,vagy ami fenn van a képnél az vonatkozik rá?

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sat, 2017-02-11 20:15

Ezt a tortát én is csak egyszer csináltam meg..., kreatív kedvemben... és sokat változtattam az eredetihez képest, de jól sikerült. Tapasztalat kérdése. Ha a sokadik piskótát sütöd, nem lesz ilyen problémád... Én már többnyire egy receptet alkalmazok: ahány tojás, annyi kanál liszt, és annyi kanál cukor. És kész..., izesítésnek citromhéj v vaníliáscukor, vagy kakaó. Ennyi... Jó sütögetést: Emi

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sat, 2017-02-11 20:08

Tapasztalatom szerint 25-30 perc. Előmelegített, forró sütőben kezdem (200 fok kb 5-6 perc, majd visszaveszem 180 fokra és itt hagyom amig teljesen meg nem sül.) A sütőajtót az első 10 percben ne nyitogasd, mert gyorsan visszaesik a tészta. Végül egy vékony késsel vagy tűvel beleszúrsz, és ha nem ragad rá massza, akkor jó. A piskótát nem szabad túlsütni, kiszárítani. Két lapban sütve még rövidebb a sütési idő.

gasarno
gasarno Mon, 2014-02-03 22:47

Sziasztok! Anyukámnak szeretném szülinapjára megsütni ezt a tortát. Kellene egy kis segítség: a tésztához ugye 6 ek liszt kell...de mit takar az hogy a fele sima, a fele grizes? :) Köszönöm

Twinkukta
Twinkukta / Twinkukta Thu, 2014-02-06 17:50

Szia, én nem rég sütöttem meg ezt a tortát, és nem vettem észre a grízes részt, így mind a 6 ek. sima liszt lett, és nem lett semmi baja, úgyhogy szerintem simával is nyugodtan lehet:)

f.agnes
f.agnes Mon, 2014-02-03 10:22

Lányomnak születésnapjára, csináltam, nagyon jól sikerült és isteni finom lett,pedig nem volt nehéz. Köszönöm a receptek!!!!

niky 82
niky 82 Mon, 2013-09-30 11:20

Szia! Tegnap ünnepeltük a lányom 10-dik születésnapját és a Te tortádat választottam mert ezt a sutit mindenki szereti !Én kicsit változtattam rajta Én 2 lap helyett 3 lapot sutottem és így igazi torta lett belöle Amit még tapasztalat ként megosztanák hogy a 15 dkg csoki nagyon sok én tuti hogy a felét kiöntöttem a krémnek :( !!!! Én habfixálót használtam (mint mindíg) és Hullalát sok helyen olvasom hogy sokan panaszkodnak rá de Nekem nagyon be jött mióta sütok csak ezt használom és semmi gond vele!!! Én tortám 7 dl tejszint kívánt hisz én a kész tortát a tejszínnel körbe bevontam és így nem látszottak ki a lapok és Így igazi torta lett belöle .!!! JA.. AZÉRT ANNYIT HAD JEGYEZEK MEG HOGY NEM MINDEN HABFIXÁLO EGYFORMA PL. A JOBB MINOSÉGÜ (10g) 2 DL-HEZ ELEGENDÖ !! MÍG ÉRTHETETLEN MÓDON EGY GAGYIBB (8g ) 2.5 ML-HEZ Ez kicsit furi . Száz szónak is egy a vége Kicsi válltoztatással IGAZI TORTÁT SÜTÖTTEM!!!!!!!!!!!! Nekem nagyon bejött és a vendégek is dicsérték!!!

tekovacs
tekovacs / tekovacs Mon, 2013-09-30 16:33

Örülök, hogy végül is sikerült egy remek tortát kihoznod az ötletből. Én is mástól vettem, azóta már változtattam én is (és még fogok is!) Mikor hogy sikerül... Az alapanyagokból csak finomat lehet kihozni, még ha kanállal kell megenni, akkor is! :)))) Üdv. Emi

lucus08
lucus08 Tue, 2013-09-24 20:18

En se tudom,jol oszekevertem sajat magam!Késobb rájottem!Nagyon szépen koszonom a válaszod.

lucus08
lucus08 Tue, 2013-09-24 14:26

Csak egyet nem ertek!Ha két lapot kell sutni akkor 12 tojas kell?Vagy 3-3 tojasbol?Nagyon inycsiklando a suti!koszi a receptet!:)

tekovacs
tekovacs / tekovacs Tue, 2013-09-24 14:59

Én 6 tojásból sütök tortát és azt vágom fel lapokra... Nem tudom honnan vetted a 12 tojást? :) Üdv. Emi

Nerika81
Nerika81 Fri, 2013-04-19 22:51

Nagyon jó recept! Én mikor még csak félig kötött meg a csoki a tetején, bevágtam a szeleteket a csokirétegen. (mint a dobostortánál)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-03-25 10:21

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.03.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Anya23
Anya23 Mon, 2013-03-25 09:19

Igaza van KisEdi-nek, a Hulala szerintem is nagyon rossz. Aki gyakorlott sütő-főző, az nem használja. Nekem a jól bevált rendes , jófajta habtejszín+ 2,5 dl-enként 1 habfixáló! Ez a nyerő! És még az íze is fimomabb!Amúgy ez a süti nagyon fincsi.

KisEdi
Edi / KisEdi Sun, 2013-03-24 18:38

A Hulala egy hányinger, miért szokott rá mindenki?! A margarinnal egyetemben. Nem lenne szabad ilyesmiket fogyasztania senkinek. Még ha jó lenne az ízük, akkor érteném is...

zsofesz82
zsofesz82 Fri, 2013-03-22 12:15

Szia,az lenne a kérdésem,hogy az alufóliát szépen le lehet róla húzni,nem ragad rá?,és nem esik össze ugye a tészta?Válaszod köszönöm...

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sat, 2013-03-23 08:54

Szia, a tésztát azon melegében, ahogy megsült sütőrácsra borítom és nagyon szépen lejön a fólia, nem ragad rá semmi. A tésztának nem szabad összeesni, ha kisült..., tudod, sütés közben nem szabad nyitogatni, nézegetni... Ami még fontos: ha teljesen kész, megszilárdult a tetején a csoki, akkor forró vizben mártott késsel szeleteld, különben töredezik a teteje. Jó sütést! Üdv. Emi

kumester
kumester Sat, 2013-01-05 20:01

A tortát elkészítettem, ízre tökéletes, de teljesen szeletelhetetlen-kezelhetetlen...a hab és a kemény csoki rétegek nem férnek össze.
Sajnos annyira megtetszett a recept, hogy nem foglalkoztam vele, pedig tudhattam volna előre :(

Üdv
Eszter

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sat, 2013-01-05 22:10

Forróvízbe mártott késsel próbáld!:) A csokiréteg nekem is egy kicsit vastag lett, legközelebb kevesebb is elég lesz azt hiszem. Viszont isteni finom volt. A felmelegített késsel menni fog:) Üdv. Emi

krisztina1024
krisztina1024 Sat, 2012-02-11 17:07

Valentin napra készítem el a páromnak. a Kinder Bueno süti a kedvence... ez annál jobb lesz! :-)

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sat, 2012-02-11 18:49

Biztos sikered lesz, mert ez egy csokis-habos álom:), majd meglátod. Egyszerű és finom:)

488
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 3 evőkanál
rétesliszt 3 evőkanál
víz 6 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
növényi habtejszín 5 dl
zselatin 20 g
vaníliás cukor 2 csomag
étcsokoládé 15 dkg
margarin 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
étcsokoládé 15 dkg
margarin 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek