r
Nosalty Logó

Kinder pingui torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Kinder pingui torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Összesen 5851 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Összesen 364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    441.5 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6432.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1261 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    2637 mg
  • Nátrium
    1743 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 5851 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot, a tojássárgáját a meleg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját. Mint a piskótát, ki hogy szokta:)
  2. Egy kerek tortaforma alját bevonjuk alufóliával, így biztosan szép, hibátlan lapot kapunk. Két lapot sütünk.
  3. Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve oldjuk fel, hogy áttetsző legyen.
  4. Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött Hulalát, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot, és csurgassuk bele a zselatint is.
  5. Az egyik lapot tegyük vissza a tortaformába, kenjük meg nagyon vékonyan egy pici dzsemmel (eper vagy meggy), és a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amíg a csokiréteget elkészítjük.
  6. Mikróban olvasszuk fel a 15 dkg étcsokit a margarinnal és a 2 ek olajjal. (Nem kell folyósra, kis habverővel egyenletes krém állagúvá felkeverjük.)
  7. A kihűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, ráhelyezzük a másik tésztalapot és a maradék habot. Újra vissza a hűtőbe. Amíg ez hűl, elkészítjük a mázt ugyanúgy, mint a közbülső csokiréteget.
  8. Végül a második réteg hideg habon elkenjük (lapos tortalapáttal) a mázt, és visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 634
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 109748
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 28.

Ajánló

A tésztát érdemes előző este megsütni, a krémmel és a habbal másnap rakjuk össze. Macerásnak tűnhet a hűtés rétegenként, de nem az! Az egész csak addig tart, amíg éppen a következő műveletet készítjük elő, és már vehető is ki. Amíg felkeverjük a csokit, a hab már le is hűlt. Szépen szeletelni forró vízbe mártott késsel lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kinder pingui torta
tekovacs 91 recept

Az eredeti receptet, a Kinder pingui süteményt itt láttam a NoSalty oldalán. Nitta szakács készítette. Én tortaformában sütöttem, és egy pici dzsemet kentem az egyik tésztalapra, hogy oldja a csoki és hab töménységét.:) Nagyon finom torta sikeredett belőle!

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.