r
Nosalty Logó

Kinder pingui torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Kinder pingui torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Összesen 490 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Összesen 5851 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Összesen 364 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 490 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    441.5 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6432.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1261 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    2637 mg
  • Nátrium
    1743 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 5851 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 364 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot, a tojássárgáját a meleg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját. Mint a piskótát, ki hogy szokta:)
  2. Egy kerek tortaforma alját bevonjuk alufóliával, így biztosan szép, hibátlan lapot kapunk. Két lapot sütünk.
  3. Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve oldjuk fel, hogy áttetsző legyen.
  4. Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött Hulalát, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot, és csurgassuk bele a zselatint is.
  5. Az egyik lapot tegyük vissza a tortaformába, kenjük meg nagyon vékonyan egy pici dzsemmel (eper vagy meggy), és a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amíg a csokiréteget elkészítjük.
  6. Mikróban olvasszuk fel a 15 dkg étcsokit a margarinnal és a 2 ek olajjal. (Nem kell folyósra, kis habverővel egyenletes krém állagúvá felkeverjük.)
  7. A kihűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, ráhelyezzük a másik tésztalapot és a maradék habot. Újra vissza a hűtőbe. Amíg ez hűl, elkészítjük a mázt ugyanúgy, mint a közbülső csokiréteget.
  8. Végül a második réteg hideg habon elkenjük (lapos tortalapáttal) a mázt, és visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 106583
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 28.

Ajánló

A tésztát érdemes előző este megsütni, a krémmel és a habbal másnap rakjuk össze. Macerásnak tűnhet a hűtés rétegenként, de nem az! Az egész csak addig tart, amíg éppen a következő műveletet készítjük elő, és már vehető is ki. Amíg felkeverjük a csokit, a hab már le is hűlt. Szépen szeletelni forró vízbe mártott késsel lehet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kinder pingui torta
tekovacs 91 recept

Az eredeti receptet, a Kinder pingui süteményt itt láttam a NoSalty oldalán. Nitta szakács készítette. Én tortaformában sütöttem, és egy pici dzsemet kentem az egyik tésztalapra, hogy oldja a csoki és hab töménységét.:) Nagyon finom torta sikeredett belőle!

Hozzászólások (15)

Éva-Anyóca

Kedves tekovacs! Nekem nagyon tetszik, nagyon ügyes vagy:-)) Köszi, elmentettem. Szép napot! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

  ez a mennyország! Istenien néz ki!!! :)

tekovacs

Köszönöm kedves Éva és Szöszi, nekünk is nagyon ízlett és nem is nehéz!

Törölt felhasználó

Valentin napra készítem el a páromnak. a Kinder Bueno süti a kedvence... ez annál jobb lesz! :-)

tekovacs

Biztos sikered lesz, mert ez egy csokis-habos álom:), majd meglátod. Egyszer? és finom:)

kumester

A tortát elkészítettem, ízre tökéletes, de teljesen szeletelhetetlen-kezelhetetlen...a hab és a kemény csoki rétegek nem férnek össze. Sajnos annyira megtetszett a recept, hogy nem foglalkoztam vele, pedig tudhattam volna el?re :( Üdv Eszter

tekovacs

Forróvízbe mártott késsel próbáld!:) A csokiréteg nekem is egy kicsit vastag lett, legközelebb kevesebb is elég lesz azt hiszem. Viszont isteni finom volt. A felmelegített késsel menni fog:) Üdv. Emi

zsofesz82

Szia,az lenne a kérdésem,hogy az alufóliát szépen le lehet róla húzni,nem ragad rá?,és nem esik össze ugye a tészta?Válaszod köszönöm...

tekovacs

Szia, a tésztát azon melegében, ahogy megsült süt?rácsra borítom és nagyon szépen lejön a fólia, nem ragad rá semmi. A tésztának nem szabad összeesni, ha kisült..., tudod, sütés közben nem szabad nyitogatni, nézegetni... Ami még fontos: ha teljesen kész, megszilárdult a tetején a csoki, akkor forró vizben mártott késsel szeleteld, különben töredezik a teteje. Jó sütést! Üdv. Emi

Edi

A Hulala egy hányinger, miért szokott rá mindenki?! A margarinnal egyetemben. Nem lenne szabad ilyesmiket fogyasztania senkinek. Még ha jó lenne az ízük, akkor érteném is...

tekovacs

Akkor helyettesítsd biotejszinnel és tanyasi vajjal ! :) Esetleg süssél mást :)

Anya23

Igaza van KisEdi-nek, a Hulala szerintem is nagyon rossz. Aki gyakorlott süt?-f?z?, az nem használja. Nekem a jól bevált rendes , jófajta habtejszín+ 2,5 dl-enként 1 habfixáló! Ez a nyer?! És még az íze is fimomabb!Amúgy ez a süti nagyon fincsi.

Nerika81

Nagyon jó recept! Én mikor még csak félig kötött meg a csoki a tetején, bevágtam a szeleteket a csokirétegen. (mint a dobostortánál)

lucus08

Csak egyet nem ertek!Ha két lapot kell sutni akkor 12 tojas kell?Vagy 3-3 tojasbol?Nagyon inycsiklando a suti!koszi a receptet!:)

tekovacs

Én 6 tojásból sütök tortát és azt vágom fel lapokra... Nem tudom honnan vetted a 12 tojást? :) Üdv. Emi

lucus08

En se tudom,jol oszekevertem sajat magam!Késobb rájottem!Nagyon szépen koszonom a válaszod.

Törölt felhasználó

Szia! Tegnap ünnepeltük a lányom 10-dik születésnapját és a Te tortádat választottam mert ezt a sutit mindenki szereti !Én kicsit változtattam rajta Én 2 lap helyett 3 lapot sutottem és így igazi torta lett belöle Amit még tapasztalat ként megosztanák hogy a 15 dkg csoki nagyon sok én tuti hogy a felét kiöntöttem a krémnek :( !!!! Én habfixálót használtam (mint mindíg) és Hullalát sok helyen olvasom hogy sokan panaszkodnak rá de Nekem nagyon be jött mióta sütok csak ezt használom és semmi gond vele!!! Én tortám 7 dl tejszint kívánt hisz én a kész tortát a tejszínnel körbe bevontam és így nem látszottak ki a lapok és Így igazi torta lett belöle .!!! JA.. AZÉRT ANNYIT HAD JEGYEZEK MEG HOGY NEM MINDEN HABFIXÁLO EGYFORMA PL. A JOBB MINOSÉGÜ (10g) 2 DL-HEZ ELEGENDÖ !! MÍG ÉRTHETETLEN MÓDON EGY GAGYIBB (8g ) 2.5 ML-HEZ Ez kicsit furi . Száz szónak is egy a vége Kicsi válltoztatással IGAZI TORTÁT SÜTÖTTEM!!!!!!!!!!!! Nekem nagyon bejött és a vendégek is dicsérték!!!

tekovacs

Örülök, hogy végül is sikerült egy remek tortát kihoznod az ötletb?l. Én is mástól vettem, azóta már változtattam én is (és még fogok is!) Mikor hogy sikerül... Az alapanyagokból csak finomat lehet kihozni, még ha kanállal kell megenni, akkor is! :)))) Üdv. Emi

tekovacs

Köszönöm, örülök hogy bejött Neked is! :) Üdv. Emi

f.agnes

Lányomnak születésnapjára, csináltam, nagyon jól sikerült és isteni finom lett,pedig nem volt nehéz. Köszönöm a receptek!!!!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Anyukámnak szeretném szülinapjára megsütni ezt a tortát. Kellene egy kis segítség: a tésztához ugye 6 ek liszt kell...de mit takar az hogy a fele sima, a fele grizes? :) Köszönöm

Twinkukta

Szia, én nem rég sütöttem meg ezt a tortát, és nem vettem észre a grízes részt, így mind a 6 ek. sima liszt lett, és nem lett semmi baja, úgyhogy szerintem simával is nyugodtan lehet:)

tekovacs

http://tudatosvasarlo.hu/cikk/liszt-kisokos-melyiket-valasszam sima liszt = finom lisz BL 55 grízes = rétes liszt Egyébként az újabban kapható "Nagymama sütemény lisztje", vagy valami hasonló nev? is jó. :)

vadcic

Na engem megtévesztett a "két lapot sütünk",utána olvastam el hogy egy lapot sütsz és azt vágod ketté.Én külön sütöm most,meglátjuk milyen lesz. :( A másik,hogy nincs feltünteve a sütési id? a lapnál,vagy ami fenn van a képnél az vonatkozik rá?

tekovacs

Tapasztalatom szerint 25-30 perc. El?melegített, forró süt?ben kezdem (200 fok kb 5-6 perc, majd visszaveszem 180 fokra és itt hagyom amig teljesen meg nem sül.) A süt?ajtót az els? 10 percben ne nyitogasd, mert gyorsan visszaesik a tészta. Végül egy vékony késsel vagy t?vel beleszúrsz, és ha nem ragad rá massza, akkor jó. A piskótát nem szabad túlsütni, kiszárítani. Két lapban sütve még rövidebb a sütési id?.

tekovacs

Ezt a tortát én is csak egyszer csináltam meg..., kreatív kedvemben... és sokat változtattam az eredetihez képest, de jól sikerült. Tapasztalat kérdése. Ha a sokadik piskótát sütöd, nem lesz ilyen problémád... Én már többnyire egy receptet alkalmazok: ahány tojás, annyi kanál liszt, és annyi kanál cukor. És kész..., izesítésnek citromhéj v vaníliáscukor, vagy kakaó. Ennyi... Jó sütögetést: Emi

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.