r
Nosalty Logó

Kinder paradiso

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mariam
Kinder paradiso
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 442 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3521 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 278 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 442 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5825.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    3293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    332 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1529 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 3521 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A tésztához a lisztet átszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd a lisztes keveréket.
  4. A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját.
  5. Amennyiben a massza túl kemény lenne, kicsit lazíthatjuk 1-2 evőkanál hideg tejjel.
  6. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű (kb. 23x35) tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 170 °C-os sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.
  7. A tésztát hagyjuk kihűlni.
  8. Krém készítése:
  9. A krémhez a lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
  10. A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
  11. Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.
  12. Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.
  13. Összeállítás:
  14. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük.
  15. Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd porcukorral megszórjuk, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 280
  • Össznézettség: 306015
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 12.

Ajánló

Finom vendégváró sütemény.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kinder paradiso
mariam 6 recept

Azt mondják valóban olyan, mint a boltban kapható édesség.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszönet a receptért! Ezt ki kell próbálni! Mentettem!

mariam

Nyugodtan, csak tudom ajánlani! :-)

Törölt felhasználó

Nem kötekedésnek szánom, de irnál pár sort a tejszinröl? Kb mennyit és milyen fajtát, és habfixálót használtál mert nekem nem szokott sikerülni, mindig összeesik? Szeretném kipróbálni!

mariam

Szia Kiscsillag! A mennyisége 2 dl habtejszín, ahogy a receptben is meg van adva. Amennyiben valódi tejszínt használsz, magas zsírtartalmú legyen, legalább 30 %-os. Hideg legyen a tejszín és minden eszköz is, amivel dolgozol, tehetsz bele a végén 1 csomag habfixálót. El?ször kis fordulattal verd pár percig, majd magas fordultra térj át, arra viszont ügyelni kell, hogy ne legyen túl verve, mert vajat köpülhetsz bel?le. Használhatsz növényi habot is, Hulala a neve, a cukrászok is ezt használják. Édesített, és jól tartja az állagát. Jó megoldás, ha felezve használod a kett?t. Üdv:mariam

Törölt felhasználó

Kipróbáltam, és valami isteni lett:)) Az ízek, az arányok, a látvány, egyszer?en tökéletes a recept. Köszönöm:)))

Törölt felhasználó

Megcsináltam és nagyon finom lett!!

Törölt felhasználó

Én is megcsináltam, de nekem nem sikerült. Az íze ugyan finom volt, de a süti tocsogott a krémben, és a két tésztalap között alig volt valami. Mit rontottam el?

mariam

Szia Kata! Valószín?nek tartom, hogy nem s?rítetted be eléggé a f?zött krémet, vagy ha igen, a tejszín habja nem volt eléggé stabil. A fotón is látszik, hogy a krém állaga nem egy áztatós, még a szeletelés után is tartja magát. Sajnálom, hogy csalódást okozott!

mariam

Kata, még az jutott az eszembe, hogy ha nem vártad meg, hogy a f?zött krém teljesen kih?ljön, az is okozhatott problémát.

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ! Legközelebb, ha készítem, odafigyelek ezekre a dolgokra.

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem én is, és nagyon finom lett. A krémhez csak és kizárólag Hu-la-la tejszínt használjatok és jó keményre kell felverni. A végén a felvert tejszínhez adagoltam a f?zött krémet, és még néhány kavarás és kész!! Nagyon fincsi, de tényleg!!

Törölt felhasználó

Imádom a Paradisot, csak kicsit drága :( Mindenképp kipróbálom ezt a receptet, nagyon jól hangzik :)

mariam

Érdemes kipróbálni Noncsi! :-)

Törölt felhasználó

Nagyon jól sikerült,ma meg csináltam! Merem mindenkinek ajánlani!

kaljud

Én is megsütöttem vasárnap és isteni finom lett! Mindenkinek nagyon ízlett! Nagyon finom lágy a tészta és a kré is! Köszi a receptet!

szlivia2

Én is megcsináltam tegnap és egy morzsa se maradt bel?le!Isteni finom,a recept úgy jó,ahogy van!Mindenkinek ajánlom!

OsztriGa

Én is megcsináltam, szinte azonnal el is fogyott. Szuper finom!! Egy bajom volt csak vele, hogy az enyémet nehéz lett volna fotózásra küldeni...:) Nem tudtam szépen kettévágni a tésztát, mert nagyon morzsolódott. Van valakinek tippje, hogyan kell szépen kettévágni a tésztát? Megvallom ?szintén az almás piskótánál is inkább három lapot sütöttem, mert nekem ez az egy a mumus, nem szokott sikerülni a lapok ketté vagy még inkább a három rétegbe vágása.

mariam

Szia Osztriga! örülök, hogy ízlett a sütemény! Ha van valami jó hosszú vékony pengéj? késed (olyan, ami hosszabb, mint a tortalap rövidebb oldala), akkor nem olyan nehéz. El?ször körbe kell vágni szabályos magasságban nem túl mélyen a lapot, utána ezt a vágatot követve a kés két szabadon maradt végével, f?részel? mozdulattal kell vágni lassan. A ?lassan? fontos lenne, én meg ezt a részét csapom össze, és ezért nekem sem mindig sikerül. :-). Az is el?ny, ha kés éle f?részes. további sok sikert!

Törölt felhasználó

El szeretnem kesziteni en is, csak az a kerdesem hogy fontos az etkezesi kemenyito a tesztaba?

mariam

Szerintem nem létfontosságú, lisztet is használhatsz helyette.

Törölt felhasználó

Megsutottem a tesztat de csak ujni vastagra nott fel. Vajon sok lisztet raktam a kemenyito helyett? Vagy csak ekkora kell legyen? A 10 dkg kemenyito helyett ugyanannyi lisztet raktam.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.