Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai sertéshús tojásos rizzsel

Kínai sertéshús tojásos rizzsel
Kínai sertéshús tojásos rizzsel
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízesíthetjük egy kis szójaszósszal is, de anélkül is jó volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megmossuk. Majd enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük.
  2. A szűzpecsenyét megmossuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk.
  3. Az ötfűszer-keveréket elkeverjük az étkezési keményítővel, 1 tojással és a cukorral. A húst hozzáadjuk, és jól összekeverjük.
  4. Az olajat felforrósítjuk egy wokban. A húst benne ropogósra sütjük, majd kivesszük, és melegen tartjuk.
  5. A wokba tesszük most a hagymát, paprikát, sárgarépát, zöldborsót és a zúzott fokhagymát, és 5 percig sütjük.
  6. A húst visszatesszük a wokba, a rizst is hozzáadjuk, és további 5 percig sütjük.
  7. A megmaradt 2 tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk.
  8. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, és egy omlettet sütünk. Az omlettet vékony csíkokra vágjuk, és a rizses húshoz keverjük.




  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 54 482
elküldve: 12
receptkönyvben: 895
elkészítve: 22/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai rizses hús ötfűszer-keverékkel, kínai tojásos sült rizs szűzpecsenye csíkokkal, kínai tojásos rizs sült zöldségekkel és sertéshússal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Sun, 2014-12-07 21:09

Nagyon finom érdemes elkészíteni. Nekem nagyon izlett. Ami meglepett - és feltehetően az én tudatlanságom az oka -, hogy az ötfűszer keveréknek mézeskalács illata és (sajnos) íze van. Ezért mi általam készített gyömbéres, fokhagymás, chilis szósszal gyengén meglocsoltuk. Nem tudok rosszat mondani róla, mert tényleg finom, bár én többet nem fogom elkészíteni.

viki1201
viki1201 Tue, 2013-09-17 21:02

Isteni finom! (Szerintem a szójaszósz nagyon kell bele...) Köszi a receptet!

P.Klára
P.Klára Wed, 2012-05-30 14:50

Szia!
Vettem hirtelen felindulásból egy csík szűzpecsenyét - s itt álltam, hogy mit kezdjek vele. A Te receptedet láttam a legalkalmasabbnak, s nem is bántam meg:)
Nagy ötlet ebben a tojásos, keményítős trutyiban megsütni a húst, mert olyan kis kéregszerű is bevonja.
Az másik fantasztikus dolog, hogy a sárga omlett csíkokkal az egész alkotás olyan szép a szemnek is:)
Nekem árválkodott egy pár napja a hűtőben 4 db gomba, azt is beleapróztam, viszont a fokhagymát kifelejtettem.:( De ahogy a párom villázta befele, rákérdeztem:na, milyen? Ez nagyon finom!-mondta.
Pedig hozzá van szokva egyébként is a finom kajákhoz:)))
Köszi a receptet!

490
rizs 200 g
sertésszűz 350 g
kínai ötfűszer-keverék 2 teáskanál
étkezési keményítő 25 g
tojás 3 db
barna cukor 25 g
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 100 g
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
zöldborsó 100 g
vaj 15 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint