Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai csípős-savanyú leves 3.

Kínai csípős-savanyú leves 3.
Kínai csípős-savanyú leves 3.
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen a család kedvence ez a leves. Éveken keresztül nem sikerült megcsinálni a megfelelő minőségben.
Mióta ezt a receptet használom, csak a mennyiséggel van baj. Nem tudok eleget csinálni.
Ez a mennyiség kb. 15 csésze, nálunk mindig simán elfogy.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha valaki nem tudná beszerezni a hozzávalókat, annak a ajánlom a Rákóczi téri csarnok oldalán a kínai boltot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk be a gombát langyos vízbe kb. 20 percre. Amikor összevágjuk, a tönköket vágjuk ki.
  2. Forraljuk fel a csontlét, tegyük bele a csíkokra vágott húst, bambuszrügyet és gombát. Fedjük be, és főzzük kis lángon 10 percig.
  3. Adjuk hozzá a tofut (babsajtot), a fehérbort, az ecetet, a sót, a borsot és a szójaszószokat.
  4. Mihelyt újra felforr, öntsük bele a kukoricaliszt-habarékot.
  5. Kevergetve főzzük tovább, amíg besűrűsödik.
  6. Lassan eresszük bele a felvert tojást szűrőn keresztül. Hintsük meg a szezámolajjal és a metélt zöldhagymával.
  7. Forrón tálaljuk.

 

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 214
elküldve: 5
receptkönyvben: 345
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

dzsordzsi

Mióta szakács: 2010.08.16.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

erős savanyú leves, kínai leves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petivivi
petivivi Sun, 2014-04-06 16:53

Pár héttel ezelőtt Szegeden az egyik kínaiban (napfénypark) ettem erős savanyú levest, ami tartalmazott az egyéb összetevők mellett 1x1 cm-es rántotthús darabkákat, tudom hogy ez nem jellemző, de akkor döntöttem el hogy nem vagyok én konyhamalac, talán én is meg tudom otthon csinálni .... hát Igazi kínai leves lett a végeredmény. Sajnos fafül gombát ma sehol nem kaptam de így is (csiperkével) nagyon finom lett...

tlacy
tlacy Sat, 2013-12-14 19:01

Az egyik kedvenc levesem a savanyo csipos kinai, de mindig szkeptikusan olvastam a recepteket, mert mindegyikben az all, hogy repa! Kulfoldon elek, sokszor eszek ilyen levest, de meg nem lattam benne repat! Ennek ellenere megcsinaltam es azt kell, h mondjam rendkivul finom lett, szinte teljesen olyan mint az eredeti. Persze ahany kinai, annyi leves, de a Te recepted alapjan keszult - repa nelkul- nagyszeru lett. Gratulalok!

ESzabina
Cerise / ESzabina Thu, 2012-11-15 13:13

Nem volt itthon fehérborom, így azt kihagytam belőle, de így is isteni lett! Köszönöm a receptet!

dzsordzsi
dzsordzsi / dzsordzsi Mon, 2012-11-19 11:50

Nagyon szívesen. Örülök hogy sikerült. Nálunk gyakran készül, de mindig el is fogy azonnal.

jade0123
jade0123 Sat, 2012-08-11 19:11

nagyon pici változtatással elkészítettem, de az alapodat használtam. isteni lett!
már próbálkoztam korábban más recept alapján, de ez az igazi recept!

köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-31 12:06

Köszönöm a receptet! Még párom kényes ízlésének is megfelelt!:D
Pedig nem szereti a leveseket.

166
alaplé 3 l
sertéshús 20 dkg
bambuszrügy 12 dkg
fafülgomba 2.5 dkg
tofu 15 dkg
fehérbor 20 ml
0.5 tk
chili 0 ízlés szerint
bors 1 csipet
szójaszósz 2 ek
szójaszósz 2 ek
kukoricaliszt 2 csapott ek
víz 4 ek
tojás 1 db
szezámolaj 5 csepp
zöldhagyma 1 db
vörösborecet 2 ek