r
Nosalty Logó

Kínai csípős-savanyú leves 3.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
dzsordzsi
Kínai csípős-savanyú leves 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 989 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 26 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2641.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    2233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 165 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15848 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1159 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    13398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 989 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 26 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a gombát langyos vízbe kb. 20 percre. Amikor összevágjuk, a tönköket vágjuk ki.
  2. Forraljuk fel a csontlét, tegyük bele a csíkokra vágotthúst, bambuszrügyet ésgombát. Fedjük be, és főzzük kis lángon 10 percig.
  3. Adjuk hozzá a tofut (babsajtot), a fehérbort, az ecetet, a sót, a borsot és a szójaszószokat.
  4. Mihelyt újra felforr, öntsük bele a kukoricaliszt-habarékot.
  5. Kevergetve főzzük tovább, amíg besűrűsödik.
  6. Lassan eresszük bele a felvert tojást szűrőn keresztül. Hintsük meg a szezámolajjal és a metélt zöldhagymával.
  7. Forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 35056
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 28.

Ajánló

Ha valaki nem tudná beszerezni a hozzávalókat, annak a ajánlom a Rákóczi téri csarnok oldalán a kínai boltot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dzsordzsi 5 recept

Nagyon régen a család kedvence ez a leves. Éveken keresztül nem sikerült megcsinálni a megfelelő minőségben. Mióta ezt a receptet használom, csak a mennyiséggel van baj. Nem tudok eleget csinálni. Ez a mennyiség kb. 15 csésze, nálunk mindig simán elfogy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.