r
Nosalty Logó

Kínai stílusú citrommázas csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Kínai stílusú citrommázas csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 634 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3288.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    776 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1443 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1444 micro
Összesen 2531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra.
  2. A citromlekvárt keverjük össze a zúzott fokhagymával, a finomra reszelt gyömbérrel, 1 evőkanál szójaszósszal, az olajjal, majd facsarjuk hozzá a citromunk felének levét.
  3. A csirkefelsőcombokat fektessük egy alufóliával bélelt tepsibe, majd kanalazzuk rájuk a citromlekváros elegyünk felét. Ezután mehet az előmelegített sütőbe 15 percre!
  4. A következő körben locsoljuk meg a combokat a tepsi alján összegyűlt szafttal, kanalazzuk rá a maradék máz másik felét is, majd mehet vissza a sütőbe 10 percre.
  5. Ezután újra jöhet a szafttal locsolás, majd újabb 10-15 perc sütés, amíg a csirkefelsőcombok teljesen átsülnek és megpirulnak.
  6. Végezetül facsarjuk rá a citromunk másik felének levét, szórjuk meg friss újhagyma zöldjével, és reszeljünk rá citromhéjat.
  7. Tálalhatjuk rizzsel, tojásos pirított rizzsel vagy tésztával, wokban sült zöldségekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3475
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai stílusú citrommázas csirke
Hering András 166 recept

Citromlekvárral, gyömbérrel, szójaszósszal és friss citrom levével meglocsolt, sütőben sült csirkecombok, melyekhez tökéletesen dukál a tojásos sült rizs vagy a pirított tészta is. Gyors, hétköznapi vacsoraként is jó választás lehet, az édes-ragacsos-mázas csirkefalatoknál frissebb és izgalmasabb megoldás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek