Nosalty Logó

Citromos-bazsalikomos csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Az ördög szakácsnője
Ezen a képen: Citromos-bazsalikomos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 270 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1083 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 270 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1083 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 165 Kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet egyforma, vékonyszeletekre vágjuk.
  2. A tálkában összekeverjük az olívaolajat, a fűszereket és a citromlevet.
  3. A csirkemell-szeleteket megforgatjuk a pácban, majd serpenyőben pirosrasütjük.
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 54947
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 27.

Ajánló

Klasszikusan rizzsel vagy bármilyen formában elkészített krumplival tálalhatjuk, azonban ha párolt zöldségekkel körítjük, kítűnő diétás ebéd.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az ördög szakácsnője 36 recept

Gyors, és simán van olyan finom, mint a bolti csirke-fűszersóval készült husi! :)

Hozzászólások

Móncsika_11

Köszönöm a receptet, kicsit furcsa volt a citromos íz, de finom volt! :)

Az ördög szakácsnője

Nekünk is furcsa volt el?ször, a magyar konyha nem nagyon használja ezt az édes-savanyú íz dolgot. :) De mi nagyon megszerettük! És nagyon szívesen. :)

Törölt felhasználó

Szia! Köszi a receptet! Nagyon-nagyon finom volt, mindenkinek ízlett, rozmaringos krumpli volt a köret. :)

Az ördög szakácsnője

Igazán nincs mit! Hmm, biztosan finomabb volt azzal, mint rizzsel. Na majd legközelebb! :)

Nand

Köszi a receptet, nálunk is ízlett mindenkinek! :-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!