Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-citromos csirkemell

Fokhagymás-citromos csirkemell
Fokhagymás-citromos csirkemell
nagyon gyors étel | szponzorált tartalom
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuper szaftos és omlós csirkereceptet mutatunk most Nektek, amit a fokhagyma és a citrom párosa tesz ellenállhatatlanná.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, és alaposan besózzuk-borsozzuk. Serpenyőben vajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a csirkét, épp csak annyira, hogy kifehéredjen és pici barnaságot kapjon.
  2. Kiszedjük a félkész csirkedarabkákat a tepsiből, és a helyére öntjük a finomra aprított vöröshagymát, valamint a lereszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a fél citrom levét, valamint ízlés szerint fűszerköményt és majorannát.
  3. Üvegesre pirítjuk a hagymákat, majd felöntjük egy kevés alaplével. Ezután alacsony lángon, gyöngyözve főzzük egy 10-15 percet, amíg "zsírjára" visszapirul.
  4. Ekkor hozzáöntjük a habtejszínt, és visszatesszük a csirkedarabkákat. Az egészet még egyszer összeforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön (szükség szerint egy teáskanál liszttel is rásegíthetünk a folyamatra), majd tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 55
össznézettség: 14 348
elküldve: 2
receptkönyvben: 314
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-06-06 13:24

Kedves Volf Mariann,

a habtejszín zsírtartalma magasabb, mint a főzőtejszíneké, így nem csak sűrűbb, de a belőle készített étel is sokkal krémesebb lesz - így szószokhoz mi nagyon szeretjük használni.
Természetesen főzőtejszínnel is ugyanúgy elkészíthető a recept, illetve úgy diétába is jobban beilleszthető.

Üdv,
a Nosalty csapata

425
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
citromlé 0.5 citromból nyert
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
alaplé 2 dl
habtejszín 1.5 dl