Citromlekvár

Citromlekvár

Leírás

A citrom az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs. Savanyú íze és különleges aromája miatt rengeteg étel hozzávalójaként alkalmazható akár nyersen a héja, leve, vagy maga a gyümölcshús, akár a kivonata aromaként, porként. A citromlekvár megőrzi a gyümölcs jellegzetes ízét, mivel a befőzés során a héját is felhasználják, ugyanakkor a cukorral ellensúlyozható a citrom savanyúsága. A lekvárok textúrája jóval egységesebb, állaga hígabb, mint a dzsemé, igaz ez a citromlekvárra is. A citromlekvár sütemények alapanyagaként kiválóan felhasználható, de akár magában, akár kenyérre kenve igazi finomság. Házi elkészítése igen egyszerű, de megvásárolható a nagyobb boltokban is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

6 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek