Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kijevi rolád

Kijevi rolád
Kijevi rolád
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne evett volna már kijevi jércemellet (legtöbbször csirkemellből ugyan) legalább egyszer életében?
Nos, az én feleségem egyike azoknak, akik a sorból kimaradtak. Igaz csak mostanáig...
Szakítani próbáltam a hagyományos recepttel, miszerint a vastag szelet húsba zsebet vágunk, majd abba töltjük bele a fűszeres vajat, és elkészítettem rolád formában. Őszintén szólva volt némi kételyem abban a vonatkozásban, hogy a fűszeres vaj valóban nem folyik-e ki, de sikerült megfelelően zárnom a roládokat, így ez nem történt meg. A sonka sincs benne az eredeti receptben, miután volt néhány szelet a hűtőben, belekerült az is. Összességében elégedettek voltunk az eredménnyel különösen azért, mert a gyerekek is jóízűen falatoztak belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel és házi savanyúsággal tálaltam, de lényegében bármely a bundázott húsokhoz szokványos köretet választhatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket fólia alatt klopfoljuk ki vékonyra, ügyeljünk rá, hogy ne szakadjon ki sehol.
  2. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
  3. Készítsük el a fűszeres vajat. Először is a vajat hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékletűre (ne tegyük mikróba, ne melegítsük, mert kicsapódik, utána már használhatatlan). A fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet vágjuk finomra, a sajtot pedig reszeljük le. A vajat keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, aprított petrezselymet, és a reszelt sajtot, ízesítsük sóval és borssal.
  4. Készítsük el a roládokat is. A kiterített hússzeletre fektessünk 2 szelet sonkát, majd kb. 2 diónyi fűszeres vajat. Az oldalát behajtva tekerjük fel, majd rögzítsük hústűvel, illetve ennek hiányában fogpiszkálókkal. Ügyeljünk a megfelelő lezárásra, máskülönben a vaj kifolyik sütéskor. Ugyanígy járjunk el a többi hússzelet esetében is, végül panírozzuk őket.
  5. Közepes lángon hevítsük fel az olajat, és lassan süssük aranybarnára a roládokat.
  6. Tálaláskor vágjuk rézsútosan félbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 48 987
elküldve: 26
receptkönyvben: 1 089
elkészítve: 33/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszervajas pulykarolád, kijevi pulykamell sonkával

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Thu, 2013-12-26 16:03

Kedves Kornél! A Kijevi rolád volt kajában a karácsony este fénypontja. Teljes volt a siker. Nagyon örülök, hogy közkinccsé tetted. Kissé aggódtam, hogy át fog e sülni teljesen, de tökéletes lett. Örülök, hogy ezt választottam, ezen túl az ünnepi választék a Kijevi roláddal is bővül. Köszönöm a receptet! Margó

evrikaa
evrikaa Tue, 2012-05-01 12:46

Kedves Kornél!
Próbáld ki ugyanezt bepanírozás előtt kettévágni, baconba tekerni és muffinsütőben megsütni!
Szerintem fenomenális, nálunk nagy sikert aratott!

fenyoagi82
fenyoagi82 Sun, 2012-03-18 09:04

Tegnap megcsináltam (csak èn csirkemellből) ès nagyon finom lett. Köszi a receptet :-)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2010-12-07 17:18

Szia Kornél! Nálunk is ez volt az ebéd vasárnap, és nagyon ízlett. :-) Én a petrezselyem helyett borsikafűvel, majorannával és bazsalikommal ízesítettem a vajat, ami csodálatosan megolvadt a kész csirkemell roládok belsejében. Bekerült a receptkönyvbe, annyira finom volt. Köszi! Üdv: Gabi "Makkermanó"

salumeria
Kornél / salumeria Tue, 2010-12-07 18:04

Kedves Gabi,

nos igen, a fűszervaj tekintetében nincs lebetonozva semmi, akár paradicsomos fűszervaj is elképzelhető szárított paradicsom metéltekkel, stb. stb. Talán az egyetlen dolog, amire koncentrálni kell, hogy a fűszervajat ízesítő hozzávalók összhangban legyenek a választott sajttal, vagy fordítva. Ezen kívül úgy gondolom a határ -ahogy mondani szokás- a csillagos ég...:)))
Üdv.: Kornél

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-12-06 11:01

Szia Kornél!
Ez annyira finom volt, hogy hamarosan újra elkészítem, kipróbálom majd pulykamellből is. Bár a csirkével sem volt semmi gond, isteni volt, gyorsan elfogyott. A fűszervaj sem folyt ki, igaz betettem öt percre a fagyasztóba, aztán raktam a húsra. Köszike még egyszer! Szép napot, Edit.

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2010-12-04 19:24

Szia Kornél! Beindult a nyálelválasztásom, annyira jól néz ki ez a kis pulykarolád! :-))) Én is ezt készítem el holnap délre, de sajna, én is csak csirkemellből tudom összehozni. Az van itthon dögivel.
Köszi az ötletet! Üdv: "Makkermanó"!

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2010-12-04 18:32

Kedves Kornél!
Ez annyira ínycsiklandó, hogy nem lehet ellenállni! Holnap ez lesz az ebéd, igaz csirkemellből, mert az van itthon. Csodás a fotód! Üdv.Edit.

salumeria
Kornél / salumeria Sat, 2010-12-04 21:30

:)))
Köszi, nagyon aranyosak vagytok!
Miután a kijevi alapvetően jércéből készül, pontosabban jércemellből, de a legtöbb vendéglátóhelyen csirkemellel helyettesítik, azt gondolom ragyogó ebédetek lesz holnap.
Nálunk akkor éppen pulyka volt kéznél, ha csirke lett volna, abból készítem én is.
Bármelyik fehérhúsú szárnyasból elkészíthető.

Azért majd tudassátok, hogy sikerült...:)))

1835
pulykamell 60 dkg
vaj 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
sonka 20 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 2 gerezd
zsemlemorzsa 15 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl