Ki ne evett volna már kijevi jércemellet (legtöbbször csirkemellből ugyan) legalább egyszer életében?
Nos, az én feleségem egyike azoknak, akik a sorból kimaradtak. Igaz csak mostanáig...
Szakítani próbáltam a hagyományos recepttel, miszerint a vastag szelet húsba zsebet vágunk, majd abba töltjük bele a fűszeres vajat, és elkészítettem rolád formában. Őszintén szólva volt némi kételyem abban a vonatkozásban, hogy a fűszeres vaj valóban nem folyik-e ki, de sikerült megfelelően zárnom a roládokat, így ez nem történt meg. A sonka sincs benne az eredeti receptben, miután volt néhány szelet a hűtőben, belekerült az is. Összességében elégedettek voltunk az eredménnyel különösen azért, mert a gyerekek is jóízűen falatoztak belőle.
Hozzászólások (14)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Kornél! A Kijevi rolád volt kajában a karácsony este fénypontja. Teljes volt a siker. Nagyon örülök, hogy közkinccsé tetted. Kissé aggódtam, hogy át fog e sülni teljesen, de tökéletes lett. Örülök, hogy ezt választottam, ezen túl az ünnepi választék a Kijevi roláddal is bővül. Köszönöm a receptet! Margó
Igazán örülök, megtisztelsz! :)
Kedves Kornél!
Próbáld ki ugyanezt bepanírozás előtt kettévágni, baconba tekerni és muffinsütőben megsütni!
Szerintem fenomenális, nálunk nagy sikert aratott!
Tegnap megcsináltam (csak èn csirkemellből) ès nagyon finom lett. Köszi a receptet :-)
köszi én is, hogy megosztottad!
üdv: Kornél
Én is elkészítettem.Nagyon ízlett a családnak.
Szia Kornél! Nálunk is ez volt az ebéd vasárnap, és nagyon ízlett. :-) Én a petrezselyem helyett borsikafűvel, majorannával és bazsalikommal ízesítettem a vajat, ami csodálatosan megolvadt a kész csirkemell roládok belsejében. Bekerült a receptkönyvbe, annyira finom volt. Köszi! Üdv: Gabi "Makkermanó"
Kedves Gabi,
nos igen, a fűszervaj tekintetében nincs lebetonozva semmi, akár paradicsomos fűszervaj is elképzelhető szárított paradicsom metéltekkel, stb. stb. Talán az egyetlen dolog, amire koncentrálni kell, hogy a fűszervajat ízesítő hozzávalók összhangban legyenek a választott sajttal, vagy fordítva. Ezen kívül úgy gondolom a határ -ahogy mondani szokás- a csillagos ég...:)))
Üdv.: Kornél
Szia Kornél!
Ez annyira finom volt, hogy hamarosan újra elkészítem, kipróbálom majd pulykamellből is. Bár a csirkével sem volt semmi gond, isteni volt, gyorsan elfogyott. A fűszervaj sem folyt ki, igaz betettem öt percre a fagyasztóba, aztán raktam a húsra. Köszike még egyszer! Szép napot, Edit.
Kedves Edit,
Igazán örülök, amikor ilyen reflektálást olvasok!
Én is köszi! :)))
Szia Kornél! Beindult a nyálelválasztásom, annyira jól néz ki ez a kis pulykarolád! :-))) Én is ezt készítem el holnap délre, de sajna, én is csak csirkemellből tudom összehozni. Az van itthon dögivel.
Köszi az ötletet! Üdv: "Makkermanó"!
Kedves Kornél!
Ez annyira ínycsiklandó, hogy nem lehet ellenállni! Holnap ez lesz az ebéd, igaz csirkemellből, mert az van itthon. Csodás a fotód! Üdv.Edit.
Nagyon guszta:)) Imádom :))) ! üdv Edit
:)))
Köszi, nagyon aranyosak vagytok!
Miután a kijevi alapvetően jércéből készül, pontosabban jércemellből, de a legtöbb vendéglátóhelyen csirkemellel helyettesítik, azt gondolom ragyogó ebédetek lesz holnap.
Nálunk akkor éppen pulyka volt kéznél, ha csirke lett volna, abból készítem én is.
Bármelyik fehérhúsú szárnyasból elkészíthető.
Azért majd tudassátok, hogy sikerült...:)))