Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roston sült tarja vagy oldalas

Roston sült tarja vagy oldalas
Roston sült tarja vagy oldalas
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vilma néni szakácskönyvéből tanultam ezt a receptet. Azért is szeretem, mert nem csak nyers húsból készíthetjük, hanem a levesben főtt oldalast vagy tarját is elkészíthetjük ilyen módon. Persze, ebben az esetben az alufólia alatt párolás elmaradhat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az enyhén sózott húst kevés vízzel puhára pároljuk, alufóliával lefedett jénaiban vagy tepsiben.
  2. A ketchupból, cukorból, sóból, borsból, balzsamecetből és vízből kellemes ízű mártást készítünk.
  3. A puhára párolódott húsra rárakjuk a hagymakarikákat, rákanalazzuk a mártást és újra befedjük az alufóliával.
  4. Fél órát sütjük lefedve, majd levesszük az alufóliát, és további 15 percig sütjük fólia nélkül.
  5. A mártást a hús magába szívja, csak kellemes íze érződik rajta.
  6. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 706
elküldve: 3
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás-ketchupos sült hús, ketchupos oldalas, roston sült sertéshús

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nagyer
Nagyer Thu, 2012-12-13 16:01

Kár, hogy egyesek csak kötekedni tudnak, mindenféle apróságon fennakadnak, ahelyett, hogy kipróbálnák ezt a finom ételt. Vilma néni szakácskönyvében is ez a recept címe, még akkor is, ha ez Sanchonak nem tetszik! A rizs pedig nagyon finom ezzel a hagymás mártásos hússal!
Nagyer

laraed
Edit / laraed Thu, 2012-12-13 16:18

Kedves Nagyer ! Csak akkor felel meg Sanchonak a rizs ha le van darálva :)) lásd Májashurka receptje:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Nagyer
Nagyer Thu, 2012-12-13 17:18

Kedves Edit!
Igen, láttam a Májashurka receptet :))))))))))), és azt is, hogy milyen sok jó recepthez írt már bántó megjegyzést! Tanulhatna már egy kis illemet!
Nagyer

Sancho
Sancho Thu, 2012-12-06 09:04

Ne haragudj, de ide a rizs nem talál! S ez egyáltalán nem roston sült, esetleg párolt hús.

521
sertéstarja 1 kg
ketchup 4 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
cukor 1 teáskanál
1 tk
bors 1 kk
balzsamecet 2 ek
víz 1 dl