Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán paradicsomszósz mindenhez

Mediterrán paradicsomszósz mindenhez
Mediterrán paradicsomszósz mindenhez
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bolognese alaprecept vega változata... bármilyen finom nyári ételt főzhetünk belőle. Ehhez az alaphoz hozzáadhatunk zöldbabot, cukkinit, padlizsánt, zöldpaprikát, gombát vagy ezek keverékét is, és összepárolva kapunk egy finom, nagyon könnyű nyári főzeléket... Pizzaszósznak is, vagy spagettire feltétnek sajttal megszórva.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Télire is el lehet tenni... vagy fagyasztani a mélyhűtőben, hogy mindig legyen kéznél, persze 10 perc alatt frissen is kész van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon kissé megpirítjuk a vöröshagymát, hozzátesszük a fokhagymát, rá a paradicsomot, fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Utoljára megy bele a petrezselyem, és csak néhány perc alatt fedő nélkül összepároljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 25 325
elküldve: 10
receptkönyvben: 411
elkészítve: 12/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: görög
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomszósz, mentás paradicsomszósz, paradicsomszósz alaprecept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kata58
Kata58 Sat, 2017-01-21 14:03

álmomban sem jutott volna eszembe fahéjat tenni...de kipróbáltam és valami fantasztikus..igaz mentám sem volt.de ez már csak nem ront az élvezhetőségén...köszönöm a receptet!

Kant
Kant Fri, 2013-08-30 16:24

Csak szólok, hogy az oregáno teljesen ugyanaz, mint a szurokfű, ez a régies magyar elnevezés, szóval elég lett volna csak az egyiket leírni..:D

90
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 6 db
petrezselyem 0.25 csokor
oregánó 0 ízlés szerint
menta 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint