Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kesudiós zabkeksz

Kesudiós zabkeksz
Kesudiós zabkeksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom, omlós keksz, amit most kesudióval tettünk még különlegesebbé!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban simára keverjük a puha vajat a cukorral és vanília aromával.
  2. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet a sóval és sütőporral, majd beleszitáljuk a vajas keverékbe, és elkeverjük.
  3. Jöhet a tálba a zabpehely és az aprított kesudió, majd egy újabb keverés.
  4. Egy sütőpapírral tepsire halmozunk 1 ek méretű adagokat, majd 170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 905
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kesu-keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

905
finomliszt 130 g
sütőpor 0.5 tk
vaj 230 g
cukor 130 g
vaníliaaroma 2 teáskanál
zabpehely 80 g
kesudió 125 g
1 csipet