r
Nosalty Logó

Gyömbéres zabkeksz

ze(n)derta
Gyömbéres zabkeksz
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

337
Kalória
8.3g
Fehérje
39.3g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
25.7g
Víz
71.9g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2703 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3539.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    314.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 2703 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

  1. A szezámmagot és a napraforgómagot külön-külön megdaráljuk. Ugyanígy a zabpelyhet iskávédarálóval lisztté őröljük és összekeverjük a tönkölyliszttel, a szódabikarbónával és a darált magokkal.
  2. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, egész tojásokkal, sóval és vaníliás cukorral.
  3. Ezután beletesszük a lisztes keveréketés az apró darabokra vagdosott cukrozott gyömbért. Puha, morzsalékos tésztát kell kapnunk.
  4. Letkarva legalább 2,5-3 órát hűtőszekrénybe tesszük, de még jobb, ha előző este összeállítjuk és csak másnap sütjük.
  5. A pihentetés után diónyi gömböket formázunk a kezünkkel, amiket a két tenyerünk között kissé kilapítunk.
  6. A tepsibe sütőpapírt fektetünk, ésegymástólkb. 4-5 cm-es távolságora beletesszük a kekszeket.
  7. Előmelegített sütőben, 200-220 C-on adagonként kb. 5-8 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  8. A sütőből kivéve egy spatulávalóvatosan rácsra tesszük és ott hagyjuk kihűlni. Ilyenkor még nagyon puha, és hűlés közben keményedik meg.
  9. Kb. 45 db keksz készül ebből az adagból. Jól záródó dobozban sokáig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Ezt a különlegesen zamatos kekszet teához, de magában is nagyon szívesen majszolja öreg és fiatal...

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek