r
Nosalty Logó

Zabpelyhes répafasírt hagymásan

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
gyikszemu
Zabpelyhes répafasírt hagymásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 867 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2600 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 321 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7374 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 867 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2814.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22122 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 2600 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1145 micro
  • β-karotin
    2728 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított répákat almareszelőn lereszeljük, lesózzuk, és állni hagyjuk.
  2. Ez idő alatt felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a répához a hagymákat, a zabpelyhet, a tojást, a zsemlemorzsát. Megborsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával.
  4. Jól összekeverjük (én még egy kicsit állni hagyom, hogy a zabpehely magába szívja a répa levét), majd gombócokat formálunk belőle, zsemlemorzsába meghempergetjük, és bő olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 684
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 167
  • Össznézettség: 95614
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Ajánló

Ajánlani tudom főzelékek mellé feltétként, de finom krumplipürével vagy akár rizzsel is.

Receptkategóriák

Zabpelyhes répafasírt hagymásan
gyikszemu 1 recept

Egy kollégám hozott be ebédre magának ebből a fasírtból. Megkínált bennünket is, mondta répából van. Először furcsállottam a dolgot, hiszen a répa alapjába véve édes (nekem), hát megkóstoltam. Nagyon ízlett, és azóta én is rendszeresen elkészítem, ja és a férjemnek is ízlik, aki kifejezetten nagy húsevő. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?