Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk Szandrától

Képviselőfánk Szandrától
Képviselőfánk Szandrától
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg embertől hallom, hogy nem szeret sütni. Nem szeret, mert macerás, mert időigényes és leginkább azért nem, mert nem ért hozzá, nem tud sütni.

A képviselőfánk nevétől is már sokan megijednek, pedig ez egy sokkal inkább egyszerű, mint rémséges édesség. Macerásnak tűnik, pedig nagyon is egyszerű az elkészítése. Szeretném, ha a receptem alapján sokan nekiveselkednének és próbálkoznának, szeretném, ha az, aki megpróbálja járjon is sikerrel, és meglepjen valakit egy ilyen csodás édességgel.

Az alapanyagokhoz könnyű hozzájutni, különleges eszköz sem szükséges hozzá, ha egyszer belevágunk, mindig arra vágyunk majd, hogy újból elkészítsük!

A képviselőfánk ízesítésének tárháza is kimeríthetetlen, lehet gyümölcsös, vaníliás, csokis, fahéjas, zabpelyhes, stb. Elkészíthetjük egy krémmel, kettővel, de akár hárommal is, összekeverhetjük, formázhatjuk másképp, cicomázhatjuk, de ehetjük szimplán is.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Bármilyen alkalomra ajánlom, még nem találkoztam olyannal, aki ne szeretné a képviselőfánkot!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 dl vizet egy lábosba töltjük, hozzáadjuk a 20 dkg margarint, a csipet sót és a 2 kk. cukrot. Melegíteni kezdjük kevergetés mellett, majd várjuk, hogy összeolvadjon.
  2. Mikor teljesen felolvadt, levesszük minimálisra a hőfokot, és hozzáadjuk a 20 dkg lisztet. Ilyenkor egy nagyon sűrű elrontott krumplipürére fog hasonlítani, de kitartóan kell kevergetni csomómentesre. Ezután a tűzhelyről levesszük!
  3. A tojásokat kézi habverő segítségével egyesével (nagyon fontos!) belekeverjük. Egyesével mindig úgy eldolgozzuk a tojásokat, hogy homogén masszát kapjunk.
  4. Mikor a tojásokkal egy homogén, sokkal lazább állagú, fényes krémet kaptunk, habzsákba töltjük, vagy kanalak segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe kb. diónyi nagyságú halmokat készítünk (egymástól távol).
  5. Előmelegített sütőben 160 C- on sütjük addig, amíg aranybarnák nem lesznek.
  6. A krémhez a 3,5 dl tejet feltesszük forrni, majd hozzáadjuk a pudingport és egy kis cukrot. A sűrű pudingot levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  7. A porcukrot és a margarint jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk, és tovább keverjük. Ha elkészült, hűtőbe tesszük.
  8. A hulala tejszínt felverjük, majd ezt is szintén hűtőbe tesszük.
  9. A megsült fánkokat félbevágjuk és megtöltjük. Ízlés szerint díszíthetjük is.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 807
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szandra101

Mióta szakács: 2015.08.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű képviselőfánk, töltött égetett tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1074
víz 2 dl
1 csipet
cukor 2 teáskanál
finomliszt 20 dkg
tojás 6 db
margarin 20 dkg
növényi habtejszín 500 ml
tej 3.5 dl
pudingpor 1 tasak
cukor 20 dkg
margarin 20 dkg