r
Nosalty Logó

Epres képviselőfánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 592 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2959 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 592 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2102.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1384.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    555 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 2959 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 10 evőkanál vizet és a 10 dkg margarint felmelegítjük, majd belefőzzük a 10 dkg réteslisztet. Hamar besűrűsödik, akkor jó, ha elválik az edény falától.
  2. Ekkor egy tálba tesszük, egyenként hozzáadunk 3 tojást, mindegyiket géppel jól kidolgozzuk.
  3. Kicsit hagyni kell kihűlni, aztán vizes kézzel golyókat formálunk belőle, majd kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk. Nem túl közel, mert megnő! Ebből a mennyiségből kb. 15 db készíthető.
  4. 200 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és hagyjuk, hogy megnőjön. Miközben növekszik, nem szabad kinyitni a sütőt, mert akkor összeesik.
  5. Mikor elég nagyok lettek, kivesszük őket a sütőből, kicsit hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük vaníliapudinggal, erre helyezzük az epreket, majd nyomunk rá egy kis tejszínhabot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6996
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Látogass el facebook oldalamra, ahol még több finomságot találsz:) facebook-> bounchepatisserie

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ha van egy kis id?tök kérlek látogassatok el facebook oldalamra:) https://www.facebook.com/bounchepatisserie

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.