Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres képviselőfánk

Epres képviselőfánk
Epres képviselőfánk
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Látogass el facebook oldalamra, ahol még több finomságot találsz:)
facebook-> bounchepatisserie

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 10 evőkanál vizet és a 10 dkg margarint felmelegítjük, majd belefőzzük a 10 dkg réteslisztet. Hamar besűrűsödik, akkor jó, ha elválik az edény falától.
  2. Ekkor egy tálba tesszük, egyenként hozzáadunk 3 tojást, mindegyiket géppel jól kidolgozzuk.
  3. Kicsit hagyni kell kihűlni, aztán vizes kézzel golyókat formálunk belőle, majd kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk. Nem túl közel, mert megnő! Ebből a mennyiségből kb. 15 db készíthető.
  4. 200 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és hagyjuk, hogy megnőjön. Miközben növekszik, nem szabad kinyitni a sütőt, mert akkor összeesik.
  5. Mikor elég nagyok lettek, kivesszük őket a sütőből, kicsit hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük vaníliapudinggal, erre helyezzük az epreket, majd nyomunk rá egy kis tejszínhabot.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 763
elküldve: 1
receptkönyvben: 131
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kuktalány

Mióta szakács: 2013.08.29.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselőfánk epresen, pudingos képviselőfánk, gyümölcsös égetett tészta pudinggal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

592
víz 2 dl
margarin 10 dkg
rétesliszt 10 dkg
tojás 3 db
vaníliapuding 5 dl
habtejszín 3 dl
eper 1 kg