Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk lépésről-lépésre

Képviselőfánk lépésről-lépésre
Képviselőfánk lépésről-lépésre
105 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt első nekifutásra sikerült elkészíteni, amit alapos kutató munka előzött meg, mire megtaláltam a megfelelő receptet!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt felolvasztjuk, és a vízhez adjuk. Együtt felforraljuk, és beletesszük a sót.
  2. Félrehúzva a tűzről az összes lisztet egyszerre beleöntjük, és gyors mozdulatokkal elkezdjük keverni. Visszatesszük a tűzre. Addig kevergetjük, míg nem áll össze egy nagy masszává.
  3. Mikor ez kész, levesszük a tűzről, és átöntjük egy másik tálba. Mindig csak egy tojást keverünk hozzá a masszához, és ezt megismételjük mind a négy tojással.
  4. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és két teáskanál segítségével kis halmokat formálunk a masszából. Kb. 19 darab lesz. Egy órát hagyjuk pihentetni.
  5. A sütőt előmelegítjük, ha már jó forró, csak akkor szabad a tésztát betenni.
  6. Fontos!! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani, és a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta.
  7. 15 perc után mérsékelni kell a hőfokot kb. 80 fokra. Így sütni (szárítani) tovább 20 percig.
  8. Mikor a sütőből kivesszük őket, azonnal még melegen le kell vágni a kalapjukat, mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta, és hamar törnek.

Krém készítése:

  1. 1 csomag vaníliás pudingport 1 dl vízbe beáztatunk. 2 dl vizet felforralunk 5 evőkanál cukorral. Ebből szirupot főzünk. Közben felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.
  2. A beáztatott pudingot belefőzzük a szirupba.
  3. Folyton keverve mikor már sűrű, hozzákeverjük a tojáshabot.
  4. Ezt 10-12 percig folyamatosan keverjük. A krémet hűlni hagyjuk.
  5. Csillagcsöves kinyomóval a fánkokba töltjük, és 2 dl tejszínből felvert habbal díszítjük még mindegyik tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 44 863
elküldve: 7
receptkönyvben: 323
elkészítve: 2/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Berdál Bernadett

Mióta szakács: 2010.05.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselőfánk, krémes fánk, tejszínes képviselőfánk

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Sun, 2012-04-08 17:56

Itt a húsvét és piszkálta a fantáziámat,hogy volt akinek nem sikerült. Ismét neki láttam és újra sikerült. A különbség az előzőhöz képest,hogy egy picit jobban megsütöttem,mert közben a vizes ruhákkal szaladtam ki kiteregetni.

szajana
szajana Thu, 2012-03-15 16:11

Szia!
Nekem is szét folyt a tészta pedig mindent úgy csináltam ahogy írtad. Teljesen muffin állagú lett! A tojásnak nem csak a sárgája kellene? Vagy szerintem elég lenne a 2 tojás. Üdv: Szabina

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Thu, 2012-03-15 18:40

Üdv Szajana!
Akkor én most feladom! Jobb ötletem nincs. Bocs a rossz receptért,mindenkitől elnézést kérek aki bízott a receptben és bennem. Nem akartam senkit félrevezetni!!!!!!

szajana
szajana Thu, 2012-03-15 20:03

Szia!
raktam még hozzá lisztet hááát nem lett egy szép látvány, viszont finom lett! neked teljesen formázható volt? szerinted hígabban nem lett volna belőle valami? nem mertem úgy megsütni.
de tényleg finom volt! Köszi Szabina :-)

Böbci
Böbci Tue, 2012-03-13 18:37

Szia,
érdekelne,hogy" csak " ennyi a rafinéria a hőfok és a nem nyitogatás???Sok mindent tudok sütni,de ez a fánk kifog rajtam!Még sosem sikerült és ez roppant bosszant....
Olyat is hallottam hogy vizet kell a sütőbe rakni,te szoktál ilyesmit??Ha nyugodtabb napom lesz kipróbálom,csak a számomra fontos infókat addig összegyűjtöm :-)) A tojásokat géppel vagy fakanállal dolgozod bele? Köszönöm :-)
Böbe

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Tue, 2012-03-13 22:47

Szia Böbci!
Bevallom nekem sem sikerült az első receptem alapján a tészta,de nem adtam fel! A szomszéd néni anyukájától kapta még ezt a receptet,ami tuti kipróbált. Nem volt veszteni valóm.
A lényeg minden kép zsír kell bele nem margarin,a tojásokat egyesével géppel kevertem bele,de a tál szélétől a tészta felé lassan haladva körkörös mozdulatokkal.
Ami a sütést illeti tényleg nem szabad kinyitni,bár a kísértés nagy. A tepsi alja elég vastag,de én még sütőpapírt is tettem bele.
Hát ennyi kb..! Sok sikert hozzá,várom válaszod ha elkészítetted. Üdv: Betti

Mancsii
Mancsii Tue, 2012-03-13 17:49

Szia!
Nekem nagyon szétfolytak a kis halmok, amikor a sütőpapírra tettem őket. Semmi magasságuk nem lett, mi lehet a gond?
Köszi előre is a válaszod! :)

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Tue, 2012-03-13 22:35

Üdv Mancsii!
Az első kérdésem az lenne,hogy az én receptem alapján elkészült tésztád folyt szét,vagy egy régi próbálkozásod rossz emléke villant be előtted?
Nekem nagyon masszív kis golyócskák lettek,ami a pihentetés alatt még egy picit száradt is. Ne keseríts el,én annyira büszke voltam,hogy nekem elsőre sikerült.

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Tue, 2012-03-13 17:16

Kedves Ági!
Köszönöm a kedves szavakat, a sütemény készítése az én,a fotó a párom érdeme.
Valóban jól sikerült a süti,hamar el is fogyott. A titka a jó sütési hőfok,a többi nem nehéz.
Szép napot Neked:))) Üdv:Betti

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2012-03-15 08:01

:) Ügyesek vagytok! Biztos, hogy ki fogom próbálni, mert nagyon régen ettem már és ebből a sütiből a házi az igazi. Jó pihenést és sütés-főzést a hosszú hétvégére! Üdv: Ági

694
sertészsír 8 dkg
víz 15 ek
finomliszt 10 dkg
rétesliszt 10 dkg
1 csipet
tojás 4 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 3 dl
cukor 5 ek
tojásfehérje 5 db
habtejszín 2 dl