r
Nosalty Logó

Kenyér/kalács tang zhonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szeva
Kenyér/kalács tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tang zhong

Dagasztáshoz

Összesen 558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tang zhong

Dagasztáshoz

Összesen 2233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tang zhong

Dagasztáshoz

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3921.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    2748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 2233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Tang zhong

Dagasztáshoz

Elkészítés

Tang zhong

  1. 1 rész liszt + 5 rész folyadék elegye. A folyadék rendszerint víz, de lehet tej vagy a kettő keveréke. A simára kevert vizes rántást 65°C-ig melegítjük, folytonos keverés mellett (2-3 perc). Hőmérő nélkül is megállapítható, hogy mikor van kész. Ha a fakanállal csíkokat tudunk húzni, akkor jó. Nem szabad, hogy színváltozáson menjen keresztül! Lefedjük, hogy megakadályozzuk a bőrösödést, szobahőmérsékletre hűtjük. Hűtőben napokig tartható, egy csavaros kis üvegben. Használat előtt hagyjuk legalább 1 órát szobahőmérsékleten, hogy ne legyen dermedt.

Dagasztáshoz

  1. A dagasztógép üstjébe először a nedves hozzávalókat tesszük, majd a szárazakat. Az élesztő kerül bele utoljára.
  2. A vajdarabokat a dagasztás második részében adogatjuk hozzá.
  3. Akkor jó, ha labdára dagasztotta a gép.
  4. Ha megkelt, akkor újraindítjuk, hogy összekotorja a tésztát, majd leállítjuk.
  5. Lisztezett felületen megformázzuk, és papírral bélelt edénybe tesszük pihenni a kenyeret.
  6. Mikor újra megkelt, egy snitzerrel taréjozzuk, virág-spricnivel fújunk rá 2-3-szor, és szezámmagot szórunk rá (ez el is maradhat vagy másra cserélhető).
  7. 210 °C-ra hevített sütőben 20 perc, majd 180 °C-on további 30 percig sütjük. Gázsütőbe kell egy lábaska víz, elektromos sütőbe elég 2-3 spriccelés.
  8. Ha megsült, akkor a tepsiből a mikro grillrácsára tesszük hűlni. 1-2-szer fújunk rá vizet, hogy fényes legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3325
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 30.

Ajánló

Kalács készítéséhez a folyadék tej vagy tejszín legyen. Már többször elkészítettem, de csak jó tapasztalatom van róla.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a ¾ kg-os kenyér vált be eddig, de most az energiatakarékosság jegyében növelni fogom 1 kg-osra. Jön a nyár, nem baj, ha ritkábban fűtök a konyhában. A tang zhongról bővebbet lehet olvasni az interneten is, bőven van információ róla. Annyi jót olvastam erről a vizes rántásról, hogy egy életem-egy halálom, ki kell, hogy próbáljam. (A konyhapulton „bugyborékoló” kovászhoz nem volt még késztetésem.) Ennek elkészítése viszont egyszerű, tiszta, és nem kell naptár hozzá, mindössze 5 perc. Az így készült kenyér tovább marad friss, puha és mentes a különböző adalékoktól.

Hozzávalók

Tang zhong

Dagasztáshoz

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek