Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bagett kenyér

Bagett kenyér
Bagett kenyér
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem keresztelte el ezt a kenyeret az oldalon megtalálható, francia vékony bagettem után. Hónapok óta kétnaponta ezt a kenyérfélét sütöm. Hatalmas a sikere itthon, mivel puha, légiesen könnyű, nem morzsálódó. Én is szeretem csinálni, mivel minimális munka van vele, csupán a kelesztési idő hosszú kicsit.  
Ha kedvet kapsz az elkészítéséhez, ne hagyd ki a bagettnél feltett videót, sokat segít abban, milyen állagúnak kell lennie a tésztának. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kenyérsütőgépbe a fenti sorrendbe beletesszük a kenyér hozzávalóit. A cukrot, sót a sarkokba, az instant élesztőt középre. Kelesztő-dagasztó programra állítjuk a gépet.
  2. A program letelte után egy vékonyan kiolajozott tálba tegyük át a tésztát, forgassuk meg, hogy az olaj mindenhol befedje, takarjuk le, és minimum 30-40 percig meleg helyen hagyjuk pihenni.
  3. Ha megkelt, lisztes tenyérrel nagyon alaposan kinyomkodjuk a tésztából a levegőt, és liszttel alaposan meghintett nyújtódeszkára rakjuk. Megszórjuk a tetejét is liszttel, és 2-3 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk (inkább hosszú legyen, ne széles, az én nyújtódeszkám majd két végéig elér). A rövidebb résznél kezdjük el jó szorosan feltekerni úgy, mint a bejglit. A két végét visszadugdossuk.
  4. Kenyérformát kibéleljük sütőpapírral, az olajos ecsettel csak az alját kenjük meg. A kenyeret úgy tegyük bele, hogy a csavarás alja alul legyen. Éles késsel a tetejét 4-5 helyen ferdén bevagdossuk, letakarjuk, és ismét 30-40 percig kelni hagyjuk.
  5. Ha megkelt, 1 tojássárgáját kb. 1 ek langyos vízzel összekeverjük, és lekenjük a kenyeret. Előmelegítjük a sütőt, kb. 5 perc múlva berakjuk a kenyeret.
  6. Amikor már szépen pirul a kenyerünk (kb. 30 perc), alaposan lespricceljük. Majd újabb kb. 10 perc múlva ismét. Ha már az általunk kedvelt színűre megsült vegyük ki a sütőből, ismét alaposan spricceljük le, és takarjuk be. Jó 10 perc múlva vegyük ki a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 35x15 cm
  • költség: 120 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 144
elküldve: 9
receptkönyvben: 248
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehér kenyér, puha házi kenyér, bagett formájú kenyér

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tandi73
tandi73 Tue, 2017-10-24 19:36

Megsütöttem a kenyeret, szerintem szuper jó, mindenkinek csak ajánlani tudom :)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2017-10-24 20:07

Szia!

Szerintem is szuper:))) Épp tegnap sütöttem én is, sokadszorra. Nagyon szépen köszönöm az ajánlásodat, örülök a sikerednek:) Szép estét kívánok: Gabi

edithy
edithy Sun, 2016-12-18 19:25

Köszönöm a receptet, isteni finom tényleg. Gyerekek egyszerűen falják. Dupla adagot csinálok és így is pikk-pakk elfogy. Köszi még egyszer. :)

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2016-12-18 23:03

Húú de jó volt olvasni:) Nagyon örülök a sikernek, köszönöm, hogy megírtad:) Nagyon szép és boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! Gabi

Exploridori
Exploridori Wed, 2016-07-27 16:13

Egyszer véletlenszerűen kipróbáltam ezt a receptet, remélve hogy ha én készítem, akkor talán nem fogom annyira utálni a kenyeret. Nem csalódtam, két pofára habzsolnám, ha tehetném. Bevallom, azóta sem tudom, hogy a tojás sárgája bele, vagy rá kell, de nem is tudom eldönteni, mivel egyszerűen isteni, mikor belekeverem a tésztába. Negyedszer készítem el, de mindig beleteszem, hiszen miért változtassak, ha tökéletes?

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2016-07-27 16:33

Szia:)
Jót mosolyogtam a "levélkéden". Az én férjem is habzsolná, ha tehetné, neki is a kedvenc kenyere. A tojás sárgája a kenésre kell csak - 5. pont a leírásban. Ha beleteszed sem rontja el, és ha így tökéletes ne is változtass rajta:) Köszönöm, hogy megírtad, további szép napot Neked!:) Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2016-06-05 10:46

Szia,
igen, az olaj a tál kikenéséhez kell. De hogy tökéletes legyen a kenyér javaslom nézd meg a francia bagettemnél feltett videót. Segítséget ad, hogy milyen legyen a tészta állaga. Liszttől függően lehet, hogy picivel több víz kell hozzá. Saját tapasztalat:) Remélem ízleni fog a kenyér. Sok sikert és kellemes hétvégét! Üdv: Gabi

Borsika_
Borsika_ Mon, 2015-04-13 15:43

Én kézzel gyúrtam össze, és csak egyszer kelesztettem (minek bonyolítsuk túl a dolgokat :D), de így is nagyon finom lett! Kicsit kalácsos állagú, ami pluszban egy jó pont! Köszi! :)

gitta1976
gitta1976 / gitta1976 Mon, 2015-03-30 22:03

Megcsináltam. Ez valami űber király :) Annyit változtattam a recepten, hogy a folyadék felét tejre cseréltem. Nagyon köszi :)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2015-03-31 14:35

Szia:)
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett, szívesen a receptet:) Viszont arra kíváncsi vagyok, miért felezted meg a folyadékot. Gondolom máskor is sütöttél kenyérfélét. Mi a különbség így? Megírnád? Köszönöm és kellemes húsvéti készülődést kívánok! Gabi

mokka76
mokka76 Sun, 2014-08-31 16:16

Végre megtaláltam a tökéletes kenyérsütés receptjét.Tökéletes lett,mindenkinek ezt ajánlom,nagyon finom lett,jobb nem is kell,köszönöm.

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2014-08-31 17:47

Kedves mokka!
Én köszönöm szépen a kedves soraidat és az ajánlásodat is:) Nagyon örülök, hogy bevált, nálunk is ez lett a befutó, tökéletes kenyér. Szép hetet kívánok! Gabi

Bamanna
Bamanna Wed, 2014-08-06 16:42

Sziasztok!
Megsütöttem a kenyeret, valami isteni finom lett :) Igaz, én friss élesztővel csináltam, olyan 15g-ot tettem bele, nem szeretem a porélesztőt, nekem azzal soha nem sikerül semmi :( Legközelebb dupla adagot kéne, viszont ha tepsibe teszem simán, akkor nem fog szétfolyni?

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2014-08-07 11:04

Szia!
Nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett:) Ha dupla adagot csinálnál én azt javaslom, hogy valamilyen magas falú sütőedényben (esetleg sütőpapírral bélelt jénait) süsd meg. Mivel felfelé magasodik ne folyjon ki és úgy gondolom megtartja a formáját is. Még 1 tippem van, esetleg sütőzacskó? Van fent egy receptem, http://www.nosalty.hu/recept/sajtos-burgonyas-kenyer-gabystol esetleg ez is segíthet a kivitelezésben. Sok sikert:) Üdv: Gabi

Bamanna
Bamanna Fri, 2014-08-08 15:46

Köszi, kipróbálom ahogy mondtad, majd megírom a végeredményt. :) De még egyszer mondom, valami isteni!!! :))))

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2014-08-08 20:29

Tényleg nagyon örülök:) Várom a dupla adagos beszámolódat. Én is kiváncsi vagyok ám, hogy sikerül majd:)

Szilviaa
Szilviaa Wed, 2014-06-25 13:34

Megcsináltam én is, nagyon finom lett. Az állaga is tökéletes.
Én valahol 40-45 perc között vettem ki a sütőből, úgyhogy nekem jó a 200 fok is, alsó-felső sütésen sütöttem.
A párom ebből vitt ma szendvicset.:D
Köszi a receptet, szuper jó!!

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2014-06-25 18:56

Már aggódtam, hogy nem ért célba az üzenetem:) Örülök, hogy elkészítetted, és bejött:) Tényleg sütője válogatja, nekem általában 50-55 perc kell. De szerintem lehet látni is, mikor jó már. Na és képzeld!:) Tegnapról megmaradt a kenyér fele, így bátran neki álltam kiflit sütni ebből a tésztából. Úgy voltam vele, nincs veszteni valóm, kenyér + még van:) És tökéletes lett!!! Megfeleztem a tésztá úgy nyújtottam ki, kevesebb ideig kell sütni, ugyanúgy spricceltem mint a kenyeret. Bolti szép sárgára sütöttem, 8 db. lett belőle. Már két darabot megettem, de eltiltottam magam, mert ezzel a tempóval nem marad a fiúknak:)) Esetleg próbáld ki, bátran állítom isteni:)

Szilviaa
Szilviaa Thu, 2014-06-26 18:15

De-de célba ért. Csak a cseresznye szezont olyan pillanatok alatt felváltotta a meggyszezon, hogy nem győzöm a fejem kapkodni. (van egy nagy gyümölcsösünk).
Kipróbálom mindenképp a kiflit is. A másfél éves fiam kihisztizte legutóbb az utolsó falatokat a 8 éves fiamtól.:D
Szóval tényleg bejött. Köszi még egyszer!

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-06-28 12:00

Megnyugodtam:) Meggyet én is tettem el,(naná, hogy a módszerem az oldalon:D) de a cseresznyét elvetettem, mert piszok drága a piacon. Persze ha nekem is lenne fám......:) Remélem a kifli is beválik, nálunk úgy eltünt, mintha nem is lett volna:) Kellemes hétvégét!

klarixa
Klarixa / klarixa Tue, 2014-06-24 15:23

Hát őszinte leszek. Többet nem kell kenyeret vennem ez olyan finom lett. :) A párom csókoltatja a kezeidet. :D Picit ugyan módosítanom kell a receptet, picivel kevesebb cukrot fogok bele tenni, meg nekem hamarabb megsült a kenyerem mint 50 perc. Lehet 180 fokon kellene sütnöm mert a villany sütőmbe /alul-felül sütésmódba/ 40 perc alatt megsült. Ezt leszámítva szuper jó lett. :) Köszönöm a receptet. :)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2014-06-24 17:29

Őszinte leszek én is:) Nagyon megörültem a véleményednek, jó volt olvasni:) A kanalakkal úgy vagyok, nekem is van vagy 3 féle evőkanalam és teás is. Így az egyik fajtát "belőttem" a sütésekhez. Ez tudom, hogy néha problémát okoz. A sütő sem egyforma. Ma is sütöttem ezt a kenyeret és az én hagyományos sütőmnek (csak alsó láng) ennyi idő kell. De örülök, hogy nem kell több kenyeret venned, és már rutinosan fogod elkészíteni:) A férjednek pedig nagyon nagyon szépen köszönöm, egy nagyon boldog mosolyt küldök cserébe:D

klarixa
Klarixa / klarixa Mon, 2014-06-23 19:32

Nagyon tetszik ez a recept, ki szeretném próbálni, de mivel spricceled le a tésztát?

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2014-06-23 19:44

Köszönöm:) Spriccelős vagyis szórófejes flakont használok (amit a vasaláshoz is) és sima langyos vizzel. Ha elkészíted örülnék a véleményednek. Kellemes estét kívánok! Gabi

klarixa
Klarixa / klarixa Mon, 2014-06-23 20:39

Köszönöm a gyors választ. Holnap megsütöm és megírom a végeredményt. :) Szép estét neked. :)

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2014-06-23 21:41

Szívesen:) Mielőtt belefogsz, ne hagyd ki a bagettnél feltett videót. Elsőre nekem is sokat segített, milyen is legyen a tészta. Tényleg pofon egyszerű, meg fogod látni:)

klarixa
Klarixa / klarixa Tue, 2014-06-24 15:24

Hát őszinte leszek. Többet nem kell kenyeret vennem ez olyan finom lett. :) A párom csókoltatja a kezeidet. :D Picit ugyan módosítanom kell a receptet, picivel kevesebb cukrot fogok bele tenni, meg nekem hamarabb megsült a kenyerem mint 50 perc. Lehet 180 fokon kellene sütnöm mert a villany sütőmbe /alul-felül sütésmódba/ 40 perc alatt megsült. Ezt leszámítva szuper jó lett. :) Köszönöm a receptet. :)

413
víz 251 ml
finomliszt 38 dkg
cukor 1 csapott ek
1.5 teáskanál
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
napraforgó olaj 2 ek
tojássárgája 1 db