r
Nosalty Logó

Bagett kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Bagett kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 413 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1650 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 413 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4390.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    3519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1650 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenyérsütőgépbe a fenti sorrendbe beletesszük a kenyér hozzávalóit. A cukrot, sót a sarkokba, az instant élesztőt középre. Kelesztő-dagasztó programra állítjuk a gépet.
  2. A program letelte után egy vékonyan kiolajozott tálba tegyük át a tésztát, forgassuk meg, hogy az olaj mindenhol befedje, takarjuk le, és minimum 30-40 percig meleg helyen hagyjuk pihenni.
  3. Ha megkelt, lisztes tenyérrel nagyon alaposan kinyomkodjuk a tésztából a levegőt, és liszttel alaposan meghintett nyújtódeszkára rakjuk. Megszórjuk a tetejét is liszttel, és 2-3 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk (inkább hosszú legyen, ne széles, az én nyújtódeszkám majd két végéig elér). A rövidebb résznél kezdjük el jó szorosan feltekerni úgy, mint a bejglit. A két végét visszadugdossuk.
  4. Kenyérformát kibéleljük sütőpapírral, az olajos ecsettel csak az alját kenjük meg. A kenyeret úgy tegyük bele, hogy a csavarás alja alul legyen. Éles késsel a tetejét 4-5 helyen ferdén bevagdossuk, letakarjuk, és ismét 30-40 percig kelni hagyjuk.
  5. Ha megkelt, 1 tojássárgáját kb. 1 ek langyos vízzel összekeverjük, és lekenjük a kenyeret. Előmelegítjük a sütőt, kb. 5 perc múlva berakjuk a kenyeret.
  6. Amikor már szépen pirul a kenyerünk (kb. 30 perc), alaposan lespricceljük. Majd újabb kb. 10 perc múlva ismét. Ha már az általunk kedvelt színűre megsült vegyük ki a sütőből, ismét alaposan spricceljük le, és takarjuk be. Jó 10 perc múlva vegyük ki a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35x15
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 28892
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem keresztelte el ezt a kenyeret az oldalon megtalálható, francia vékony bagettem után. Hónapok óta kétnaponta ezt a kenyérfélét sütöm. Hatalmas a sikere itthon, mivel puha, légiesen könnyű, nem morzsálódó. Én is szeretem csinálni, mivel minimális munka van vele, csupán a kelesztési idő hosszú kicsit.   Ha kedvet kapsz az elkészítéséhez, ne hagyd ki a bagettnél feltett videót, sokat segít abban, milyen állagúnak kell lennie a tésztának. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek