Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kentucky csirkecombok almával

Kentucky csirkecombok almával
Kentucky csirkecombok almával
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem múltkor egy csomag sütőzacskót, gondoltam, itt az ideje végre kipróbálni.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk.
  2. Az almából kiszedjük a magházat, és azt is cikkekre vágjuk.
  3. A húst megmossuk, áttöröljük, majd a hagyma és az alma társaságában a zacskóba tesszük. Megszórjuk egy kevés sóval, borssal.
  4. Az olajban elkeverjük a fűszerkeveréket, ezzel öntjük nyakon a husikat, majd jól lezárjuk a zacskót, és gondosan végigforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a pác.
  5. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
  6. Sütés előtt szúrunk pár lyukat a zacskóra, és előmelegített sütőben megsütjük. Az utolsó fél órát zacskó nélkül töltötte, hogy piruljon egy kicsit.
  7. Krumplipürét kínáljunk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 398
elküldve: 1
receptkönyvben: 168
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Somogyi Kinga

Mióta szakács: 2010.01.24.
9 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kentucky fűszeres csirkecombok sütőzacskóban sütve almával és hagymával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

levendula15
levendula15 Thu, 2010-07-01 12:20

Tesco saját márkája is működik zacskóból.És azt hiszem, azt neked kell méretre vágni- ami előnyös, mert kis adag, nagy adag- minden megoldható.

Zitalein
Zitalein Fri, 2010-01-29 11:29

Nagyon megtetszett ez a recept, de már többször láttam zacsit ráolvadni a húsra, ezért eddig itthon nem mertem kipróbálni. Azt olvastam, hogy az Alu(...) nevezetű gyártmánynak jó a minősége. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? (Gondoltam rá, hogy a pácolás után át is tehetem egy üveg- vagy cseréptálba, de talán fölöslegesen menne így szemétbe a sok ízanyag.)
Megoszló véleményeket találtam arról is, hogy mennyire egészséges meleg ételt készíteni műanyagban. Mi erről a véleményetek?

Shellys
Somogyi Kinga / Shellys Fri, 2010-01-29 11:38

Ez kimondottan sütőzacskó, nem olvad rá. :) ALUFix sütőzacskót próbáltam még csak. Ebben szinte megfől az étel, azért is vettem ki belőle a végén, hogy piruljon is. Sima zacskóban is pácolhatod, aztán tűzálló tálban vagy tepsiben megsütheted, csak akkor alufóliával fedd le. :)

619
csirke alsócomb 6 db
csirke felsőcomb 6 db
vöröshagyma 1 közepes fej
alma 1 nagy db
olívaolaj 1 dl
Kentucky fűszerkeverék 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint