r
Nosalty Logó

Kemencés túrós bukta áfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Kemencés túrós bukta áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 782 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 6255 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 238 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.5 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 782 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8748.4 g
  • Cink
    1962 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    1291 mg
  • Vas
    1514 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2726 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    66 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    939.5 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 6255 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit a tojás és vaj kivételével összekeverjük, és fél órát pihentetjük.
  2. Beletesszük a tojást és az olvasztott vajat, alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen letakarva kétszeresére kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, 0.5-1 cm vastagságúra nyújtjuk, 18 egyforma nagyságú darabra vágjuk, egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel megtöltjük.
  4. Behajtjuk a tésztaszéleket, majd feltekerjük, és egy magas falú tepsibe (27x37x6 cm) rakjuk. Tetejüket vizes ecsettel megkenjük.
  5. Újra megkelesztjük, majd betoljuk a 180 fokos kemencébe, és 50 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorral meghintjük a tetejét.

töltelék

  1. A töltelékhez valókat az áfonya kivételével egy tálban összekeverjük. Az áfonyát, buktánként 4-5 szemet, majd a bukták töltésénél a túróba nyomjuk, hogy a keverésnél ne törjön.
  • Tepsi mérete: 37x27x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3775
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kemencés túrós bukta áfonyával
Ligeti Károly 129 recept

Ezt a fajta buktát nem először sütöm kemencében, nagyon szépen megkel, majd megsül. A tésztája 2-3 nap után is puha, foszlós marad. Az áfonya és a túró édeskés, gyümölcsös, savanykás íze pikánssá tette a tölteléket.

Hozzászólások

Cobhi

Megsütöttük! Hát, isteni lett! De én túrósbatyunak és lekváros buktának készítettem el! Megnyaltuk utána mind a tíz ujjunkat! Köszönöm!

Ligeti Károly

Én is köszönöm és örülök, hogy segíthettem!?

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek