Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros bukta ahogy Tekovacs készíti

Szilvalekváros bukta ahogy Tekovacs készíti
Szilvalekváros bukta ahogy Tekovacs készíti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég kaptam egy nagy üveg, jó kemény, házi szilvalekvárt. Leteszteltem: tökéletes a szilvásbuktához. :)

hozzávalók / 8 adag

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

ajánlat

Buktát is mindig az én régi, jól bevált kelttészta receptem alapján készítek. A Tupperware keverőtálhoz kaptam még régebben, de amióta kenyérsütő gépet használok, mindig abban csinálom. Azoknak, akik kisebb tételben szeretnek sütni, ide írom az 50 dkg liszthez szóló adagokat is: 50 dkg liszt, 3-4 dl tej, csipet só, 2 kanál cukor, 2 kanál étolaj, 1 tojás vagy két sárgája (utóbbitól finomabb), 1 cs porélesztő. Ha nem gépben keverjük, akkor természetesen keleszteni, melegítgetni kell a tésztát, de az Expressz élesztő akkor is sokat gyorsít a dolgon:) A 70 dkg lisztből két tepsi, összesen 30-32 bukta lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A folyékony hozzávalókat összekeverjük, kenyérsütőbe rakjuk.
  2. Hozzáadjuk az élesztővel elkevert lisztet.
  3. A dagasztó program lejártakor azonnal formázható a tészta.
  4. Kb.10x10-es kockákra vágjuk a kinyújtott tésztát, és 1 ek jó kemény szilvalekvárt rakunk a közepükbe.
  5. Feltekerjük, megformázzuk, és kivajazott, magasabb falú tepsibe rakjuk, tojással megkenjük és azonnal mehet az előmelegített sütőbe.
  6. Közepes, majd később 2-3-as fokozaton készre sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 22x38 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 782
elküldve: 4
receptkönyvben: 158
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

bukta, szilvalekváros bukta, bukta szilvalekváros töltelékkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Veronyk11
Veronyk11 Tue, 2012-09-11 21:46

Kosz a receptet. A ferjem mar be is vacsorazot belole. Finom lett.

498
vaj 1 ek
tej 5 dl
cukor 4 ek
napraforgó olaj 4 ek
tojássárgája 3 db
1 kk
finomliszt 70 dkg
instant élesztő 1.5 tasak
szilvalekvár 10 ek
tojás 1 db