r
Nosalty Logó

Kemencében sült leveles rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kemencében sült leveles rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tésztalap megkenéséhez

A megtöltött tészta megkenéséhez

A töltelék ízlés szerint lehet

Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tésztalap megkenéséhez

A megtöltött tészta megkenéséhez

A töltelék ízlés szerint lehet

Összesen 4773 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tésztalap megkenéséhez

A megtöltött tészta megkenéséhez

A töltelék ízlés szerint lehet

Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.8 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12933.7 g
  • Cink
    1325 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    4591 mg
  • Vas
    1034 mg
  • Magnézium
    1137 mg
  • Foszfor
    4122 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    56 mg
  • Mangán
    60 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    1976.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    3896 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 4773 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.9 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tésztalap megkenéséhez

A megtöltött tészta megkenéséhez

A töltelék ízlés szerint lehet

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, tojást, tejfölt, pici sót összegyúrjuk rétestészta keménységűre, ha kell, langyos vizet is öntünk hozzá.
  2. Cipóvá formáljuk, és kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, téglalap alakúra.

A tésztalap megkenéséhez

  1. A zsírt meglangyosítjuk, és annyi lisztet teszünk bele, hogy rántás sűrűségű legyen. Ezt rákenjük a kinyújtott tésztára, és a megkent tésztát felcsavarjuk. Addig pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük. (Ebből öt rúd lesz, egy gáztepsivel.)

A megtöltött tészta megkenéséhez

  1. 1 db tojást 1 ek tejföllel kikeverünk, és ezzel kenjük be a tepsibe tett rétesrudakat, és sütjük.

A töltelék ízlés szerint lehet

  1. Bármivel megtölthetjük(alma, túró, mák, káposzta, cseresznye, meggy). Ha kész a töltelék, akkor a felcsavart tésztát ötfelé vágjuk, és egyenként kinyújtjuk 2 mm vastagra. A fele kinyújtott tésztára rászórjuk a tölteléket, és lazán felcsavarjuk, zsírozott tepsibe tesszük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31155
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 24.

Ajánló

Ajánlom házi tejfölből elkészíteni a rétes tésztáját, azzal a legfinomabb. Sütőben is lehet sütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a rétest azért szeretem sütni, mert hamar megvan, nem kell attól félni, hogy nem nyúlik, ráadásul nagyon finom.  

Hozzávalók

A tésztához

A tésztalap megkenéséhez

A megtöltött tészta megkenéséhez

A töltelék ízlés szerint lehet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...