r
Nosalty Logó

Kemencében sült leveles rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kemencében sült leveles rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tésztalap megkenéséhez

A megtöltött tészta megkenéséhez

A töltelék ízlés szerint lehet

Összesen 397 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tésztalap megkenéséhez

A megtöltött tészta megkenéséhez

A töltelék ízlés szerint lehet

Összesen 4773 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tésztalap megkenéséhez

A megtöltött tészta megkenéséhez

A töltelék ízlés szerint lehet

Összesen 150 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.8 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 397 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12933.7 g
  • Cink
    1325 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    4591 mg
  • Vas
    1034 mg
  • Magnézium
    1137 mg
  • Foszfor
    4122 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    56 mg
  • Mangán
    60 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    1976.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    3896 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 4773 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.9 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tésztalap megkenéséhez

A megtöltött tészta megkenéséhez

A töltelék ízlés szerint lehet

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, tojást, tejfölt, pici sót összegyúrjuk rétestészta keménységűre, ha kell, langyos vizet is öntünk hozzá.
  2. Cipóvá formáljuk, és kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, téglalap alakúra.

A tésztalap megkenéséhez

  1. A zsírt meglangyosítjuk, és annyi lisztet teszünk bele, hogy rántás sűrűségű legyen. Ezt rákenjük a kinyújtott tésztára, és a megkent tésztát felcsavarjuk. Addig pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük. (Ebből öt rúd lesz, egy gáztepsivel.)

A megtöltött tészta megkenéséhez

  1. 1 db tojást 1 ek tejföllel kikeverünk, és ezzel kenjük be a tepsibe tett rétesrudakat, és sütjük.

A töltelék ízlés szerint lehet

  1. Bármivel megtölthetjük(alma, túró, mák, káposzta, cseresznye, meggy). Ha kész a töltelék, akkor a felcsavart tésztát ötfelé vágjuk, és egyenként kinyújtjuk 2 mm vastagra. A fele kinyújtott tésztára rászórjuk a tölteléket, és lazán felcsavarjuk, zsírozott tepsibe tesszük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 29539
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 24.

Ajánló

Ajánlom házi tejfölből elkészíteni a rétes tésztáját, azzal a legfinomabb. Sütőben is lehet sütni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a rétest azért szeretem sütni, mert hamar megvan, nem kell attól félni, hogy nem nyúlik, ráadásul nagyon finom.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem!Nagyon finom volt.Vittem a szomszéd asszonyomnak,és már el is kérte a receptet!Nekem is meg van valahol ez a recept,nagyon régi,de még sosem sütöttem meg.Most itt volt az ideje!Hétvégén dupla adagot fogok csinálni!Nagyon gyorsan kész van,és nagyon finom!Én még tettem bele egy pici ecetet is.Köszönöm,puszi

Törölt felhasználó

Elnézést, de a 2,5 dl tejföl nem sok a 30 dkg liszthez? Még nem csináltam meg, de szeretném, de én sokallom ezt a mennyiséget, mert ez ugye a nagyobb dobozos tejfölnek felel meg.

Törölt felhasználó

Kedves Mamika0101! Nem sok bele 2,5 dl tejf?l,könny?,nyújtható lágy tésztát kell gyúrni,akkor lesz finom a rétesünk.Ha így készíti el nagy sikere lesz.Üdv.benkovendeghaz

Törölt felhasználó

Köszönöm válaszát! Hétvégén kipróbálom. :-)

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm a receptet de szeretném megkérdezni milyen lisztbol kel csinálni?talan sima lisztbol?es meg azt szeretnem megkerdezni milyen liszt a rétes liszt mert cseh orszagban ilyen nincs csak sima,félgrizes liszt vagy grizes.koszi szepen a segitseget

Törölt felhasználó

Szia Mimike! Én sima lisztb?l szoktam,de lehet felesbe is,a rétes liszt grízes állagú.Sok sikert a sütéshez. Üdv.benkovendeghaz

Törölt felhasználó

Üdv! Nagyon nyálcsorgató ez a recept, én holnap készülök megsütni, és az lenne a kérdésem, hogy hány fokon kell sütni? Nekem elektromos sütöm van. El?re is köszönöm a választ! Katalin

Törölt felhasználó

Szia Katyus! Nekem gázsüt?m van,el?ször a legnagyobb fokozaton (8-ason)sütöm,ha kezd pirulni a teteje akkor vissza veszem 4-es fokozatra.Fél óra alatt megsül egy tepsivel. Üdv?benkovendeghaz

Törölt felhasználó

Megsütöttem, nagyon kelend? volt, másnapra már éppen csak jutott bel?le.. :D Fantasztikus recept!!!

Törölt felhasználó

Hálásan köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Isteni könny? dolgozni vele . Ezután minden héten lesz rétes. Nagyon finom.,köszi a receptet

kuckuli

Évekig ezt a fajta rétest sütöttem, senki nem vette észre, hogy nem nyújtott rétes. Le is fagyasztottam feltekerés és feldarabolás után, egyenként fóliába csomagolva. Nagyon finom !

Tetej

Szeretném meg kérdezni, hogy zsír helyet margarint, vagy vajat használhatok e. A vejem vegás és zsírt sem használhatok.El?re is köszönöm Benk?né.

Törölt felhasználó

Kedves Benk?né! Én csak zsírral sütöttem eddig,de szerintem nem lesz elrontója se a vaj se a margarin csak drágább lesz a tésztája és még finomabb.Kíváncsi vagyok az eredményre.

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki a rétes meg próbálom én is elkészíteni mert még olyat nem sütöttem !!! Köszönöm szépen a receptet .KELLEMES SZÉP NAPOT üdv Mariak

Törölt felhasználó

Kedves Benkone!! A retes nagyon jol sikerult, 5*****-os, meg soha nem keszitettem hazilag. Nekem zsir helyett margarinnal keszult, igy is superul osszejott. Megegyszer koszonet erte es varom tovabbi finomsagait. Udvozlettel Sonja Stuttgartbol!!

Törölt felhasználó

Kedves Hölgyem! Szeretném kipróbálni a receptjét, lehet, egy kissé merész lenne t?lem!! Sosem sütöttem még rétest, pedig nálunk nagy favorit! Én személy szerint a káposztásat szeretem, de sajnos csak nagyon kevés helyen lehet kapni, de az sem olyan, mintha az ember saját maga készítené el otthon! Megpróbálom a receptet! Sütésben nem vagyok még eléggé "felfejl?dve", én inkább "f?z?s" vagyok. Egy kicsit elkavarodtam a leírásnál. Tudna nekem segíteni abban, hogy miként vágjam fel 5 részre? lehet hogy csak túlkomplikálom a dolgot, de biztos ami biztos inkább megkérdezem! Köszönöm!!

Törölt felhasználó

Kedves kiscookta! A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra kb 3 mm vastagságúra és megkenjük a rántásos zsírral és felcsavarjuk,ebb?l egy rúd lesz és ezt daraboljuk fel öt részre. Ezt a rétest nem lehet elrontani nagyon egyszer?.Sok sikert a sütéshez.

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen, mindenképpen ki fogom próbálni!!

Törölt felhasználó

Még eszembe jutott egy kérdés!! kb. hány fokon és mennyi ideig kell sütni a süt?ben? nekem villany t?zhelyem van, légkeveréses. Köszönöm a segítséget!!

gaboka1

szeretnem megkerdezni hogy eletromos sutoben hany fokon kell sutni koszonom szepen

Hozzávalók

A tésztához

A tésztalap megkenéséhez

A megtöltött tészta megkenéséhez

A töltelék ízlés szerint lehet

Címlapról ajánljuk

További cikkek