Nosalty Logó

Grízes-diós baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Grízes-diós baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Kenés

Összeállítás

Összesen 1166 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Kenés

Összeállítás

Összesen 6997 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Kenés

Összeállítás

Összesen 331 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1166 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    467.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    233 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662.5 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 6997 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 331 Kcal

Hozzávalók

Töltelék

Kenés

Összeállítás

Elkészítés

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

Kenés

  1. A kenéshez a margarint és az olajat összemelegítjük, és jól elkeverjük.

Összeállítás

  1. Egy réteslapot megkenünk az olajos margarinnal, majd ráhelyezünk egy másikat, és ezt is megkenjük.
  2. A lapok szélére kanalazunk a töltelékből oly módon, hogy minden lapra egyenlő arányban jusson belőle. A baklavarolókat óvatosan feltekerjük, majd az olajos margarinnal kent tepsibe helyezzük.
  3. A tetejüket is megkenjük, majd egyenlő méretűre szeleteljük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
  4. A vizet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szeletelt citromot, majd felfőzzük, és 15 percig gyöngyözni hagyjuk. A szirupot részletekben a baklavára kenjük, majd addig sütjük, amíg a baklava felszívta a szirupot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2253
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

NapsütötteVidékünkön 141 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Töltelék

Kenés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.