r
Nosalty Logó

Barackos-diós rétesrózsák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Barackos-diós rétesrózsák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 2503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 276 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy muffinformát enyhén kenjünk ki olvasztott vajjal. Keverjük el a darált diót a barnacukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és az őrölt kardamommal. A barackokat vágjuk félbe, magozzuk ki, és szeleteljük fel nagyon vékonyan.
  2. Fektessünk le egy tésztalapot a munkafelületre, kenjük meg olvasztott vajjal, majd helyezzünk rá egy réteslapot. Kenjük meg vajjal, majd szórjuk meg finoman a diós keverékkel. Tegyünk rá egy újabb lapot, és nyomkodjuk le, hogy összetapadjon. Végül a legfelső réteget is kenjük meg vajjal, majd ezt a folyamatot ismételjük meg a másik 3 réteslappal.
  3. Vágjunk a rétegezett lapokból 6-6 csíkot hosszában egy derelyevágóval vagy éles késsel. Fektessük rá a barackszeleteket úgy, hogy a tetejük kicsit túllógjon a tészta szélén. Szórjuk végig egy kanál diós keverékkel, majd óvatosan tekerjük fel spirálba a tésztát az egyik végétől a másikig. Helyezzük őket az előkészített muffinformákba. Ismételjük meg a maradék tésztacsíkokkal és barackokkal, amíg mind el nem fogy.
  4. Szórjuk meg az egészet a maradék dióval, majd süssük aranybarnára és ropogósra, kb. 35 percig. Félidőnél vegyük ki a sütőből, és azonnal öntsünk rájuk 1-1 evőkanál forró juharszirupot. Tegyük vissza a sütőbe még 15 perce. Miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  5. A tésztarózsákat légmentesen záródó edényben, szobahőmérsékleten legfeljebb 1-2 napig tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2755
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos-diós rétesrózsák
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Ezek a rétestésztával készült barackos rózsahalmok igazán egyszerű és elegáns desszertek mindazoknak, akik szeretnek elbíbelődni a konyhában, hogy otthon is gyönyörű süteményeket készíthessenek, minimális erőfeszítéssel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili