r
Nosalty Logó

Extra szilvás linzeres torta

Walaky
Extra szilvás linzeres torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Szilvás töltelék

788
Kalória
12.9g
Fehérje
94g
Szénhidrát
41.4g
Zsír
205.9g
Víz
298.5g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
47.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szilvás töltelék

Összesen 788 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szilvás töltelék

Összesen 3150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szilvás töltelék

Összesen 213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 788 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    165.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    376 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    823.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1368 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 3150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekavarjuk, majd a többivel szépen összedolgozzuk, leválik az edény faláról, s a kezünkről. Az edényben - lefedve - hagyva, hűtőbe tesszük 1-másfél óráig.
  2. Kivesszük a hűtőből, s ezután egy kb. 26 cm-es kerek jénai tálba - melynek mélysége 5-6 cm - helyezzük a vékonyra nyújtott tésztát úgy, hogy pereme is legyen, 4-5 cm. Nem kell kivajazni a sütőtálat.
  3. Megszurkáljuk villával, letakarjuk sütőpapírral, melyre szárazbabot szórunk - akinek van sütőbabja, az azt, de nekem nincs -, s 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10 percig elősütjük.
  4. Ezt követően kivesszük a sütőből, levesszük róla a sütőpapírral a babot, rászórjuk a tésztára a szilvát, a szilvára a folyadékot ráöntjük, s kb. 45-50 percig, 150 fokra mérsékelt hőfokon sütjük, amíg szép színt kap, s a közepe is átsült. Ha kész, hagyjuk kihűlni, azután szeletelhetjük.
  5. A szilva levet ereszt, ne ijedjünk meg, ha a tetején szirupos lé gyöngyözik, nagyon fincsi az is, s kihűlés után eltűnik! :)

Szilvás töltelék

  1. A szilvát megmossuk, magját eltávolítjuk, negyedekre vágjuk.
  2. A tojásokat kézi habverővel kissé felverjük, kissé habosítjuk a cukrokkal, majd hozzáöntjük a tejszínnel csomómentesre kevert pudingport, összekeverjük, majd mehet a szilvára, amikor kell.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x5

Nincs különösebb story..... egyszerű, zamatos, ízletes, egyszerűen ellenállhatatlan...... ténylegesen nem is tart sokáig, csak a hűtőben való pihentetés, s a végén a kihűlés hosszabbítja meg azt az időt, míg bekebelezhető..... finom illatát érezvén sülés közben, nehéz kivárni :)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek