Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óriásgaluska tükörtojással és virslivel

Óriásgaluska tükörtojással és virslivel
Óriásgaluska tükörtojással és virslivel
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, húsmentes ebédet szerettem volna készíteni, de azért laktatót :-)) Ez az ötlet született, sikerült, elfogyott :-))

hozzávalók / 4 adag

A galuskához

A kifőzéséhez

A feltétnek

A tálaláshoz

ajánlat

Sok tejfölt és reszelt sajt, aki szereti: savanyúság, de lehet ketchup vagy majonéz. Ki mit szeret:-) Zöldborsólevest főztem előtte, azután kitűnő második fogás volt. :-)) Finom házi szörp.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összedolgozzuk a galuska hozzávalóit, annyi vizet használjunk, hogy könnyen szaggatható tésztát kapjunk (ne legyen lágy, de ne is nehezen keverhető).
  2. Feltesszük a vizet főni, amibe kiszaggatjuk majd, a tojást és a virslit mikróban, direkt erre a célra kialakított formában készítjük el (tükörtojás sütő forma és virsli főző forma). Mindegyik 2-2 perc alatt kész van, ezért a legvégén, a tálalás előtt kicsivel bőven elég elkészíteni, természetesen a virsliket meg is lehet főzni, hagyományos módon, a tojást pedig hagyományos módon süthetjük meg serpenyőben, kevés olajban.
  3. A galuska tésztát evőkanállal gombóc, vagy hosszúkás alakúra formázva kiszaggatjuk, és kifőzzük a sós, olajos vízben. Ha feljön a víz tetejére, és kb. 2 percet fő kiszedjük, lecsepegtetjük, ha kifőtt az összes galuska, meleg helyre tesszük.
  4. Kifőzzük a virslit és a tojásokat megsütjük (én mindkettőt a mikróban készítettem el, gyors is, és nem zsíros a tojás, máskor nem szoktam a mikróban sütni, főzni).
  5. Tálaljuk a galuskát a virslivel, tükörtojással, és adjunk mellé sajtot, tejfölt, savanyúságot.
     
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 378
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

galuska főtt virslivel és tojással, virslis-tükörtojásos galuska

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-11-23 16:40

Kedves Sancho!

De igen, ha jobb minőségűt veszel. :-))
Ennyi hús ,egy hús nélküli menüben meg elfér, nem halálos adag, a húst itt kifejezetten: marhára, sertésre, vadakra, szárnyasokra értettem.
Bár igen, a virsli is hús, köszönöm szépen az észrevételt. :-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-11-11 22:12

Kedves Anci!

Sokszor az egyszerű és gyors nagyobb sikert arat, mintha túlbonyolítanám:-))
Köszönöm szépen, aranyos vagy,- várom a Te egyszerű és mégis nagyszerű receptedet:-))
Ma újra a túrós batyus leveseden volt a sor Nálunk:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-11-11 17:56

Kedves Évám !
Egyszerű, de finom ! Az ilyen fajta receptekre is szükségünk van.
Ma tettem fel én is egy egyszerű, de nagyszerű köretet.
Szép estét ! Anci

1052
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
1 tk
víz 1 dl
víz 1 l
1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
tojás 8 db
virsli 40 dkg
sajt 10 dkg
tejföl 4 ek
savanyú káposzta 20 dkg