Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztafőzelék Évi néni konyhájából

Kelkáposztafőzelék Évi néni konyhájából
Kelkáposztafőzelék Évi néni konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ült a hűtőmben egy kínai kel, amit nem szántam sehova. Azért jó a főzelékhez a kínai változat, mert pillanatok alatt kész, lágyabb ízű és állagú, mint hazai társa.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelt 1 cm széles csíkokra szeljük, alaposan megmossuk, kevés vízben feltesszük főzni.
  2. Ha már főtt néhány percig, a főzővizet leöntjük róla és újat engedük alá, de csak annyit, hogy majdnem ellepje, füszerezzük, fedő alatt főzzük.
  3. Közben a burgonyát megpucoljuk, megmossuk, keskeny szeletekre vágjuk és a káposztához adjuk.
  4. Ha a krumpli megfőtt, a tejfölt és a lisztet elhabarjuk, kis adagokban adunk hozzá a káposzta főzőlevéből a hőkiegyenlítés miatt. Ezt a higított tejfölt ráöntjük a káposztára és ekkor hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, 1-2 percig forraljuk, és el is készültünk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 435
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztafőzelék, tejfölös káposztafőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

161
kínai kel 1 kg
burgonya 40 dkg
ételízesítő 1 ek
bors 1 kk
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
majoranna 1 tk
köménymag 1 teáskanál
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd