r
Nosalty Logó

Kelkáposzta főzelék 5. -kolbászos

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Szabolcsi Ildikó
Kelkáposzta főzelék  5. -kolbászos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 1867 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5137.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    3672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1505.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    564 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    735 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4806 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 1867 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a kolbászt karikára, majd félbevágjuk, a káposztát apró csíkokra metéljük, a krumplikat negyedbe, majd szeletekre szabdaljuk.
  2. A kolbászt nagyon kis lángon, óvatosan lepirítjuk. Ezután tesszük hozzá a káposztát és krumplit, a fűszereket, majd kb. félig felengedjük vízzel.
  3. Amikor kb. 3/4-ig megpuhult, a rántással sűrítjük. (Mivel én együtt főzöm a zöldségeket, a krumpli kicsit szétesik, így kevesebb rántás kell.)
  4. Pár percig - időnként megkeverve - kiforraljuk.
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 42529
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 13.

Ajánló

Köménymag-imádók előnyben! :) Persze lehet kevesebbel is készíteni! Ez ne legyen akadálya a kipróbálásnak. :) Mellé bármi, amit szeretünk: pörkölt, fasírt, tükörtojás és így tovább. Kolbász nélkül és a megfelelő körettel lehet vegetariánus étel is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelkáposzta főzelék  5. -kolbászos
Szabolcsi Ildikó 20 recept

Ettem ilyen, olyan, sőt amolyan kelkáposzta főzeléket. Nekünk így ízlik a legjobban. Krumpli szétfőzve, és sok-sok köménymag.

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek