Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült zelleres krumpli

Csőben sült zelleres krumpli
Csőben sült zelleres krumpli
80 perc / előkészület: 15 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie O. készítésében tetszett meg ez a csőben sült krumpli változat. A zellertől, zsályától és parmezántól igazán finom köret 6 főnek elegendő, salátával főételként pedig kb. 3 fő részére kínálhatjuk.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Halak, húsok mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit és a zellergumókat megpucoljuk, a krumplit 3-4 mm-es karikákra vágjuk, a zellert pedig először négybe vágjuk, és úgy szeleteljük hasonló vastagságúra. Nagy tálba tesszük.
  2. A tálhoz öntjük a tejet és a tejszínt. Hozzáadjuk a reszelt parmezán 2-/3-át is.
  3. Sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a durvára vagdosott zsályaleveleket és alaposan össszeforgatjuk a kezünkkel.
  4. Kivajazott tepsibe (vagy egyéb sütőformába- én pl. piteformában készítettem) öntjük az egészet, a tetejét eligazgatjuk, hogy csak krumpli legyen felül.
  5. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe toljuk, kb. 40-50 percre, vagy amíg a krumpli- és zellerkarikák megpuhulnak.
  6. Levesszük a fóliát, meghintjük a maradék sajttal és visszatoljuk a sütőbe. 10-15 perc alatt rápirul a sajt és kész is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 45 175
elküldve: 9
receptkönyvben: 1 120
elkészítve: 46/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zelleres krumpli csőben sütve, zelleres-parmezános-zsályás krumpli csőben sütve

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2015-01-08 20:44

Szia Petra! Megcsináltam köretnek, nagyon finom lett. Annyit változtattam, hogy a fólia leszedése után tettem rá alma girizdeket, majd a sajtot, és így pirítottam meg. A zeller-alma együttes nekem mindig nagyon izlik, itt is jó volt. Köszi a receptet. Zsuzsa

cct
cct Tue, 2015-01-06 12:38

Isteni lett! Karikáztam bele póréhagymát is, minden szépen megpuhult és gyönyörű piros lett. Nekem kicsit tovább sült, de nem kellett vele vacakolni. Szuper recept!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-12-23 11:25

Micsoda illatos, látványos finomság. :) Köszönöm, nagyon szeretem készíteni is, és az is klassz, hogy a család mindig jó étvággyal fogyassza , el is fogy mind!!!! ,- és ez a legnagyobb öröm. :)
Éva-Anyóca

lilianyu
lilianyu Thu, 2011-02-17 20:22

Nagyon jó ez a recept, meg is csináltam!Finom is lett:)
Egy megjegyzésem lenne vagy inkább tanácsom, hogy mielőtt az ember bele teszi a krumplit és a zellert a sütőbe, ha megfözzük és megpároljuk elötte, biztos hogy minden puha lesz és a sütési időt is le tudjuk csökkenteni!!(ez csak egy jó indulatú megjegyzés)
A fotó tényleg szép, ezért is készítettem el!:)
üdv:Lili

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2011-03-03 23:39

Kedves Lilianyu!
Én nagy zelleres krumpli-rajongó vagyok, nagyon gyakran készítem. Szerintem épp az a pláne benne, hogy nincs előtte megfőzve, hanem a saját és egymás levében párolódik össze a kétféle íz + az öntet.
Igaz, így tényleg sokáig tart (1 óra biztosan van), de garantáltan tökéletesen puha lesz minden és a szaft is besűrűsödik ezalatt. Ha nagyon muszáj, fel lehet pörgetni az eseményeket főzéssel, de igazi így lesz.
Mindenkit üdvözöl: Koszider

263
zeller 40 dkg
burgonya 60 dkg
tej 2 dl
habtejszín 2 dl
parmezán sajt 10 dkg
zsálya 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint