r
Nosalty Logó

Csőben sült zelleres krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Csőben sült zelleres krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1579 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 263 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1752 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 1579 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és a zellergumókat megpucoljuk, a krumplit 3-4 mm-es karikákra vágjuk, a zellert pedig először négybe vágjuk, és úgy szeleteljük hasonló vastagságúra. Nagy tálba tesszük.
  2. A tálhoz öntjük a tejet és a tejszínt. Hozzáadjuk a reszelt parmezán 2-/3-át is.
  3. Sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a durvára vagdosott zsályaleveleket és alaposan össszeforgatjuk a kezünkkel.
  4. Kivajazott tepsibe (vagy egyéb sütőformába- én pl. piteformában készítettem) öntjük az egészet, a tetejét eligazgatjuk, hogy csak krumpli legyen felül.
  5. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe toljuk, kb. 40-50 percre, vagy amíg a krumpli- és zellerkarikák megpuhulnak.
  6. Levesszük a fóliát, meghintjük a maradék sajttal és visszatoljuk a sütőbe. 10-15 perc alatt rápirul a sajt és kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 56362
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 21.

Ajánló

Halak, húsok mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jamie O. készítésében tetszett meg ez a csőben sült krumpli változat. A zellertől, zsályától és parmezántól igazán finom köret 6 főnek elegendő, salátával főételként pedig kb. 3 fő részére kínálhatjuk.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon szép ez a kép!Mindjárt a receptet is elolvasom.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Nagyon jó ez a recept, meg is csináltam!Finom is lett:) Egy megjegyzésem lenne vagy inkább tanácsom, hogy miel?tt az ember bele teszi a krumplit és a zellert a süt?be, ha megfözzük és megpároljuk elötte, biztos hogy minden puha lesz és a sütési id?t is le tudjuk csökkenteni!!(ez csak egy jó indulatú megjegyzés) A fotó tényleg szép, ezért is készítettem el!:) üdv:Lili

koszider

Kedves Lilianyu! Én nagy zelleres krumpli-rajongó vagyok, nagyon gyakran készítem. Szerintem épp az a pláne benne, hogy nincs el?tte megf?zve, hanem a saját és egymás levében párolódik össze a kétféle íz + az öntet. Igaz, így tényleg sokáig tart (1 óra biztosan van), de garantáltan tökéletesen puha lesz minden és a szaft is bes?r?södik ezalatt. Ha nagyon muszáj, fel lehet pörgetni az eseményeket f?zéssel, de igazi így lesz. Mindenkit üdvözöl: Koszider

Éva-Anyóca

Micsoda illatos, látványos finomság. :) Köszönöm, nagyon szeretem készíteni is, és az is klassz, hogy a család mindig jó étvággyal fogyassza , el is fogy mind!!!! ,- és ez a legnagyobb öröm. :) Éva-Anyóca

cct

Isteni lett! Karikáztam bele póréhagymát is, minden szépen megpuhult és gyönyör? piros lett. Nekem kicsit tovább sült, de nem kellett vele vacakolni. Szuper recept!

vmzsuzsa

Szia Petra! Megcsináltam köretnek, nagyon finom lett. Annyit változtattam, hogy a fólia leszedése után tettem rá alma girizdeket, majd a sajtot, és így pirítottam meg. A zeller-alma együttes nekem mindig nagyon izlik, itt is jó volt. Köszi a receptet. Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?