r
Nosalty Logó

Kecskesajtos csőtészta mézes szezámmal

Mese - Habbal (J. Hanna)
Kecskesajtos csőtészta mézes szezámmal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Szósz

Szezámdísz

774
Kalória
19.6g
Fehérje
72.6g
Szénhidrát
45.7g
Zsír
53.6g
Víz
60g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
14.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szósz

Szezámdísz

Összesen 774 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szósz

Szezámdísz

Összesen 1550 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szósz

Szezámdísz

Összesen 354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 774 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3693.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    2038 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1550 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

Szósz

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. A vajat a tűzhelyen megolvasztjuk. A fazék legyen akkora, hogy később a tészta is elférjen benne. Ha a vaj folyékony, hozzátesszük a tejfölt, 1 gyors kavarás, majd hozzátesszük a kecskesajtot, a 3 evőkanál tejet, majd legvégül a mustárt. Épp csak egy forrásnyi ideig hagyjuk főni mindezt; legfeljebb 10 percig. Folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen oda.
  3. Ha a szósz kész, hozzáöntjük a tésztát a maradék 2 ek. tejjel, és összekeverjük

Szezámdísz

  1. A szezámmagot lefedett serpenyőben, forró tűzhelyen, olaj nélkül (önmagában) megpirítjuk. 2 perc maximum. A serpenyőt folyamatosan rázogatva nem ég oda a szezám. A fedő alatti vékony pára kicsit puhítja a magot.
  2. A pirított szezámhoz az utolsó pillanatban tesszük az 1 ek. mézet (vagy az 1,5 ek. juharszirupot). Közepes lángon, egy percig összeforgatjuk őket.
  3. A kész tésztára szórjuk a szezámot, petrezselyemmel lehet díszíteni <3 :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

Másféle tésztát szerettem volna mára, de nem ahhoz volt alapanyag. Az tengeri herkentyűs. Gyors és nagyon finom az is, legközelebb mutatom. A mostani tészta mennyiségében viszont nem vagyok biztos; nem mértem. 2 főre szól a recept.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek