Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás krémes Fahéjtól

Karamellás krémes Fahéjtól
Karamellás krémes Fahéjtól
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (180)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kolléganőm kínált ilyen sütivel a névnapján. Akkor ettem életemben először. Azonnal tudtam, ez sikert aratna a családom körében. Kértem is a receptjét, persze az összes többi munkatárssal egyetemben. Itthon nagyon aggódva fogadták, ahogy nekiálltam megsütni. A sok megszokott sütemény helyett hogyhogy ezt sütöm húsvétra? Annyira kíváncsiak voltak/tunk az eredményre, hogy -bár ilyen még sose fordult elő- nagyszombat délben nem bírtuk tovább, és megkóstoltuk, mit fogunk enni a húsvéti ebéd után. Úgy megkóstoltuk, hogy a fele egyszerre elfogyott. Hihetetlenül ízlett mindenkinek, nagyon különlegesnek találták. A karamella ugyanis egy új íz a mi repertoárunkban, ahol eddig mindig csak a csokis meg a vaníliás volt a kívánságlistán. De csak eddig!  :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

A tetejére

ajánlat

Igen, én is cukrászhab és pudingpor ellenes vagyok. De ebben az esetben mégis ezt ajánlom. Biztonságosan és garantáltan jó keményre felverhető, és nem esik össze másnapra. Az igazi tejszínhez habfixáló vagy zselatin kellene, nem is tudom, de ha azok bele kerülnek, akkor már úgyis benne lesz a szintetikus anyag. Egyszer-egyszer használva semmi bajunk nem lesz tőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Hűtőben pihentetjük egy fél órát, majd téglalap alakúra nyújtva, jól kivajazott-kilisztezett tepsi hátán két lapot sütünk. Ne süssük sötétre!
  2. Az alsó krémhez összevegyítjük a pudingport a liszttel és a cukorral, hozzáöntjük a folyadékokat, és csomómentesre keverjük. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
  3. A porcukrot kikavarjuk a szobahőmérsékletű margarinnal, majd habosra kavarjuk a kihűlt pudinggal.
  4. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta egyik lapjára.
  5. A 6 ek cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a vizet, és szirupot főzünk. Kihűtjük.
  6. A tejszínhabot felverjük, közben hozzá adagoljuk a karamelles szirupot.
  7. Ezt a habot a vaníliás krém tetejére simítjuk.
  8. Erre tesszük a második lapot.
  9. A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, a forró vizet apránként adva hozzá. Ezt simítjuk a felső lapra.
  10. Hűtőben egy napot állni hagyjuk, addig a tészta megpuhul.
  11. Óvatosan szeleteljük, jó éles késsel, függőlegesen tartva azt, mert a máz könnyen törik.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 95 050
elküldve: 113
receptkönyvben: 1 969
elkészítve: 57/118
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos krémes, krémes karamellás tetővel, vaníliás krémes

Hozzászólások (180)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2014-12-25 01:11

:))) Ez szuper! Mindig jó étvágyat hozzá!
Boldog karácsonyt! Üdv: Fahéj

czinkne
czinkne Sun, 2014-09-28 06:36

Kedves Fahéj!

Régóta nézegettem ezt a receptet, de csak a múlt héten mertem nekivágni az elkészítéshez. Gyakorlott vagyok a konyhában, de a tepsi hátán sütés mindig elbizonytalanít. Nekem az nehéz! A süti nagyon jól sikerült, bár az elején megijedtem, mert igen puha volt a tészta és sokszori nekifutásra sikerült csak kinyújtani, de persze a vendégek ebből nem érzékeltek semmit. Ők csak a finom és mutatós végeredményt értékelték, így nagyon megdicsértek érte. Köszönöm!

akkaja
akkaja Fri, 2014-04-18 13:11

Ez nagyon nagyon jóóó! Anyósom (!) megkért (!), hogy süssek neki ilyet húsvétra! Anyósom! :) Már nem először sütöm, de tiszta ideg vagyok... Anyósom... és ez nincs kiposztolva a "fészbukon"???

Fahééj
Fahééj Sat, 2014-02-22 15:41

Ez egyszerűen valami zseniális recept! Nagyon-nagyon-nagyon ISTENI sütemény!
Ezer hála és köszönet érte Kedves Fahéj!:)

bumboka
bumboka Mon, 2013-12-23 12:32

Kedves Fahéj!Az lenne a kérdésem,hogy a máznál a 10 porcukor milyen mennyiség?10 evőkanál?10 dekagramm?

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-04-19 18:21

Kedves Fahéj:)
A többség véleménye alapján a - szavazatokat látva - Te lettél győztes:) Gratulálok hozzá! Nagyon szép hétvégét kívánok:) Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-04-19 19:48

Kedves Gabi! Köszönöm a gratulációt! És köszönöm, hogy a kedves szavazók döntése alapján nyerhettem egy minőségi botmixert. :) Neked is szép hétvégét kívánok! :)
Üdvözlettel: Fahéj

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-04-19 16:42

Kedves Fahéj!

Tiszta szívemből gratulálok az első helyezett krémeshez, melyet a hosszú verseny során soha nem előzött meg senki. Szeretettel: Évinéni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-04-19 19:42

Nagyon köszönöm! És azt is, hogy figyelemmel kísértél!
Szép hétvégét! Üdvözlettel: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-04-19 19:41

Köszi, Ági! És mégegyszer köszi a szavazatokat! :)
Szép estét! Puszi: Fahéj

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2013-04-09 10:18

Kedves Fahéj!
Gratulálok az első helyezéshez. Igazán megérdemelten, fölényesen nyertél. Szép wellness hétvégét kívánok. Piroska

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-04-09 14:27

Kedves Piroska!
Még nem tudom az eredményt. A legtöbb szavazatot kapó, ha jól olvastam, botmixert nyer és nem hétvégét. Én azért is neveztem, a wellness hétvégét pedig vigye a legszerencsésebb és a legügyesebb szakács. (Mert 3 kategóriában osztanak díjakat):))
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-04-07 22:54

Kedves Rita!
Köszönöm! Én is gratulálok Neked, a Te helyezésed is nagyon szép!
Üdv: Fahéj

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-04-06 21:05

Nem tudok szavazni Fahejka, ezek szerint vege a versenynek? MEGNYERTED??? Remelem! T:)))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-04-06 21:27

Tormica, a versenynek vége! Köszi a szavazatokat. :) Hogy megnyertem-e? Hivatalosan még nem, várom az értesítést. Három kategóriában lesz nyertes, a legtöbb szavazat-versenyben én állok elől, úgy néz ki.
Ui: szilaj egy kenyerem lett, tk kovászos-graham lisztes, mint egy szétrepedt és felpuffadt diszkosz :DDD, de nagyon finom.
Puszillak: Fahéj

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-04-07 09:09

Nos, akkor GRATULA mindkettohoz!!! Most dobtam fel egy vadkovaszos NOKEDLI (!) recit! Ezt kapd el....;) Selymes, ugros lett...megy tovabb a kiserletezes....Probaltal tesztat, vagy nem? Kellemes vasarnapot, puszi, T:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-04-07 11:31

Nokedli oké!!! Imádom, azt is fogom próbálni. Nem, sajna tésztát még nem csináltam, mert nem volt időm, csak a "kötelező programra". :) De ami késik, nem nyúlik... :))
P: F:)

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2013-04-05 23:58

Csodálatosan szép a sütemény,kész remekmű! Gratulálok és én is adom a szavazatomat örömmel!Bitos,hogy hamarosan elkészítem és mentettem.Köszönöm a receptet!!
Üdvözlettel:Helena

Jeanette21
Jeanette21 Wed, 2013-03-27 08:01

Ez a sütit karácsonykor készitettem elsönek,hibátlan nagyon finom könnyü kis krémes. Az ilyen receptekéért -izekéért érdemes egyáltalán felébredni,szebbé teszik a napjaim szinte minden másnap vagy 3-adnap sütök,nem csak azért mert ez a szakmám..hanem azért mert boldogáá tesz és finom is végeredmény nem is kell több! :D

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-03-27 14:21

Ó! Szóval egy cukrász dicsérte meg a receptemet? Hát akkor duplán büszke vagyok. :) Sütni valóban jó! Nekem nem kell sajnos harmadnaponta, mert nincs aki befalná, én meg nem ehetek egyfolytában sütit. De ha napokig nem sütök, hiányérzetem van, ott kóválygok a konyhában, hogy legyen már hétvége, hogy süthessek valami finomságot. És nem csak az ízéért, hanem magáért a sütés öröméért.
Üdv: Fahéj

ildica
ildica Tue, 2013-03-19 16:34

Elkészítettem, pont mindent ugyanúgy csináltam ahogy a recepted diktálta. Nagyon ízlett mindenkinek, bár két kockánál többet nem lehet belőle megenni. :) A tetejéről viszont lecsorgott a máz a hűtőbe. Valamennyi maradt azért rajta, de a java a hűtőben landolt, Azért az ízhatáson nem rontott semmit sem. Szavaztam már többször és drukkolok hogy te nyerjél! Szép napot!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-03-19 16:45

Kedves Ildica!
Nagyon sajnálom, hogy lecsurgott a máz. :( Nem tudom, mitől lehetett.
Köszi szépen a szavazatokat!
Üdv: Fahéj

boxerbaba
boxerbaba Mon, 2013-03-18 03:54

Kedves Fahéj!
Majdnem mindennap "dobok" Neked egy szavazatot! Istenien néz ki a krémesed!!! Meg a többi recepted is szuper! Akinek pedig nem tetszik,nem értem,mit keres az oldaladon!!! Sok sikert,drukkolok Neked! Üdv.: Edit

vanilia61
vanilia61 Sat, 2013-03-16 16:32

Kedves Fahéj!
A kedvencem,és én is fözött krémmel készitem:) kilikk!

617
finomliszt 25 dkg
szódabikarbóna 1 kk
porcukor 10 dkg
margarin 5 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
méz 1 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
finomliszt 2 evőkanál
cukor 2 ek
tej 5 dl
víz 2 dl
porcukor 10 dkg
margarin 25 dkg
cukor 6 ek
víz 1 dl
habtejszín 500 ml
karamellás pudingpor 2 tasak
porcukor 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
víz 3 ek