r
Nosalty Logó

Karfiolos-virslis omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vnémarika
Karfiolos-virslis omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 525 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2099 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    963 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 525 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    167.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8459.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2291 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    3851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1465 micro
Összesen 2099 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virsliket karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsákra szedjük, vagy a nagyobb rózsákat "gombásra" vágjuk.
  2. A sajtot lereszeljük, és kb. 2/3 -át a felvert tojással összekeverjük.
  3. A felkarikázott virslit olajon kissé megsütjük, majd azt az olajból kiszedve, félrerakjuk. Az előkészített karfiolt az olajba tesszük, és puhára pároljuk, hozzáadva a fokhagymát, ízlés szerinti borsot és kevés sót. Mikor a karfiol megpárolódott, kb. 5-10 perc, a félrerakott virslit is hozzáadjuk, és még pár percig együtt sütjük, de már fedő nélkül.
  4. Ekkor a tojás-sajt keveréket ráöntjük, és néha belekeverve összesütjük.
  5. Még forrón sajtot reszelünk rá, és így tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4155
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Ajánló

Ha lehet, mindig jó minőségű virslit használjunk. Én a frankfurti jellegű virslikre szavazok, mert ezek kissé füstölt ízűek. Az sem baj, ha a fokhagyma és a bors kicsit több benne, és esetleg a sajt is lehet vegyesen, felesen füstölt és klasszikus.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karfiolos-virslis omlett
vnémarika 12 recept

Még sok évvel ezelőtt az egyik kereskedelmi rádióban hallottam hasonló receptet, ízlésem szerint feljavítottam, finomítottam, és azóta népszerű reggeli, vacsora a családban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek