r
Nosalty Logó

Karfiolos-virslis omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vnémarika
Karfiolos-virslis omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2099 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    963 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 525 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    167.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8459.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2291 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    3851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1465 micro
Összesen 2099 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virsliket karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsákra szedjük, vagy a nagyobb rózsákat "gombásra" vágjuk.
  2. A sajtot lereszeljük, és kb. 2/3 -át a felvert tojással összekeverjük.
  3. A felkarikázott virslit olajon kissé megsütjük, majd azt az olajból kiszedve, félrerakjuk. Az előkészített karfiolt az olajba tesszük, és puhára pároljuk, hozzáadva a fokhagymát, ízlés szerinti borsot és kevés sót. Mikor a karfiol megpárolódott, kb. 5-10 perc, a félrerakott virslit is hozzáadjuk, és még pár percig együtt sütjük, de már fedő nélkül.
  4. Ekkor a tojás-sajt keveréket ráöntjük, és néha belekeverve összesütjük.
  5. Még forrón sajtot reszelünk rá, és így tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4202
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Ajánló

Ha lehet, mindig jó minőségű virslit használjunk. Én a frankfurti jellegű virslikre szavazok, mert ezek kissé füstölt ízűek. Az sem baj, ha a fokhagyma és a bors kicsit több benne, és esetleg a sajt is lehet vegyesen, felesen füstölt és klasszikus.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
vnémarika 12 recept

Még sok évvel ezelőtt az egyik kereskedelmi rádióban hallottam hasonló receptet, ízlésem szerint feljavítottam, finomítottam, és azóta népszerű reggeli, vacsora a családban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...