Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos-virslis omlett

Karfiolos-virslis omlett
Karfiolos-virslis omlett
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sok évvel ezelőtt az egyik kereskedelmi rádióban hallottam hasonló receptet, ízlésem szerint feljavítottam, finomítottam, és azóta népszerű reggeli, vacsora a családban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha lehet, mindig jó minőségű virslit használjunk. Én a frankfurti jellegű virslikre szavazok, mert ezek kissé füstölt ízűek. Az sem baj, ha a fokhagyma és a bors kicsit több benne, és esetleg a sajt is lehet vegyesen, felesen füstölt és klasszikus.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A virsliket karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsákra szedjük, vagy a nagyobb rózsákat "gombásra" vágjuk.
  2. A sajtot lereszeljük, és kb. 2/3 -át a felvert tojással összekeverjük.
  3. A felkarikázott virslit olajon kissé megsütjük, majd azt az olajból kiszedve, félrerakjuk. Az előkészített karfiolt az olajba tesszük, és puhára pároljuk, hozzáadva a fokhagymát, ízlés szerinti borsot és kevés sót. Mikor a karfiol megpárolódott, kb. 5-10 perc, a félrerakott virslit is hozzáadjuk, és még pár percig együtt sütjük, de már fedő nélkül.
  4. Ekkor a tojás-sajt keveréket ráöntjük, és néha belekeverve összesütjük.
  5. Még forrón sajtot reszelünk rá, és így tálaljuk.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 003
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

vnémarika

Mióta szakács: 2011.06.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

virlslis-tojásos karfiol, karfiol a'la vesz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

525
virsli 280 g
karfiol 1 közepes fej
tojás 6 db
sajt 20 dkg
fokhagyma 4 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek