Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos karfiol ropogós

Sajtos karfiol ropogós
Sajtos karfiol ropogós
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Senki nem eszi meg a családban a karfiolt a furcsa állaga miatt. Így csempésztem az asztalra ezeket a golyócskákat, és nagyon ízlett mindenkinek. Még a férjem is dicsérte, pedig a karfiolt messze elkerüli:).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fűszeres tejföllel isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, rózsákra szedjük, majd sós vízben puhára főzzük.
  2. A burgonyát is megfőzzük, majd krumplinyomóval összetörjük a karfiollal együtt.
  3. Hozzáadjuk a 2 tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk, és egy pici szerecsendiót is teszünk bele. Összekeverjük, és annyi lisztet teszünk bele, hogy egy jól formázható masszát kapjunk.
  4. Kis golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 924
elküldve: 13
receptkönyvben: 622
elkészítve: 15/29
Facebookon megjelent: -

szakács

bokibo

Mióta szakács: 2011.05.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

karfiolgolyók , sajtos rántott karfiolgolyók, ropogós karfiolfalatok

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyevocska
Gyevocska / Gyevocska Fri, 2013-11-01 14:57

Nagyon finom :) A liszt miatt nem kell aggódni, elég annyit hozzá tenni, hogy tűrhető állagú legyen, aztán vizes kanállal adagolni a zsemlemorzsába. Szépen formázható. Tényleg nagyon ízletes, gratulálok a recepthez :)Gyakran el fogom készíteni.

Bejus86
Bejus86 Thu, 2011-11-10 15:14

Segítsen rajtam valaki!
Mennyi lisztet vesz fel a massza? Csak úgy nagyjából? Mennyi lisztet "normális" beletenni?
Amikor először csináltam, lisztezés közben azt mondtam, hogy többet nem csinálok ilyet. De valahogy kisütöttem, és ízre isteni volt, úgyhogy ma megint belevágtam.
De én valamit vagy nagyon elrontok, vagy normális, hogy ilyen rengeteg liszt után is csak ragadok belefele?
Én csak szórom, szórom bele a lisztet, egyre jobban ragad az egész, de formázni képtelenség...
Végül ma is csak kanállal szaggattam bele valahogy az olajba, de valahogy nem az igazi! Ez a mai adagom már nem is lett olyan finom, mint a múltkori, ebből nagyon kiérződik a liszt... Tehát ma is elhangzott, hogy soha többet!
De mivel imádom a karfiolt, mégsem szeretném még feladni, csak azt nem tudom mit rontok el...????

Ollocska
Ollocska / Ollocska Fri, 2013-11-15 09:25

Furcsa, hogy ezt a hsz-t nemreg irtad, mert ilyen akkor szokott elofordulni krumplival kevert tesztaknal, amikor a krumpli meg tul vizes, szoval inkabb tavasszal. Talan lehet, hogy nem hutotted ki a krumplit teljesen? Probald ki ugy, hogy hutohidegre hutod lisztezes elott, ugy nem vesz fel annyit (remelhetoleg).

marcipann
marcipann / marcipann Sat, 2011-09-17 12:16

Tegnap megcsináltam. Nagyon fincsi lett. Maradt belőle kettő mára és másnaposan is nagyon jó, nem szívta meg m agát olajjal. Szuper. Máskor is meg fogok csinálni. Köszi a receptet

ani18x
Egészségesanyuci / ani18x Wed, 2011-07-20 19:02

Isteni volt! A párom is evett belőle, ami nála nagy szám, mivel nem eszi meg a karfiolt!Fűszeres tejföllel ettük, mind elfogyott! Köszönet!

varikriszti
varikriszti Wed, 2011-06-01 09:05

Kedves bokibo!Tegnap elkészítettem a családnak és nagyon ízlett nekik,bár egy kicsit elsóztam.Sajt mártást készítettem hozzá. A 6 éves gyerekeim nem győzték enni.Egyébként szeretjük a karfiolt így van még egy módja,hogy el tudjam készíteni a családomnak.Kibróbálom, majd más zöldséggel is.Köszi a receptet.Üdv.:Kriszta

bokibo
bokibo / bokibo Wed, 2011-06-01 12:14

Kedves Varikriszti! Örülök, hogy ízlett:) Mi majonézzel szoktuk enni, de jó ötlet a sajtmártás! Üdv: Kriszti

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-05-28 17:17

Kedves Bokibo!
micsoda csíny a ffiak átverésére,nagyon tetszett a storyd,zseniális,és a recept is klassz,mentem,én imádom a karfiolt!
Üdv.:Zsuzsi

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-05-28 07:49

Kedves Bokibo ! Gratula az első receptedhez ! Elsőnek teszem a receptkönyvembe. hi-hi Nagyon tetszik. Üdvözöllek közöttünk:)) Üdv Edit

885
karfiol 1 közepes fej
burgonya 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
sajt 10 dkg
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl