r
Nosalty Logó

Csőben sült karfiol mustáros-fehérboros zeller- és mandulamártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Csőben sült karfiol mustáros-fehérboros zeller- és mandulamártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2043 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1022 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    174.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3553.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    852 mg
  • Foszfor
    1627 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2043 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy nagy fazékban felforralunk sós vizet. A vízbe szórjuk a karfiolt és az apróra vágott zellergyökeret.
  2. A karfiolt hat perc főzés után kivesszük, lecsepegtetjük, majd tepsire tesszük, sóval, borssal, olívaolajjal, cukorral, vagy sziruppal ízesítjük, az egészet összekeverjük.
  3. Ha a zeller megpuhult, lecsepegtetjük, egy blenderbe kanalazzuk, hozzáadjuk a mandulát, fokhagymát, sót, borsot és citromlevet, és simára turmixoljuk.
  4. Ráöntjük a karfiolra, és 20-25 percre a sütőbe tesszük. Zellerlevéllel és füstölt paprikával megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1612
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 18.

Ajánló

Tsvitna kapusta z sous hirchytsia, azaz csőben sült karfiol mustáros-fehérboros zeller- és mandulamártásban

Receptkategóriák

Steiner Kristóf és párja, Nimi isteni saláta receptje, amelyet a #CookForUkraine adománygyűjtő élő főzése keretein belül készített el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek