Nosalty Logó

Karamellmázas francia krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellmázas francia krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez és a habhoz

A mázhoz

Összesen 732 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez és a habhoz

A mázhoz

Összesen 5857 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez és a habhoz

A mázhoz

Összesen 232 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 732 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    298.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.4 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1376.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2815 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2690 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1473 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 5857 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a habhoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat gyúrjuk össze alaposan. Két részre osszuk el. Nyújtsuk ki kb 30x25 cm-re, és villával szurkáljuk jól meg. Tegyük egy tepsi hátára. 220 fokon süssük meg. Kb. 12 perc alatt. Hagyjuk kihűlni. Az egyik megsült tésztát egy mélyebb falú (normál, nem gáztepsi) tepsibe fektetjük, majd erre kerül a krém.
  2. Nyújtsuk ki a másik tésztát is, és villával szurkáljuk jól meg. Tegyük egy tepsi hátára. Ezt is süssük meg.
  3. Egy nagy lábasba feltesszük a víz 3/4-ét forrni a cukor 1/3-ával. A pudingporokat a maradék vízzel csomómentesre keverjük. Ha forr a víz, adjuk hozzá a kikevert pudingokat, és jó sűrűre főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral. Melegen, lazán keverjük a kész pudingba.
  4. Az egyik tésztát egy tálcára/tepsibe tesszük. A kész krémet melegen simítsuk rá a tésztára egyenletesen. Hagyjuk jól kihűlni, hogy megdermedjen. Felverjük addig a tejszínt is. Karamell-mázhoz a cukrot egy lábosban kevés vízzel összeolvasztjuk. A kávét a tejjel és a liszttel keverjük össze, és adjuk a cukorhoz. Kicsit besűrítjük, levesszük a tűzről, és keverjük bele a margarint, és azonnal simítsuk rá a másik tésztalapra. Gyorsan vágjuk fel akkora kockákra, amekkorára majd vágni szeretnénk a sütit, mert ha megköt töredezni fog rajta a máz ha akkor vágjuk el.
  5. A megdermedt vaníliás krémre rákenjük a felvert tejszínt. A tetejére helyezzük a tetőt. Pár órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 312
  • Össznézettség: 221930
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyakran csinálom. Szerintem finomabb, mint a bolti.

Hozzászólások

pussycat

Ebbe most rogton bele tudnek harapni:)) olyan guszta! Nagyon ugyes vagy, ez gyonyoru:) Udv. Veronika

Törölt felhasználó

Köszi szépen. Készitsd el te is bátran mert egyáltalán nem nehéz :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Hát én megcsináltam, de soha többet nem fogom! Csak azért regisztráltam, hogy elmondjam ezt ITT mindenkinek! Ezzel a kedvenc sütimmel kb. 20 ember el?tt égtem le, akiknek szerettem volna megcsinálni! Elmondanám, hogy nem ez volt az els? sütim életemben, meg nem is a második...s?t még itteni receptb?l is csináltam már egy jó párat! Szerintem ebben a receptben semmi sem jó! Konkrétan: 1--A tészta olyan kemény lett, -pedig mindent jól csináltam, kimértem szépen-, hogy szinte vágni sem (!) lehetett! El?ször azt hittem, majd biztos a krémt?l megpuhul...hát nem! Maradt "csizmatalp"! Aki szerint ez a tésztája, az még nem evett jó krémest. Köze sincs ahhoz a puha leves tésztához, amib?l ténylegesen a cukiban csinálják! 2--Elég fura volt, hogy vízzel kell pudingot f?zni...de gondoltam megcsinálom, mert ez van ideírva! Megkóstolva b?n rossz volt, hozzákeverve a cukros tojásfehérje segített rajta, de nem lettem "meggy?zve"! 3--A cukormáz viszont - ha lehet ezt még fokozni- "feltette az i-re a pontot"!!! Az olyan folyós és rossz lett, ami se akkor, se kés?bb nem szilárdult meg (1 nap múlva sem!). Nemhogy felvágni nem lehetett.., örültem, ha nem folyik szerte szét...így a felvágás már szóba sem jöhetett! Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az elkészítési id? kb. 2,5 óra, és nem 1 óra... de oké...mondjuk, hogy én nagyon "ügyetlen" vagyok.., viszont aki nem tizedjére csinálja az szerintem szintén nagyon "ügyetlen" lesz! Én is a fotó miatt választottam ezt a receptet, de most már azt sem hiszem el, hogy az egy házilag készített süti fotója és nem egy cukrász fotó. Már csak azért sem, mert a fotón is -én- leveles tésztával látom! Amúgy nagyon érdekelne, -és ezt hasznos lett volna beleírni a receptbe-, hogy milyen tejszínb?l sikerülhet otthon, olyan "cukrász" tejszínhabot csinálni, amit fel lehet kemény habbá verni, fel lehet kenni és utána nem folyik szét, hanem úgy áll ahogy a képen! Biztos bennem van a hiba..., de úgy vélem, ha már receptet adunk közzé, aminek - vélhet?en- nem az a célja, hogy felbosszantsuk azt, aki meg szeretné csinálni, akkor próbáljunk már meg reális elkészítési id?t megadni. Én azt elhiszem, hogy századszorra már nagyon gyorsan megy, de arra is gondolni kéne,hogy aki el?ször próbálja ki, annak több id?re lesz szüksége!Az 1 óra pedig igen messze van a valóságtól! Én, ha elolvasok egy receptet és azt írják oda, hogy 1 óra az elkészítési ideje, akkor nem arra fogok gondolni, hogy a Stahl Judit 1 óra alatt el tudja készíteni a tv-ben az el?készített alapanyagokból, hanem arra, hogy ÉN OTTHON EGYEDÜL ELKÉSZÍTEM elejét?l a végéig 1 óra alatt.

Törölt felhasználó

Kössz! A krémes eddig is tiszta sor volt,Szeretjük. A karamelizált tet?t pedig kipróbálom.

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, köszönöm. :)

Törölt felhasználó

Én köszönöm :)

Szakiani

Pont a krémes tetejére való karamellmáz receptjére vadásztam, erre tessék: ott mosolygott rám a címlapon. Köszönöm, biztosan kipróbálom majd.

Törölt felhasználó

Elkészítettem, nagyon finom lett! De lenne egy kérdésem: a tetején a máz kicsit hígabb, mint szerettem volna, kicsit lecsurgott az oldalán és átlátszó, de ízre tökéletes. Mi lehetett a baj?

Törölt felhasználó

Örülök hogy izlett. Szerintem a cukrot jobban karamelizálni kellett volna akkor és utána jól bes?riteni.

Törölt felhasználó

Köszi, legközelebb megpróbálom így. Üdv, Ildikó

Törölt felhasználó

Elmentettem, a hétvégén megsütöm! Köszönöm a receptet! Üdv: Klári

Törölt felhasználó

Remélem hogy nagyon jól sikerül.

Szilviaa

Megcsináltam ezt a karamellmázat, de nekem nem ilyen lett sajnos. Hanem olyan, mint a dobos torta tetején lév? máz. Miután beletettem a tejet, azután sem világosodott ki ilyen szín?re..:( A végén már öntögetni kezdtem hozzá a tejet, hátha világosodik, de még 3 decit?l sem lett sokkal világosabb. Nem tudom mit ronthattam el..?

Éva házias konyhája

Kedves Keszti ! Már nagyon régota készitem ezt a receptet, és mindig sikerül. Nagyon finom.

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem, másodszorra is sikerült,olyan,mint a képen! Köszönöm a receptet,tényleg finomabb,mint a bolti,már nem is akarok venni,mert az elkészítése is pofon egyszer? és megvan egy óra alatt!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a habhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk