Karamellmázas francia krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
19g margarin134 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez és a habhoz
-
64 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
100g víz0 kcal
-
44g habtejszín128 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
A mázhoz
-
5g tej3 kcal
-
23g porcukor87 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
6g margarin45 kcal
Összesen
732
Kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez és a habhoz
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
800g víz0 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
A mázhoz
-
40g tej22 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
50g margarin359 kcal
Összesen
5857
Kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
5.9g margarin43 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez és a habhoz
-
5.3g vaníliás pudingpor20 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
7.9g tojásfehérje4 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
31.7g víz0 kcal
-
13.9g habtejszín40 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
A mázhoz
-
1.6g tej1 kcal
-
7.1g porcukor28 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
2g margarin14 kcal
Összesen
232
Kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.6 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 172.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
732
Kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.3 g
Zsír
-
Összesen 298.1 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 665 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2083.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 711 mg
-
Nátrium 570 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 740.4 g
-
Cukor 406 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1376.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2815 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 2690 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1473 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
5857
Kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
232
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
15 dkg margarin
-
1 db tojássárgája
-
1 dl tejföl
-
1 ek ecet
-
1 csipet só
A krémhez és a habhoz
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dkg cukor
-
5 db tojásfehérje
-
15 dkg porcukor
-
0.8 l víz
-
3.5 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
A mázhoz
-
0.4 dl tej
-
18 dkg porcukor
-
2 ek víz
-
0.5 teáskanál instant kávé
-
1 evőkanál finomliszt
-
5 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókat gyúrjuk össze alaposan. Két részre osszuk el. Nyújtsuk ki kb 30x25 cm-re, és villával szurkáljuk jól meg. Tegyük egy tepsi hátára. 220 fokon süssük meg. Kb. 12 perc alatt. Hagyjuk kihűlni. Az egyik megsült tésztát egy mélyebb falú (normál, nem gáztepsi) tepsibe fektetjük, majd erre kerül a krém.
- Nyújtsuk ki a másik tésztát is, és villával szurkáljuk jól meg. Tegyük egy tepsi hátára. Ezt is süssük meg.
- Egy nagy lábasba feltesszük a víz 3/4-ét forrni a cukor 1/3-ával. A pudingporokat a maradék vízzel csomómentesre keverjük. Ha forr a víz, adjuk hozzá a kikevert pudingokat, és jó sűrűre főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral. Melegen, lazán keverjük a kész pudingba.
- Az egyik tésztát egy tálcára/tepsibe tesszük. A kész krémet melegen simítsuk rá a tésztára egyenletesen. Hagyjuk jól kihűlni, hogy megdermedjen. Felverjük addig a tejszínt is. Karamell-mázhoz a cukrot egy lábosban kevés vízzel összeolvasztjuk. A kávét a tejjel és a liszttel keverjük össze, és adjuk a cukorhoz. Kicsit besűrítjük, levesszük a tűzről, és keverjük bele a margarint, és azonnal simítsuk rá a másik tésztalapra. Gyorsan vágjuk fel akkora kockákra, amekkorára majd vágni szeretnénk a sütit, mert ha megköt töredezni fog rajta a máz ha akkor vágjuk el.
- A megdermedt vaníliás krémre rákenjük a felvert tejszínt. A tetejére helyezzük a tetőt. Pár órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 320
- Tegnapi nézettség: 39
- 7 napos nézettség: 386
- Össznézettség: 265921
- Feltöltés dátuma: 2013. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:

NS
17524 recept
Gyakran csinálom. Szerintem finomabb, mint a bolti.
Hozzászólások (9)
Ebbe most rogton bele tudnek harapni:)) olyan guszta! Nagyon ugyes vagy, ez gyonyoru:) Udv. Veronika
Köszi szépen. Készitsd el te is bátran mert egyáltalán nem nehéz :)
Sziasztok! Hát én megcsináltam, de soha többet nem fogom! Csak azért regisztráltam, hogy elmondjam ezt ITT mindenkinek! Ezzel a kedvenc sütimmel kb. 20 ember el?tt égtem le, akiknek szerettem volna megcsinálni! Elmondanám, hogy nem ez volt az els? sütim életemben, meg nem is a második...s?t még itteni receptb?l is csináltam már egy jó párat! Szerintem ebben a receptben semmi sem jó! Konkrétan: 1--A tészta olyan kemény lett, -pedig mindent jól csináltam, kimértem szépen-, hogy szinte vágni sem (!) lehetett! El?ször azt hittem, majd biztos a krémt?l megpuhul...hát nem! Maradt "csizmatalp"! Aki szerint ez a tésztája, az még nem evett jó krémest. Köze sincs ahhoz a puha leves tésztához, amib?l ténylegesen a cukiban csinálják! 2--Elég fura volt, hogy vízzel kell pudingot f?zni...de gondoltam megcsinálom, mert ez van ideírva! Megkóstolva b?n rossz volt, hozzákeverve a cukros tojásfehérje segített rajta, de nem lettem "meggy?zve"! 3--A cukormáz viszont - ha lehet ezt még fokozni- "feltette az i-re a pontot"!!! Az olyan folyós és rossz lett, ami se akkor, se kés?bb nem szilárdult meg (1 nap múlva sem!). Nemhogy felvágni nem lehetett.., örültem, ha nem folyik szerte szét...így a felvágás már szóba sem jöhetett! Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az elkészítési id? kb. 2,5 óra, és nem 1 óra... de oké...mondjuk, hogy én nagyon "ügyetlen" vagyok.., viszont aki nem tizedjére csinálja az szerintem szintén nagyon "ügyetlen" lesz! Én is a fotó miatt választottam ezt a receptet, de most már azt sem hiszem el, hogy az egy házilag készített süti fotója és nem egy cukrász fotó. Már csak azért sem, mert a fotón is -én- leveles tésztával látom! Amúgy nagyon érdekelne, -és ezt hasznos lett volna beleírni a receptbe-, hogy milyen tejszínb?l sikerülhet otthon, olyan "cukrász" tejszínhabot csinálni, amit fel lehet kemény habbá verni, fel lehet kenni és utána nem folyik szét, hanem úgy áll ahogy a képen! Biztos bennem van a hiba..., de úgy vélem, ha már receptet adunk közzé, aminek - vélhet?en- nem az a célja, hogy felbosszantsuk azt, aki meg szeretné csinálni, akkor próbáljunk már meg reális elkészítési id?t megadni. Én azt elhiszem, hogy századszorra már nagyon gyorsan megy, de arra is gondolni kéne,hogy aki el?ször próbálja ki, annak több id?re lesz szüksége!Az 1 óra pedig igen messze van a valóságtól! Én, ha elolvasok egy receptet és azt írják oda, hogy 1 óra az elkészítési ideje, akkor nem arra fogok gondolni, hogy a Stahl Judit 1 óra alatt el tudja készíteni a tv-ben az el?készített alapanyagokból, hanem arra, hogy ÉN OTTHON EGYEDÜL ELKÉSZÍTEM elejét?l a végéig 1 óra alatt.
Kössz! A krémes eddig is tiszta sor volt,Szeretjük. A karamelizált tet?t pedig kipróbálom.
Nagyon guszta, köszönöm. :)
Én köszönöm :)
Pont a krémes tetejére való karamellmáz receptjére vadásztam, erre tessék: ott mosolygott rám a címlapon. Köszönöm, biztosan kipróbálom majd.
Elkészítettem, nagyon finom lett! De lenne egy kérdésem: a tetején a máz kicsit hígabb, mint szerettem volna, kicsit lecsurgott az oldalán és átlátszó, de ízre tökéletes. Mi lehetett a baj?
Örülök hogy izlett. Szerintem a cukrot jobban karamelizálni kellett volna akkor és utána jól bes?riteni.
Köszi, legközelebb megpróbálom így. Üdv, Ildikó
Elmentettem, a hétvégén megsütöm! Köszönöm a receptet! Üdv: Klári
Remélem hogy nagyon jól sikerül.
Megcsináltam ezt a karamellmázat, de nekem nem ilyen lett sajnos. Hanem olyan, mint a dobos torta tetején lév? máz. Miután beletettem a tejet, azután sem világosodott ki ilyen szín?re..:( A végén már öntögetni kezdtem hozzá a tejet, hátha világosodik, de még 3 decit?l sem lett sokkal világosabb. Nem tudom mit ronthattam el..?
Kedves Keszti ! Már nagyon régota készitem ezt a receptet, és mindig sikerül. Nagyon finom.
Ma elkészítettem, másodszorra is sikerült,olyan,mint a képen! Köszönöm a receptet,tényleg finomabb,mint a bolti,már nem is akarok venni,mert az elkészítése is pofon egyszer? és megvan egy óra alatt!