Nosalty Logó

Málnás krémes -Gyümölcsös krémes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Málnás krémes -Gyümölcsös krémes 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 724 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 2897 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 724 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4894.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    1563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3826 micro
Összesen 2897 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 102 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A piskótához 6 tojásfehérjét a 6 ek cukorral kemény habbá verjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, s azokkal még néhány percig tovább verjük.
  4. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd kanalanként lazán belekeverjük a lisztet.
  5. Papírral kibélelt nagy tepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, és megsütjük.
  6. A kész piskótát kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk a papírt róla, és szorosan felsorakoztatjuk rá a málnaszemeket.
  7. A krémhez összekeverjük a tojássárgákat a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, és habverővel kevergetve, hogy csomómentes legyen, hozzáöntjük a tejet.
  8. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, és 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön, majd a tűzről levesszük.
  9. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a forró krémhez adjuk, óvatosan összekeverjük vele.
  10. Ezt a masszát a málnák tetejére kanalazzuk, és egyenletesen eloszlatjuk.
  11. A tetejére kerülhet tejszínhab, de anélkül is finom. Piskótamorzsát is szórhatunk rá, amit úgy készítünk, hogy a megsült piskóta széleit levágjuk, és visszatesszük a még meleg sütőbe. Mire a krém kész, addigra az megszárad, és könnyen a süti tetejére morzsolhatjuk.
  12. Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém jó hideg legyen, mert úgy a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 80422
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám ugyanezt készítette eperből, őszibarackból, sőt, még szőlőből is. Érdemes kipróbálni, mind nagyon finom, üdítő, könnyű édesség.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon guszta ez a sütemény és hétvégén ki is próbálom.Gratulálok kedves Fahéj!

Fahéj

Köszönöm! Nem fogsz csalódni.

Törölt felhasználó

Annyira szép, gusztusos, hogy csakis finom lehet! Különösen, hogy gyümölcs is van benne, pláne málna! Máris imádom! Nagyon köszi a recepetet, kedves Fahéj! :)

Fahéj

Nagyon szívesen! Én csakis friss gyümölcsb?l készítem, úgyhogy még egy kicsit várni kell, mire lesz friss málna... :) Üdv: Fahéj

nettunderke

tegnap elkeszitettem fagyasztott malnabol es csak 60 dekagramm malnabol. A csalad istenitette. Maskor is elkeszitem. Koszonjuk a receptet.

Fahéj

Köszi, hogy ezt megírtad! Én még sose készítettem fagyasztott gyümölcsb?l. De így kiderült, hogy azzal is finom, és már nem csak akkor ehetjük ezt a finom sütit, ha érik a málna! :)

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Úgy kipróbáltad már, hogy esetleg fele-fele arányban málna és ?szibarack? Mivel most csak fagyasztott málnát lehet kapni, viszont imádjuk, de még drága, ezért gondoltam erre a megoldásra. Szerinted? Üdv.: Kata

Fahéj

Kedves Kata! Mért ne lenne jó? Bár lehet, én úgy készíteném, hogy egyik felébe csak málnát, másik felébe csak barackot tennék. De keverve is elképzelhet?, akkor még érdekesebb is lenne színre. S?t, most jutott eszembe, talán teljesen vegyes gyümölcsökkel is érdekes lenne. Szerintem teljesen jó lesz úgy, ahogy Te gondoltad. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Hétvégén ki is próbálom, majd referálok, jó? :) További szép estét!

Fahéj

Kíváncsian várom! :) Neked is szép estét!

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! A hétvégén megsütöttem a sütit, málna és ?szibarack elegyével. Nem rossz, viszont szerintem csak málnával sokkal finomabb, tehát nem feltétlenül volt jó ötlet keverni a gyümölcsöket jelen esetben. Nem baj, azért el fog fogyni, és legalább tudom, hogy legközelebb csak egyféle gyümölccsel fogom elkészíteni! További szép napot Neked! Üdv.: Kata

Fahéj

Kedves Kata! Ezek szerint akkor jobb, ha nem keverjük a gyümölcsöket. :) Az ?szibarackos is nagyon finom, de azt hozzá kell tenni, hogy friss barackból összehasonlíthatatlanul ízletesebb, mint bef?ttb?l. És eperrel is isteni, persze az is frissen az igazi. Mikor idénye van, az ember könnyebben szerez 1 kg-nyit, szóval én pl. csakis nyáron készítek ilyen krémeseket, mikor érnek a hozzávaló gyümölcsök. Neked is minden jót! Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Sütöpor nem kell a tésztába? Köszi a választ Üdv. Anzsi

Fahéj

Kedves Anzsika! Én sose teszek bele, mert a felvert tojásfehérje emeli meg a tésztát. De van, aki tesz, aki biztos akar lenni a dolgában, akkor a lisztbe keverj egy teáskanállal, és úgy add a többihez. A piskótát sokféleképp készítik, van, aki nem is ilyen sorrendben. Én géppel verem a tojáshabot a cukorral, majd a tojássárgákkal, a végén a lisztet a legkisebb fordulaton teszem még hozzá, és eddig még mindig jó lett süt?por nélkül is. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Én banánnal csináltam meg, nagyon finom lett :)

Fahéj

Azt elhiszem! De itt az alkalom eperrel is kipróbálni! Szerintem az a csúcs! Meg a málnás... :)

Törölt felhasználó

Hát igen, kipróbáltam eperrel... Nem semmi :) Isteni recept :)

Fahéj

Én holnap készítem eperrel, hmmm :)

Zúza

Szia Fahéj! Ó, hogy ezt a receptet én eddig nem vettem észre... Szeretem a málnát és a vaníliakrémet is, pláne ha ilyen módon készül, és nem valami vacak porból. Tuti kipróbálom, nagyon tetszik. Üdv., Zúza :)

Fahéj

Szia! Ez nagyon finom süti, nem fogsz csalódni benne! :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Megcsináltam és nagy sikert aratott! A barátn?m kislánya, aki 7 éves azt mondta ? még ilyen finomat nem evett és 3x kellett neki szedni bel?le:)) Sz?l?vel is ki fogom próbálni!!

Fahéj

A kislánykának igazán jó az ízlése. :) Ha sz?l?vel készíted, akkor valami muskotályossal próbáld, úgy még finomabb. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Sziasztok! NEm baj ebben a melegben, hogy a tojásfehérje nyersen megy bele?

Fahéj

A krém 100°C-os, amikor belekeverjük a fehérjét. Meg is f? egy perc alatt a forró krémben. Mi még sose kaprunk t?le semmi bajt. H?t?ben eláll 3 napig is.

Törölt felhasználó

Ez a süti nagyon finom lehet,kérdem én a mai világban amikor a tojás nagyon drága és ebbe azért elég sok kell,nem lehet kevesebbet beletenni? Köszönöm a választ.

Fahéj

A tésztájába semmiképp nem lehet kevesebbet tenni, mert az egy 6 tojásos piskóta. A krémbe tehetsz mondjuk 2-vel kevesebbet, de akkor egy fél ev?kanállal több liszt kell hozzá, mert a tojássárga is s?rít rajta. És persze nem lesz olyan habos a krém, ha csak 2 tojás fehérjét teszed bele. A tojás valóban drága, nálunk 40-45 ft/db, de ha úgy vesszük, hogy a sütihez össz. 10 tojás kell, ami kb. 400-450 ft, viszont vaj semennyi nem kell bele, se más drága hozzávaló, pl. tejszín, mascarpone meg hasonlók, akkor végül is nem is annyira drága. Szerintem a 800-1000 ft-os málna sokkal nagyobb gondot okoz, pedig azt nem érdemes kispórolni. :) Viszont ez egy hatalmas tepsivel lesz, talán próbáld meg fél adaggal megsütni, még az se kevés. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

En is megcsinalom, lehet ma vagy holnap:) en nem ertem azokat az embereket akik a tojason akarnak sporolni, foleg a mai vilagban, amikor minden egyeb mas szemetre dobjuk ki a penzt... En 350-400 ft-ert szoktam a 10es tojast venni, de cserebe nem kell cigire, gyorsettermi hulladekokra, chipsre es tarsaikra koltenem, ami nagysagrendekkel dragabb. Most komolyan a tojas a legnagyobb sporolasra okot ado tenyezo?:) a piskota Horvath Ilona ota is 6 tojasos es a legjobb:)

Fahéj

Szerintem is, más alapanyagok még sokkal drágábbak. A trendi mascarpone és társai pl. Persze kinek ez, kinek az számít drágának. Nincs ezzel semmi gond, sokféle recept van, ebben a vajat, abban a tojást, amabban meg a cukrot lehet megspórolni. Ez a krémes nagyon finom, most van éppen nálunk is itthon. A h?t?b?l kivéve felér bármelyik fagyival. Ja, és Horváth Ilona forever! :))) Nagyon szeretem. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Igen, en csak a cukorral szoktam csinjabban banni, es nem azert mert dragalnam, hanem mert sok sutibe rengeteg cukrot ir a recept. Mindig lefelezem a cukormennyiseget:)

Fahéj

Én se szeretem, ha túl cukros egy süti. Eleinte, mikor nem volt mérlegem, véletlenül "csaltam le"az adagokból, mert azt hittem, az ev?kanalammal 3 dkg cukrot mérhetek ki, közben csak 2 dkg fért bele. Így teljesen megszoktuk a kevésbé cukros sütiket. Mostmár meg direkt így készítek mindent. Üdv: fahéj

Törölt felhasználó

Megcsinaltam, vmi istenifinom:) tokre nem ugy nez ki mint neked:) de mert nem is ugy csinaltam:D botmixerrel osszeapritottam a malnat , epret, ezeket osszekevertem, es ugy:) folyos lett hat persze, de ez nem erdekel mert fincsi:))) (eleve eperrel akartam, de a malnas lassihoz nem hasznaltuk fel az osszes malnat, ezert ment bele az is:))

Törölt felhasználó

Olyan hianyerzem volt amikor kesz lett a suti:) most eszmeltem csak ra, hogy a krembe a tejet elfelejtettem betenni :/ mendegy, finom igy is es maskor odafigYelek jobban :DD

Fahéj

A lényeg, hogy finom lett! Csak azt nem értem, hogyha a krémbe nem tettél tejet, akkor mi lett bel?le? Nem lett túl s?r?? Vagy az egész tojásokkal f?zted a lisztet? El se tudom képzelni. :)) Persze, ha így is jó lett, az a lényeg, de mégis érdekelne.

Törölt felhasználó

:) Úgy kell elképzelni, hogy a lisztes cukros sárgáját feltettem f?ni (kicsit fura volt mikor a sárgája elég hamar odaf?tt az edény széléhez/aljához.... És akkor abba öntöttem a felvert habot:D Nem lett túl s?r? amugy:) Igazság szerint telefonból néztem, ott nyitottam meg az oldalt, és mindig nézegettem:) A tejet is láttam, de vagy nem fogtam fel, vagy elfelejtettem:( Kicsit szétszórt vagyok:D de megy a receptkönyvembe ez a süti:)

Fahéj

:D És tejjel még finomabb ám! :D

Törölt felhasználó

:)) irom a receptkonyvbe be:)

Gopher

Kedves Fahéj :) Ha fagyasztott gyümölcsb?l csinálom, akkor mit tegyek a piskótára, hogy ne ázzon el, (esetleg ha ereszetene levet közben a gyümölcs) talán egy kis kekszmorzsát? Köszönöm! :)

Fahéj

Kedves Gopher! Sose készítettem még fagyasztott gyümölcsb?l. Gondolom, el?ször is jól le kell csöpögtetni. A kekszmorzsa szerintem is jó ötlet. Viszont ha egy picit eláztatja a piskótát, az nem baj, csak ha nagyon. És az kevéske édes morzsával kivédhet?. Üdv: Fahéj

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek