Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás krémes -Gyümölcsös krémes 2.

Málnás krémes -Gyümölcsös krémes 2.
Málnás krémes -Gyümölcsös krémes 2.
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (64)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám ugyanezt készítette eperből, őszibarackból, sőt, még szőlőből is. Érdemes kipróbálni, mind nagyon finom, üdítő, könnyű édesség.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A piskótához 6 tojásfehérjét a 6 ek cukorral kemény habbá verjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, s azokkal még néhány percig tovább verjük.
  4. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd kanalanként lazán belekeverjük a lisztet.
  5. Papírral kibélelt nagy tepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, és megsütjük.
  6. A kész piskótát kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk a papírt róla, és szorosan felsorakoztatjuk rá a málnaszemeket.
  7. A krémhez összekeverjük a tojássárgákat a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, és habverővel kevergetve, hogy csomómentes legyen, hozzáöntjük a tejet.
  8. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, és 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön, majd a tűzről levesszük.
  9. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a forró krémhez adjuk, óvatosan összekeverjük vele.
  10. Ezt a masszát a málnák tetejére kanalazzuk, és egyenletesen eloszlatjuk.
  11. A tetejére kerülhet tejszínhab, de anélkül is finom. Piskótamorzsát is szórhatunk rá, amit úgy készítünk, hogy a megsült piskóta széleit levágjuk, és visszatesszük a még meleg sütőbe. Mire a krém kész, addigra az megszárad, és könnyen a süti tetejére morzsolhatjuk.
  12. Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém jó hideg legyen, mert úgy a legfinomabb.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x35x3 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 71 679
elküldve: 45
receptkönyvben: 1 438
elkészítve: 46/59
Facebookon megjelent: 2

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes málnával, krémes gyümölccsel

Hozzászólások (64)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Biro Eniko
Biro Eniko Sun, 2017-07-02 21:44

Kedves Fahéj ! ma találtam rá a receptedre, teljesen véletlenül ! nagyon örültem neki, meg is sütöttem délután. A nagy gáztepsibe készült el, úgy ahogy Te is írtad. Hatalmas sikere lett, a férjem és a 15 éves fiam csak úgy áradozott !!! Köszönöm Neked ezt a fantasztikusan jó receptet, biztosan máskor is elkészitem ! Szeretettel, Enikő - Kolozsvár !

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2017-07-03 08:15

Kedves Enikő!
Örülök, hogy rátaláltál erre a receptre. Egyszerűen elkészíthető, és valóban nagyon finom, de ezt már úgyis tudod. :) Gyerekkoromban sokszor sütötte édesanyám, és pillanatok alatt elfogyott. Még az egyébként nem annyira édességrajongók is örömmel fogyasztották. Nem véletlenül... :) Manapság ritkán sütöm, mert nagyon drága a málna mifelénk, kertem meg nincs, ahol termeszthetném.
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2016-08-30 14:45

Süsd meg gyorsan! Nem fogsz benne csalódni. Legalábbis remélem. :)
Üdv: Fahéj

Mamokam0129
Mamokam0129 Tue, 2016-06-07 11:09

Kedves Fahéj! Csodás a süti, imádunk minden málnásat, ezt is elkészíteném. Fagyasztott málnával működik-e? Előre is köszönöm a válaszod! Várunk további süticsodákat!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2016-06-07 19:56

Szerintem működik, de közel sem lesz olyan szép, mint friss málnával. A fagyasztott málna levet enged és összetöpped a sütiben. A friss málna tartja az alakját és az aromáját. Viszont nemsokára itt a málnaszezon! De ez a süti működik eperrel , őszibarackkal és minden aromás, lédús gyümölccsel is. Próbáljátok ki!
Üdv: Fahéj

Mamokam0129
Mamokam0129 Tue, 2016-06-07 20:17

Nagyon köszönöm a gyors választ, akkor meg kell várnom, amíg olcsóbb lesz a friss málna. Akinek készíteném csak a málnát szereti...
Minden jót kívánok és még sok-sok finomságot, amiket majd mi is elkészíthetünk.
Üdv. Mamóka

Makka
Makka / Makka Mon, 2015-04-20 20:11

Szia Fahéj!

Szeretném megkérdezni, hogy a krémet magas falú edényben szoktad rátenni a sütire? Én most megcsináltam, finom habos a krém, nem mondanám folyósnak, de ahhoz nem elég jó a tartása hogy a süti tetején megmaradjon lefolyik róla.
Egy részét ráraktam most a másik fele pedig egy kis babapiskótával végezte egy másik tálban. Így sajnos nem lesz olyan szép magas a krém a mint a tieden, de szerintem nem fog rajtam maradni. Nagyon fini ahogy így kóstolgattam :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2015-04-20 20:33

Szia!
Ez a krém melegen nem valami masszív. Azt sem mondanám, hogy folyik, de azért óvatosan kell pakolni a sütire. Én nem magas falú tepsiben készítem, csak abban a lapos nagy "gáztepsiben". Merőkanállal pakolászom rá a krémet, a közepétől indulva lassan haladok a szélek felé. Ahogy hűl, úgy szilárdul. Lefolyni nem szokott, esetleg egy-két helyen kicsit lecsorog, de nem jellemző, hogy nagyon lefolyna. Lehet, hogy a tiéd egy kicsit hígabbra sikeredett. Talán picivel több liszt kellett volna bele (nekem nagy evőkanalam van és azt is jó púposra pakolom ehhez a krémhez), vagy hosszabb ideig főzni, hogy jobban besűrűsödjön. Esetleg megpróbálhatod, ahogy hűl a krém a sütin, és ahogy szilárdul, lassacskán ráadagolni a többi krémet. Legalábbis egy részét. De ha amúgy is elfogy, akkor nincs nagy baj.
Üdv: Fahéj

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-05-03 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.05.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

eletke
Eletke / eletke Sat, 2013-08-31 11:58

Kedves Fahej,
En ugy latom,hogy a holnapi anyos-ebedre ;-) ezt a sutit fogom bevallalni ,DE szederrel,mivel ez van itthon.Mivel eleg jo erett, lehet meg jobb is,mint a malna.Mit gondolsz?Probaltad mar??
Jo otlet ez a piskota-reszelek!Elsore azt hittem dio..

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-08-31 12:56

Kedves Életke!
Szerintem jó érett szederrel ugyanolyan finom lesz. Én még nem próbáltam, de szívesen megkóstolnám. Múlt héten őszibarackkal készítettem. Szerintem minden puhább, lédús gyümölccsel finom. Remélem, majd beszámolsz, hogy vált be.
Üdv: Fahéj

eletke
Eletke / eletke Tue, 2013-09-03 08:35

finom lett.a tetejere reszelt keksz&tejcsoki ment,mivel odasult a piskota szele.;-)
koszonet a receptert.e

Edina1989
Edina1989 / Edina1989 Wed, 2013-05-29 13:14

Kedves Fahej!

Ma megcsinaltam ezt a finomsagot:) Nekem a tojasfeherje a 6 evökanal cukorral sehogy sem akart kemeny hab lenni, ugy hogy nem küzdöttünk tovabb beleraktam ugy a többit, vegülis jo lett:)
A krem az isteni, nekem csak egy vanilias cukim volt itthon ugyhogy vanilia aromat raktam bele. Sztem meg sose föztem ilyen finom kremet, nagyon köszönöm:)) Jah, es nekem rengeteg lett a krem, el se fert a tepsimbe, be kellett avatnom meg egy kicsi müanyag edenyt is:) Hat meg lesz az isteni nasink igy a hosszuhetvegere, bar sztem ket napnal tovabb nem fogja birni:)) (itt most negy napos lesz a hetvege)
Megegyszer nagyon köszi:)
Üdv.: Edina

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-05-29 13:19

Kedves Edina!
Örülök, hogy jól sikerült a krémesed! Én még az idén nem csináltam, de már alig várom, hogy jöjjön a málnaszezon. Bár eperrel is ugyanolyan finom. Egy fél tepsivel képes lennék megenni egyszerre.
Üdv: Fahéj

Edina1989
Edina1989 / Edina1989 Wed, 2013-05-29 20:15

Hat en epp eperrel csinaltam, es eleg volt meg fel kilo is:) Meg nem kostoltuk, közben eljöttünk anyosomekhoz sütistöl, de mar alig varom hogy egyek belöle, csak felek hogy nem tudom majd abbahagyni :)

Gopher
Gopher Wed, 2013-03-20 13:32

Kedves Fahéj :)
Ha fagyasztott gyümölcsből csinálom, akkor mit tegyek a piskótára, hogy ne ázzon el, (esetleg ha ereszetene levet közben a gyümölcs) talán egy kis kekszmorzsát?
Köszönöm! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-03-20 20:19

Kedves Gopher!
Sose készítettem még fagyasztott gyümölcsből. Gondolom, először is jól le kell csöpögtetni. A kekszmorzsa szerintem is jó ötlet. Viszont ha egy picit eláztatja a piskótát, az nem baj, csak ha nagyon. És az kevéske édes morzsával kivédhető.
Üdv: Fahéj

shade13
Shade13 / shade13 Sat, 2012-07-14 09:13

En is megcsinalom, lehet ma vagy holnap:) en nem ertem azokat az embereket akik a tojason akarnak sporolni, foleg a mai vilagban, amikor minden egyeb mas szemetre dobjuk ki a penzt... En 350-400 ft-ert szoktam a 10es tojast venni, de cserebe nem kell cigire, gyorsettermi hulladekokra, chipsre es tarsaikra koltenem, ami nagysagrendekkel dragabb. Most komolyan a tojas a legnagyobb sporolasra okot ado tenyezo?:) a piskota Horvath Ilona ota is 6 tojasos es a legjobb:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-07-14 10:30

Szerintem is, más alapanyagok még sokkal drágábbak. A trendi mascarpone és társai pl. Persze kinek ez, kinek az számít drágának. Nincs ezzel semmi gond, sokféle recept van, ebben a vajat, abban a tojást, amabban meg a cukrot lehet megspórolni.
Ez a krémes nagyon finom, most van éppen nálunk is itthon. A hűtőből kivéve felér bármelyik fagyival.
Ja, és Horváth Ilona forever! :))) Nagyon szeretem.
Üdv: Fahéj

shade13
Shade13 / shade13 Sat, 2012-07-14 17:14

Igen, en csak a cukorral szoktam csinjabban banni, es nem azert mert dragalnam, hanem mert sok sutibe rengeteg cukrot ir a recept. Mindig lefelezem a cukormennyiseget:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-07-14 21:19

Én se szeretem, ha túl cukros egy süti. Eleinte, mikor nem volt mérlegem, véletlenül "csaltam le"az adagokból, mert azt hittem, az evőkanalammal 3 dkg cukrot mérhetek ki, közben csak 2 dkg fért bele. Így teljesen megszoktuk a kevésbé cukros sütiket. Mostmár meg direkt így készítek mindent.
Üdv: fahéj

shade13
Shade13 / shade13 Sun, 2012-07-15 17:12

Megcsinaltam, vmi istenifinom:) tokre nem ugy nez ki mint neked:) de mert nem is ugy csinaltam:D botmixerrel osszeapritottam a malnat , epret, ezeket osszekevertem, es ugy:) folyos lett hat persze, de ez nem erdekel mert fincsi:))) (eleve eperrel akartam, de a malnas lassihoz nem hasznaltuk fel az osszes malnat, ezert ment bele az is:))

shade13
Shade13 / shade13 Sun, 2012-07-15 21:03

Olyan hianyerzem volt amikor kesz lett a suti:) most eszmeltem csak ra, hogy a krembe a tejet elfelejtettem betenni :/ mendegy, finom igy is es maskor odafigYelek jobban :DD

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-07-15 23:10

A lényeg, hogy finom lett! Csak azt nem értem, hogyha a krémbe nem tettél tejet, akkor mi lett belőle? Nem lett túl sűrű? Vagy az egész tojásokkal főzted a lisztet? El se tudom képzelni. :)) Persze, ha így is jó lett, az a lényeg, de mégis érdekelne.

shade13
Shade13 / shade13 Mon, 2012-07-16 08:50

:) Úgy kell elképzelni, hogy a lisztes cukros sárgáját feltettem főni (kicsit fura volt mikor a sárgája elég hamar odafőtt az edény széléhez/aljához.... És akkor abba öntöttem a felvert habot:D Nem lett túl sűrű amugy:) Igazság szerint telefonból néztem, ott nyitottam meg az oldalt, és mindig nézegettem:) A tejet is láttam, de vagy nem fogtam fel, vagy elfelejtettem:( Kicsit szétszórt vagyok:D de megy a receptkönyvembe ez a süti:)

hofibea
hofibea Sat, 2012-07-07 14:35

Ez a süti nagyon finom lehet,kérdem én a mai világban amikor a tojás nagyon drága és ebbe azért elég sok kell,nem lehet kevesebbet beletenni?
Köszönöm a választ.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-07-07 19:07

A tésztájába semmiképp nem lehet kevesebbet tenni, mert az egy 6 tojásos piskóta. A krémbe tehetsz mondjuk 2-vel kevesebbet, de akkor egy fél evőkanállal több liszt kell hozzá, mert a tojássárga is sűrít rajta. És persze nem lesz olyan habos a krém, ha csak 2 tojás fehérjét teszed bele. A tojás valóban drága, nálunk 40-45 ft/db, de ha úgy vesszük, hogy a sütihez össz. 10 tojás kell, ami kb. 400-450 ft, viszont vaj semennyi nem kell bele, se más drága hozzávaló, pl. tejszín, mascarpone meg hasonlók, akkor végül is nem is annyira drága. Szerintem a 800-1000 ft-os málna sokkal nagyobb gondot okoz, pedig azt nem érdemes kispórolni. :)
Viszont ez egy hatalmas tepsivel lesz, talán próbáld meg fél adaggal megsütni, még az se kevés.
Üdv: Fahéj

totamami
totamami Fri, 2012-06-29 21:09

Sziasztok! NEm baj ebben a melegben, hogy a tojásfehérje nyersen megy bele?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-06-30 01:11

A krém 100°C-os, amikor belekeverjük a fehérjét. Meg is fő egy perc alatt a forró krémben. Mi még sose kaprunk tőle semmi bajt. Hűtőben eláll 3 napig is.

polki
MoncsikaAnyuci / polki Wed, 2012-06-20 14:04

Megcsináltam és nagy sikert aratott! A barátnőm kislánya, aki 7 éves azt mondta ő még ilyen finomat nem evett és 3x kellett neki szedni belőle:))
Szőlővel is ki fogom próbálni!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-06-20 14:46

A kislánykának igazán jó az ízlése. :) Ha szőlővel készíted, akkor valami muskotályossal próbáld, úgy még finomabb.
Üdv: Fahéj

Zúza
Zúza / Zúza Sat, 2012-05-05 21:31

Szia Fahéj!
Ó, hogy ezt a receptet én eddig nem vettem észre...
Szeretem a málnát és a vaníliakrémet is, pláne ha ilyen módon készül, és nem valami vacak porból. Tuti kipróbálom, nagyon tetszik. Üdv., Zúza :)

ncsiii3
ncsiii3 Mon, 2011-06-06 16:47

Hát igen, kipróbáltam eperrel... Nem semmi :) Isteni recept :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2011-06-06 09:59

Azt elhiszem! De itt az alkalom eperrel is kipróbálni! Szerintem az a csúcs! Meg a málnás... :)

Anzsika
Anzsika Thu, 2011-05-19 10:15

Kedves Fahéj!
Sütöpor nem kell a tésztába? Köszi a választ Üdv. Anzsi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2011-05-19 14:08

Kedves Anzsika!
Én sose teszek bele, mert a felvert tojásfehérje emeli meg a tésztát. De van, aki tesz, aki biztos akar lenni a dolgában, akkor a lisztbe keverj egy teáskanállal, és úgy add a többihez. A piskótát sokféleképp készítik, van, aki nem is ilyen sorrendben. Én géppel verem a tojáshabot a cukorral, majd a tojássárgákkal, a végén a lisztet a legkisebb fordulaton teszem még hozzá, és eddig még mindig jó lett sütőpor nélkül is.
Üdv: Fahéj

724
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1 l
finomliszt 4 púpozott ek
cukor 5 ek
tojás 4 db
vaníliás cukor 2 csomag
málna 1 kg