r
Nosalty Logó

Caramel shortbread

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
cartman81
Caramel shortbread
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    339.8 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6542.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1880 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    2635 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806 g
  • Cukor
    645 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1809 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 6468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat beletesszük egy tálba, és alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd az előmelegített sütőben 20 percig aranybarnára sütjük.
  3. A karamellhez a sűrített tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd kis lángon melegíteni kezdjük. FONTOS, hogy folyamatosan kevergessük, mert hamar odakap. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és kb. 5 percig kis lángon főzzük. Mikor úgy látjuk, hogy szép aranybarna, és kicsit kezd sűrűsödni, akkor elkészült. Majd hagyjuk kicsithűlni.
  4. Ezalatt vízgőz felett megolvasztjuk a csokit.
  5. A megsült kekszre egyenletesen ráterítjük a karamellréteget, majd a fénylő csokoládé is rákerül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1016
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 121424
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Caramel shortbread
cartman81 6 recept

Sütés nélkül is el lehet készíteni a  tésztát. Hozzávalók: 500 g Digestive keksz, 225 g olvasztott vaj. Elkészítés: a kekszet ledaráljuk, és belekeverjük a vajat. A tepsibe nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...