r
Nosalty Logó

Caramel shortbread

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
cartman81
Caramel shortbread
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1294 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6468 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 458 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1294 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    339.8 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6542.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1880 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    2635 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806 g
  • Cukor
    645 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1809 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 6468 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 458 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat beletesszük egy tálba, és alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd az előmelegített sütőben 20 percig aranybarnára sütjük.
  3. A karamellhez a sűrített tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd kis lángon melegíteni kezdjük. FONTOS, hogy folyamatosan kevergessük, mert hamar odakap. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és kb. 5 percig kis lángon főzzük. Mikor úgy látjuk, hogy szép aranybarna, és kicsit kezd sűrűsödni, akkor elkészült. Majd hagyjuk kicsithűlni.
  4. Ezalatt vízgőz felett megolvasztjuk a csokit.
  5. A megsült kekszre egyenletesen ráterítjük a karamellréteget, majd a fénylő csokoládé is rákerül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 988
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 117847
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Caramel shortbread
cartman81 6 recept

Sütés nélkül is el lehet készíteni a  tésztát. Hozzávalók: 500 g Digestive keksz, 225 g olvasztott vaj. Elkészítés: a kekszet ledaráljuk, és belekeverjük a vajat. A tepsibe nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük.

Hozzászólások (18)

Törölt felhasználó

Ilyesmit lehet lidl-ben kapni:) de ritkan:( meg lesz csinalVa:)

Törölt felhasználó

Melyik verzio a finibb szerinted? Digestive kekszet hol lehet kapni? Metro kivetelevel:)

cartman81

Szia Shade13! Szerintem egyformán finom mindkett?.:) Sajnos nem tudom, hogy Magyarországon hol kapható. De szerintem a Gyõri Édes Zabfalatok is tökéletesen megfelel a Digestive keksz helyett.

Törölt felhasználó

Áááááá mióta keresem hogy lehet megcsinálni itthon... kint íreknél nem gond a hozzávaló, de itt macerásabb beszerezni dolgokat....köszike...mindenképpen kipróbálom.

kalloka

Kedves Cartman81! Számomra ismeretlen az általad említett golden syrup. Esetleg juharsziruppal helyettesíthet?, vagy az? El?re is köszi a választ! Kata

Törölt felhasználó

szerintem simán használhatsz juharszirupot. Igazából szinte ugyan az a két dolog.:)

kalloka

Köszönöm a segítséget! Kata

Olaszné Anci

Köszönöm a receptet, el fogom készíteni ! Üdv: Anci

Nicki

De jó, mióta készülök én is készíteni... tetszik a recepted! Ki is próbálom:)

cartman81

Kedves Kalloka! A juharszirup is tökéletsen megfelel.

kalloka

Köszönöm a gyors választ! Kata

Éva-Anyóca

Nagyon köszönöm, még a nyári szünid? tart, úgyhogy ezerrel sütikészítés, fincsi.:-D

Törölt felhasználó

sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy s?rített tej helyett lehet-e valami mást használni? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi lett:) habar elrontottam, mert nyirfacukorral csinaltam a kremet:) az meg nem karamellizalodik. De igy is elfogyott:))) maskor odafigyelek h "rendes" cukorral csinaljam:) a teszta recept az viszont nekem nagyon bejott:))

belubi

Ez a süti nagyon jól néz ki és finom is lehet. Csak a recept nincs eltúlozva kicsit? Mi az ,hogy 141 g liszt? Nem lehet az 140 g, vagyis 14 dkg? Vagy 113 g porcukor. Ezeket a patikában kell majd leméretnem..... és juszt megcsinálom. Köszi a receptet. Üdv.

Walaky

De eltúlzott, nyugodtan kerekítsd fel vagy le, bármikor találkozol ilyennel, attól még olyan lesz, amilyennek a recept szerint lennie kell! Én mindig ezt csinálom, ha ilyen ?rülettel találkozom, s mindig szuper, amit készítek! :)

belubi

Nagyon szépen köszi a választ, ezt én is igy csinálom, de sokszor felidegesit az ilyen eltulzott mirevalóság. Szép napot kedves Walaky.

Törölt felhasználó

Tegnap elkészítettem és isteni lett. A karamellel elkészítése sokáig tartott meg nagyon lassan akart bes?r?södni. Én még tettem bele mogyorót is

Törölt felhasználó

A Digestive Biscuit tulajdonképpen a háztartási keksz :) Skóciában élek, úgyhogy múltkor ilyen Digestive kekszb?l készítettem kókusztekercset. Amúgy valami isteni, a Costa Coffee-ban ettem ilyet.

Törölt felhasználó

Ezzel tudod megsütni: http://kemencebolt.hu/

teszkó

Én teljes ki?rlés? lisztet használok a finomliszt helyett, és kicsit kevesebb cukrot, így valamivel egészségesebb, és a lenti leírás szerint is részben teljes-búzaliszttel készül a fél-édes keksz, a "Digestive biscuit". ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Digestive biscuit From Wikipedia, the free encyclopedia Digestive Biscuit Digestive biscuits.jpg Alternative names Wheaten, sweet-meal biscuit Type Biscuit Place of origin United Kingdom Main ingredients Wheat flour, sugar, malt extract, vegetable oil, wholemeal, raising agents (usually sodium bicarbonate, tartaric acid and malic acid), salt Cookbook: Digestive Biscuit Media: Digestive Biscuit A digestive biscuit, sometimes described as a sweet-meal biscuit, is a semi-sweet biscuit (usually known in American English as a "cookie"[1]) that originated in the United Kingdom and is popular worldwide. The digestive was first developed in 1839 by two Scottish doctors to aid digestion.[2] The term "digestive" is derived from the belief that they had antacid properties due to the use of sodium bicarbonate when they were first developed.[3] While it is true that bicarbonate of soda is present in the biscuits in large amounts, much of it is decomposed into sodium carbonate (Na2CO3) during cooking, which has only negligible effects on acid production.[4] Historically, some producers used diastatic malt extract to "digest" some of the starch that existed in flour prior to baking.[5][6]

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.