r
Nosalty Logó

Karamellás gríz ahogy a Mama készítette

pussycat
Karamellás gríz ahogy a Mama készítette
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karamellhez

A pudinghoz

411
Kalória
6g
Fehérje
42.9g
Szénhidrát
23g
Zsír
47.8g
Víz
74g
Koleszterin
496.2mg
Élelmi rost
30.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A karamellhez

A pudinghoz

Összesen 411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A karamellhez

A pudinghoz

Összesen 2456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A karamellhez

A pudinghoz

Összesen 179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2024.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    257.4 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    286.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A karamellhez

  1. A kristálycukrot egy ek vízzel megpirítjuk félbarnára(ha túl sötét, akkor kesernyés lesz).
  2. Hozzáöntjük a tejet, és felforraljuk, ne ijedjünk meg, nem marad csomós a cukor, el fog olvadni mire a tej felforr.
  3. Beleszórjuk a grízt, és megfőzzük, mint a tejbegrízt.
  4. Elzárjuk a tüzet, és beletesszük a vaníliát ésa tejszínt.Jól elkeverjük, és beleöntjük egy vízzel kiöblített tálba.
  5. Amíg kicsit hűl és dermed, addig megfőzzük a pudingot.
  6. A tejet, tejszínt, cukrot és a pudingport egy lábosban jól elkeverjük, célszerűhabverővel dolgozni, és feltesszük a tűzre. Állandóan kevergetve, sűrűre főzzük, majd levesszük, és beletesszük a vaníliát.
  7. Addigra a grízis megdermedt, most rákenjük a lekvárt, és a tetejére öntjük a vaníliás pudingot.
  8. Betesszük a hűtőbe. Ha kihűlt, lehet tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p

Gyerekkori emlékek fűződnek ehhez a desszerthez. Mama sokszor készítette el nekünk, csak én akkor nem nagyon szerettem, mert a grízes részét nem találtam elég édesnek. Mama biztosan jobban vigyázott az egészségünkre, ami engem, mint gyereket nem érdekelt, csak az édesség. Az igazság az, hogy még a mai napig is édesebben eszek mindent, mint más. Szóval én több cukrot teszek a karamellás grízbe, de így nagyon finom. Aki nem annyira édesszájú, az tehet bele kevesebbet, ízlés szerint.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...